ΓΔ: 2465.93 -0.06% Τζίρος: 123.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:03:36
Στρατιωτικό drone δειλινό

Ουκρανικά drones χτύπησαν διυλιστήριο και λιμάνι στο Κρασνοντάρ

Ουκρανικά drones χτύπησαν τη νύχτα διυλιστήριο και λιμάνι στην Κρασνοντάρ, προκαλώντας τραυματισμούς τριών ατόμων και καταστροφές σε πλοιάριο και προβλήτα, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Ουκρανικά drones εξαπέλυσαν επίθεση κατά τη διάρκεια της νύχτας σε διυλιστήριο πετρελαίου και λιμάνι στην περιοχή Κρασνοντάρ της νοτιοδυτικής Ρωσίας, προκαλώντας τραυματισμούς και εκτεταμένες ζημιές, σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών αρχών.

Οι αρχές του Κρασνοντάρ, μέσω ανάρτησης στην πλατφόρμα Telegram, ανέφεραν ότι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν από βομβαρδισμό στο λιμάνι του Καυκάσου. Το λιμάνι αυτό αποτελεί κρίσιμο κόμβο για τη μεταφορά σιτηρών και υγραερίου και βρίσκεται στα Στενά του Κερτς, απέναντι από την Κριμαία.

Από τα πλήγματα καταστράφηκε ένα πλοιάριο γενικής χρήσης καθώς και ένα συγκρότημα προβλήτας, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση των τοπικών αρχών.

Σε ξεχωριστή ενημέρωση, οι αρχές γνωστοποίησαν ότι πυρκαγιά ξέσπασε στο διυλιστήριο πετρελαίου Αφίπσκι, έπειτα από επίθεση drone που χτύπησε τις εγκαταστάσεις του.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως κατέρριψε συνολικά 87 ουκρανικά drones κατά τη διάρκεια της νύχτας, εκ των οποίων 31 πάνω από την Αζοφική Θάλασσα και 16 πάνω από την περιοχή του Κρασνοντάρ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Αναχαιτίστηκαν περίπου 50 ουκρανικά drones με κατεύθυνση τη Μόσχα

Ο δήμαρχος Μόσχας ανακοίνωσε ότι περίπου 50 ουκρανικά drones αναχαιτίστηκαν χωρίς τραυματισμούς ή ζημιές, ενώ η Ουκρανία εντείνει τις επιδρομές στη ρωσική ενδοχώρα με στόχο κρίσιμες υποδομές και τη μείωση των ρωσικών εσόδων.
Άνωθεν θέα ντρόουν πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Πάνω από 1.500 drone επιθέσεις σε ουκρανικά λιμάνια το 2023

Η Ρωσία έχει εξαπολύσει πάνω από 1.500 επιθέσεις με drones σε ουκρανικά λιμάνια από το 2026, δήλωσε ο αναπλ. πρωθυπουργός Ολέξιι Κουλέμπα. Παρά αυτά, ο θαλάσσιος διάδρομος παραμένει ενεργός με 40 εκατ. τόνους φορτίου φέτος.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Ουκρανικά drones χτύπησαν ρωσική βάση και αποθήκη πετρελαίου

Ουκρανικά drones έπληξαν αποθήκη πετρελαίου στην Κρασνοντάρ και στρατιωτική βάση κοντά στην Αγία Πετρούπολη, όπως ανακοίνωσε ο Ζελένσκι στο Χ. Τόνισε πως κάθε αδικία κατά της Ουκρανίας θα έχει δίκαιη απάντηση.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικά drones έπληξαν διυλιστήριο στη ρωσική πόλη Ριαζάν

Ουκρανικά drones χτύπησαν διυλιστήριο στη Ριαζάν, 200 χλμ. από τη Μόσχα, προκαλώντας πυρκαγιά, σύμφωνα με τον διοικητή μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Επιβεβαίωσε πλήγματα και σε 23 στρατιωτικούς στόχους στη Ρωσία και κατεχόμενα εδάφη.
Σημαία και άγαλμα Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ουκρανία εξετάζει αποστολή εμπειρογνωμόνων για εναέρια ασφάλεια Βαλτικής

Η Ουκρανία εξετάζει αποστολή εμπειρογνωμόνων ώστε να ενισχύσει την ασφάλεια εναέριου χώρου στις χώρες της Βαλτικής, μετά τη συντριβή δύο ουκρανικών drones στη Λετονία. Παράλληλα, εκφράστηκαν συγγνώμες εφόσον επιβεβαιωθεί το περιστατικό.