ΓΔ: 2475.69 0.33% Τζίρος: 89.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:28:36
Ακίνητα στην Αθήνα

Νέο σύγχρονο ΚΑΠΗ στη Νέα Φιλαδέλφεια: Ξεκινά η ανέγερση

Ξεκινά η ανέγερση του νέου σύγχρονου ΚΑΠΗ στη Νέα Φιλαδέλφεια-Νέα Χαλκηδόνα, με χρηματοδότηση 3,15 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα «Αττική 2021-2027». Θα διαθέτει σύγχρονες υποδομές, προσβασιμότητα και χώρους δημιουργίας.

Ο δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας προχωρά στην υλοποίηση ενός σχεδίου που παρέμενε σε εκκρεμότητα για σχεδόν είκοσι χρόνια, με την ανέγερση ενός νέου και πλήρως σύγχρονου ΚΑΠΗ. Σύμφωνα με ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής, εγκρίθηκε χρηματοδότηση ύψους 3,15 εκατομμυρίων ευρώ από το πρόγραμμα «Αττική 2021-2027» της Περιφέρειας Αττικής.

Το νέο ΚΑΠΗ θα κατασκευαστεί απέναντι από το Δημαρχείο και θα αποτελέσει έναν σύγχρονο χώρο κοινωνικής ζωής, δημιουργίας και συνάντησης. Ο σχεδιασμός του προβλέπει πλήρη προσβασιμότητα, υψηλές προδιαγραφές ασφάλειας και ενεργειακής απόδοσης, ανταποκρινόμενος στις ανάγκες των πολιτών τρίτης ηλικίας.

Οι εγκαταστάσεις θα περιλαμβάνουν αίθουσες δραστηριοτήτων, χώρους δημιουργικής απασχόλησης, δομές υποστήριξης καθώς και σημεία κοινωνικής συνεύρεσης και πολιτισμού, ενισχύοντας τον ρόλο του δήμου ως πυρήνα κοινωνικής μέριμνας.

«Γιατί μια πόλη κρίνεται από το πώς φροντίζει τους πιο ευάλωτους, από το πώς τιμά τους μεγαλύτερους ανθρώπους της, από το αν δημιουργεί συνθήκες αξιοπρεπούς και ενεργού γήρανσης. Και η δική μας πόλη αποδεικνύει καθημερινά ότι δεν αφήνει κανέναν πίσω», αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανάρτηση του δήμου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Πιερρακάκης Eurogroup
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: Η Ελλάδα καταλύτης για ευρωπαϊκούς πρωταθλητές μετά την κρίση

Ο υπουργός Οικονομικών, Κυριάκος Πιερρακάκης, σε συνέντευξή του στο γαλλικό L’ Express, τόνισε πως η ελληνική κρίση υπήρξε τραυματική αλλά διδακτική, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για σταθερότητα, μεταρρυθμίσεις και ενίσχυση της ευρωπαϊκής οικονομίας.
Θεσσαλονίκη πολυκατοικίες άποψη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέλος στις απαλλοτριώσεις για τη διάνοιξη της Πόντου στην Καλαμαριά

Οριστικά κλείνει το θέμα των απαλλοτριώσεων για τη διάνοιξη της οδού Πόντου, καθώς εγκρίθηκε χρηματοδότηση 6,97 εκατ. ευρώ στον Δήμο Καλαμαριάς για αποζημιώσεις, ολοκληρώνοντας έτσι το σχετικό έργο.
Ελληνική οικονομία ευρώ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καμία παράταση στις αιτήσεις για «Ξεκινώ Επιχειρηματικά» και «Παράγουμε στην Ελλάδα»

Δεν θα δοθεί παράταση στις αιτήσεις για τα προγράμματα «Ξεκινώ Επιχειρηματικά» και «Παράγουμε στην Ελλάδα». Οι καταληκτικές προθεσμίες παραμένουν 30 Ιουνίου και 2 Ιουλίου 2026 αντίστοιχα, έως τις 15:00.
Παύλος Μαρινάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Ο Τσίπρας να πει πού θα βρει τα 6 δισ. ευρώ

Η κυβέρνηση, δια του εκπροσώπου της Π. Μαρινάκη, κατηγόρησε τον Αλ. Τσίπρα πως παρουσιάζεται ως πρότυπο εντιμότητας, ενώ η διακυβέρνησή του σχετίζεται με σοβαρές υποθέσεις. Παράλληλα, απάντησε στις δηλώσεις του για διαθέσιμα 6 δισ. ευρώ.