ΓΔ: 1187.78 -0.33% Τζίρος: 27.01 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:06:32 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν: Δέσμευση για ολοκληρωτική νίκη στον πόλεμο της Ουκρανίας

Ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε ότι ενήργησε για να αποκαταστήσει «κάτι που εκτιμά κάθε άτομο, δηλαδή τον πολιτισμό, τις παραδόσεις και τη μητρική γλώσσα» μεταξύ κυρίως των Ρωσόφωνων κατοίκων των περιοχών.
ΔΙΕΘΝΗ

Πιθανή παραβίαση του ρουμανικού εναέριου χώρου από ρωσικά drones

Μετά την αποχώρησή της τον Ιούλιο από τη συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας για τις εξαγωγές των ουκρανικών σιτηρών, η Μόσχα έχει εντείνει τις επιθέσεις της εναντίον της Οδησσού και της Μικολάιφ, στο νότιο τμήμα της Ουκρανίας.
Zelensky-Volodimyr-Zelenski
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Να επενδύσουν ξένες βιομηχανίες όπλων στην Ουκρανία

Λόγω της βραδύτητας της ουκρανικής αντεπίθεσης, που ξεκίνησε τον Ιούνιο, οι ουκρανικές αρχές φοβούνται ότι μειώνεται η επιθυμία των Δυτικών να συνεχίσουν να παρέχουν στήριξη στο Κίεβο στον ίδιο βαθμό που το έπρατταν μέχρι τώρα.
Kuleba-Dmitro-Ukraine
ΔΙΕΘΝΗ

Το Κίεβο κατεβάζει την ένταση με την Πολωνία για τα ουκρανικά σιτηρά

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών σημείωσε πως η κρίση στις σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών είναι απόρροια των επερχόμενων εκλογών στην Πολωνία και εκτιμά πως σύντομα θα διευθετηθεί το ζήτημα.
ΔΙΕΘΝΗ

Έντονες διαπραγματεύσεις για να αποφευχθεί το shutdown στις ΗΠΑ

Αν συνεχιστεί το αδιέξοδο μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων από την 1η Οκτωβρίου κινδυνεύει να παραλύσει για ακόμη μια φορά το ομοσπονδιακό κράτος, ενώ στο επίκεντρο βρίσκεται και η ενίσχυση της Ουκρανίας με 24 δισ. δολάρια.
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικές επιθέσεις έπληξαν αποθήκες με σιτηρά σε ουκρανικά λιμάνια

Η Ρωσία έχει εντείνει τις επιθέσεις της στις ουκρανικές υποδομές μετά την αποχώρησή της από τη συμφωνία για τα δημητριακά που αποτελούσε εγγύηση για την ασφαλή μεταφορά ουκρανικών φορτίων μέσω της Μαύρης Θάλασσας.