ΓΔ: 1280.11 0.39% Τζίρος: 65.55 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ

Σ. Εφραίμογλου: Ευκαιρίες για ανάπτυξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας

Η πρόεδρος του ΕΒΕΑ σημείωσε πως τα τρόφιμα, τα δομικά υλικά, οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, αλλά και τα προϊόντα και υπηρεσίες πληροφορικής είναι τομείς που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη νέων συνεργασιών.
ΔΙΕΘΝΗ

Τα ΗΑΕ απελευθέρωσαν υπηκόους Λιβάνου που συνελήφθησαν το Μάρτιο

Είχαν τεθεί υπό κράτηση τον Μάρτιο από τις αρχές των ΗΑΕ που τους πρόσαψαν σχέσεις με το σιιτικό κίνημα Χεζμπολάχ του Λιβάνου, που θεωρείται «τρομοκρατική» οργάνωση από τις σουνιτικές μοναρχίες του Κόλπου.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Συνάντηση στην Αθήνα με τον ΥΠΕΞ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Κατ' αρχάς, ο Εμιρατινός υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, παρουσία του υπουργού Εξωτερικών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.
Middle East, Mesi Anatoli, Mesh Anatolh, Saudi Arabia, Saoudiki Aravia, Ependiseis
ΑΓΟΡΕΣ

Η μεγάλη επιστροφή των πετροδολαρίων: Τι αγοράζουν τα αραβικά funds

Η εκτόξευση των τιμών του πετρελαίου φέρνει σε θέση ισχύος τα κρατικά ταμεία διαχείρισης πλούτου του Περσικού. Πώς έφθασαν να επενδύουν από την Credit Suisse ως τον γερμανικό ενεργειακό γίγαντα RWE.
xrimatodotisi-reustotita-daneia-ependyseis-oikonomia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέες επενδυτικές κινήσεις στην Ελλάδα σχεδιάζει το fund του Άμπου Ντάμπι

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γ. Τσακίρης μετά την είσοδο του αραβικού fund στην Blueground σημείωσε ότι σύμφωνα με τη συμφωνία που υπεγράφη τον Μάιο το επενδυτικό ταμείο των ΗΑΕ θα επενδύσει 4 δισ. ευρώ στη χώρα
borrell
ΔΙΕΘΝΗ

Τα ΗΑΕ ζητούν εξηγήσεις για τις δηλώσεις Μπορέλ περί «ζούγκλας»

Το υπουργείο Εξωτερικών των Εμιράτων επεσήμανε ότι τα σχόλια του Μπορέλ ήταν «ανάρμοστα και ρατσιστικά» και «συμβάλουν στην επιδείνωση του κλίματος μισαλλοδοξίας και διακρίσεων παγκοσμίως».
Olaf Scholz, Germany, Germania
ΔΙΕΘΝΗ

Πρόοδο βλέπει ο Σολτς στις συνομιλίες για αγορά LNG από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Ο καγκελάριος, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία στην περιοχή του Κόλπου με στελέχη της γερμανικής βιομηχανίας, δεν διευκρίνισε περαιτέρω σχετικά με τις συνομιλίες που είχε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
xrimatodotisi-reustotita-daneia-ependyseis-oikonomia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σημαντικό ενδιαφέρον από Αραβικά Εμιράτα με μπαράζ επενδύσεων στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας των Εμιράτων, το κοινό ταμείο επενδυτικό ταμείο που δημιουργήθηκε ύψους 4 δισ. ευρώ θα επικεντρωθεί σε ενέργεια, υποδομές, βιοεπιστήμες και τεχνολογία.
kikilias
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επαφές Κικίλια στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για νέες αεροπορικές συνδέσεις

Εδώ και αρκετούς μήνες γίνεται μια προετοιμασία για την ανάδειξη των ωφελειών από την ένταξη μια τέτοιας πτήσης. Η ανάπτυξη της κρουαζιέρας, η αναβάθμιση του αεροδρομίου και του λιμανιού λειτουργεί επιβοηθητικά σε αυτό.