ΓΔ: 2473.51 0.24% Τζίρος: 91.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:36:36
Καμένο αυτοκίνητο βανδαλισμών

Επεισόδια στη Βρετανία σε διαδήλωση για τη δολοφονία 18χρονου στο Σαουθάμπτον

Ένταση στο Σαουθάμπτον όταν διαδηλωτές επιτέθηκαν στην αστυνομία, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες δολοφονίας του 18χρονου Χένρι Νόουακ. Η αστυνομία ζήτησε συγγνώμη, παραδεχόμενη ότι είχε παραπλανηθεί από τον δράστη.

Ένταση σημειώθηκε στο Σαουθάμπτον, όταν διαδηλωτές συγκρούστηκαν με αστυνομικούς στο περιθώριο συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για τη δολοφονία ενός φοιτητή από νεαρό Σιχ. Οι συμμετέχοντες εκτόξευσαν μπουκάλια και κάδους απορριμμάτων προς τις αστυνομικές δυνάμεις, προκαλώντας επεισόδια στο κέντρο της πόλης.

Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν τις συνθήκες θανάτου του 18χρονου Χένρι Νόουακ, ο οποίος μαχαιρώθηκε θανάσιμα από έναν 23χρονο, καταδικασμένο πλέον σε ισόβια κάθειρξη. Η πορεία κατευθύνθηκε στο σημείο όπου ο φοιτητής άφησε την τελευταία του πνοή, ενώ στη συνέχεια σημειώθηκαν συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις που είχαν αποκλείσει δρόμο της περιοχής.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο Νόουακ συνελήφθη ενώ ήταν ετοιμοθάνατος, γεγονός που προκάλεσε οργή στην τοπική κοινωνία. Η αστυνομία του Σαουθάμπτον ζήτησε συγγνώμη την περασμένη εβδομάδα, αναφέροντας ότι «παραπλανήθηκε» από τον δράστη κατά τη διάρκεια της επέμβασης.

Όπως μετέδωσε το BBC, το πλήθος συγκεντρώθηκε αρχικά έξω από τον Κεντρικό Αστυνομικό Σταθμό της πόλης και στη συνέχεια κινήθηκε προς το Σεντ Ντένις, κοντά στο πατρικό σπίτι του δράστη, Βίκραμ Ντίγκουα. Οι διαδηλωτές εκτόξευσαν καρέκλες, κουτάκια αναψυκτικών και φωτοβολίδες, αναγκάζοντας τους αστυνομικούς να υποχωρήσουν προσωρινά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Εδιμβούργο: Έρευνα για επιθέσεις με αντιμουσουλμανικό κίνητρο, 5 τραυματίες

Η σκωτσέζικη αντιτρομοκρατική ερευνά βίαιες επιθέσεις με πιθανά αντιμουσουλμανικά κίνητρα στο Εδιμβούργο. Πέντε τραυματίες, ένας 36χρονος συνελήφθη για απειλές, ληστεία και βανδαλισμούς. Τρία θύματα νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.
Αεροδρόμιο Χίθροου πρόσοψη
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Υπό κράτηση με τον νόμο κατά της τρομοκρατίας ο Τόμι Ρόμπινσον

Ο Τόμι Ρόμπινσον, γνωστός ακροδεξιός ακτιβιστής, συνελήφθη για λίγες ώρες στο Χίθροου, όπου του κατασχέθηκε το τηλέφωνο μετά από εμπρηστικές αναρτήσεις. Ο ίδιος ζητά οικονομική βοήθεια για τη νομική του υπεράσπιση.
Αστυνομική ταινία νύχτας
ΔΙΕΘΝΗ

Νέα επεισόδια στο Μπέλφαστ: Χρήση εκτοξευτήρα νερού από την αστυνομία

Η αστυνομία στο Μπέλφαστ χρησιμοποίησε υδροβόλο για να διαλύσει διαδηλωτές μετά από δεύτερη νύχτα ταραχών, που προκλήθηκαν λόγω επίθεσης με μαχαίρι από Σουδανό πρόσφυγα. Ένταση επικράτησε κυρίως στη βόρεια περιοχή Γκλένγκορμλι.
Σημαία Ηνωμένων Εθνών
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Καταδίκη της βίας κατά μεταναστών και αστυνομίας στη Βρετανία

Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα καταδίκασε τη ξενοφοβική βία στη Βόρεια Ιρλανδία και τις ταραχές στο Σάουθαπτον, τονίζοντας πως η απανθρωποποίηση και η ρητορική μίσους είναι απαράδεκτα φαινόμενα.
Καμένο αυτοκίνητο βανδαλισμών
ΔΙΕΘΝΗ

Βίαια επεισόδια σε αντι-μεταναστευτική διαδήλωση στο Μπέλφαστ

Διαδηλώσεις κατά των μεταναστών πραγματοποιήθηκαν στο Μπέλφαστ, μετά τη σύλληψη Σουδανού για μαχαίρωμα που τραυμάτισε σοβαρά άνδρα. Την επίθεση, που προκάλεσε ένταση, καταδίκασε ο Κιρ Στάρμερ ως «αποκρουστική».