ΓΔ: 909.07 0.55% Τζίρος: 6.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:15:32 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΙΑΠΩΝΙΑ

kishida
ΔΙΕΘΝΗ

Ιαπωνία: Στόχος οι αμυντικές δαπάνες της να φθάσουν το 2% του ΑΕΠ ως το 2027

Η απόφαση γίνεται γνωστή καθώς το Τόκιο επιδιώκει να ενισχύσει την στρατηγική του ως προς την άμυνα και την ασφάλεια μπροστά στις μεγεθυνόμενες απειλές που βλέπει στην Κίνα και στη Βόρεια Κορέα.
BANK OF JAPAN, BOJ
ΔΙΕΘΝΗ

Ρεκόρ 40 ετών έκανε ο πληθωρισμός της Ιαπωνίας τον Οκτώβριο, έφτασε 3,6%

Ο πληθωρισμός αναμένεται εξάλλου να υποχωρήσει από τις αρχές του 2023, αφού τεθεί σε εφαρμογή τον Ιανουάριο πακέτο μέτρων της κυβέρνησης για να μειωθούν οι λογαριασμοί ενέργειας των Ιαπώνων.
Nintendo
ΔΙΕΘΝΗ

Κέρδη λίγο πάνω από τις εκτιμήσεις το γ' τρίμηνο για τη Nintendo

Η εταιρεία με έδρα το Κιότο ανακοίνωσε ότι τα λειτουργικά της κέρδη ανήλθαν σε 118,7 δισ. γεν (809 εκατ. δολάρια) το τρίμηνο που έληξε τον Σεπτέμβριο, έναντι 100,2 δισ. γεν την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο. Η εκτίμηση συναίνεσης ήταν για κέρδη 117,6 δισ. γεν.
Iapvnia, Iaponia, Japan, Simaia, flag
ΔΙΕΘΝΗ

Ιαπωνία: Σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με ΗΠΑ για αγορά πυραύλων Κρουζ

Το Τόκιο έχει αποδυθεί στον πιο ευρύ εξοπλισμό των ιαπωνικών ενόπλων δυνάμεων μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, επικαλούμενο τον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση των στρατιωτικών δυνατοτήτων της Κίνας και την κλιμάκωση των εντάσεων.
Iapvnia, Iaponia, Japan, Simaia, flag
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ιαπωνία καταδικάζει ενδεχόμενη χρήση πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανέζι και ο Κισίντα συμφώνησαν σήμερα να ενισχύσουν τις διμερείς τους σχέσεις στο πεδίο της ασφάλειας, σε μια περίοδο κατά την οποία η Κίνα πιέζει για να αυξήσει την επιρροή της στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Να ενισχυθούν οι επιχειρηματικοί δεσμοί με την Ιαπωνία

Ο πρωθυπουργός μαζί με την αντιπροσωπεία του εθνικού ιαπωνικού φορέα επιχειρήσεων KEIDANREN και στελέχη ιαπωνικών επιχειρήσεων εξέτασαν τις δυνατότητες επενδύσεων στη χώρα μας στους τομείς της ενέργειας και των μεταφορών.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα χρειάζεται στρατηγικούς εταίρους όπως η Ιαπωνία

Όπως αναφέρει, Ελλάδα και Ιαπωνία, παρά τη γεωγραφική απόσταση, έχουν πολλά κοινά σημεία αναφοράς, «τη μακρά ιστορία και πολιτισμό, τους ιδιαίτερους δεσμούς με τη θάλασσα, τη «γεωγραφική μοίρα» να ζούμε δίπλα σε μεγάλους και δύσκολους γείτονες.
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ιαπωνία καλεί τη Ρωσία να ζητήσει συγγνώμη για τη σύλληψη διπλωμάτη

Ο Ιάπωνας διπλωμάτης που κατηγορήθηκε ότι συγκεντρώνει πληροφορίες για τις επιπτώσεις των δυτικών κυρώσεων στο Βλαδιβοστόκ, έχει πλέον αφεθεί ελεύθερος και θα αποχωρήσει από τη Ρωσία μέσα στην εβδομάδα.