ΓΔ: 878.76 -0.45% Τζίρος: 44.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Θέτουν υπό κράτηση Αμερικανό δικηγόρο του Κασόγκι

Η οργάνωση DAWN (Democracy for the Arab World Now/ Δημοκρατία για τον Αραβικό Κόσμο Τώρα) ανέφερε σε ανακοίνωσή της την Παρασκευή ότι ο Γκαφούρ μετέβαινε στην Κωνσταντινούπολη για να παρευρεθεί σε γάμο.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μεγάλη επιχειρηματική αποστολή από τα Εμιράτα σήμερα στην Αθήνα

Ιδιαίτερης σημασίας είναι οι 20 εμιρατινές επιχειρήσεις που συμμετέχουν από τον τουρισμό, την ενέργεια, την αγροτοβιομηχανία, την υγεία και φαρμακοβιομηχανία, τις μεταφορές και υποδομές, τη διαχείριση αποβλήτων.
xrimatodotisi-reustotita-daneia-ependyseis-oikonomia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον από τα Εμιράτα για την Ελλάδα

Ο πρεσβευτής των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Σουλεϊμάν Αλμαζρούι σημείωσε πως στη πρόσφατη επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στο Άμπου Ντάμπι υπήρξε συμφωνία για την πραγματοποίηση επενδύσεων 4 δισ. ευρώ στην Ελλάδα.
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μοχάμεντ μπιν Ζάγεντ εξελέγη πρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Το Ανώτατο Ομοσπονδιακό Συμβούλιο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, εξέλεξε σήμερα τον νέο κυβερνήτη του, τον Αμπού Ντάμπι Σέιχ Μοχάμεντ μπιν Ζάγεντ αλ Ναχίαν, μετά τον θάνατο εχθές του ετεροθαλούς αδελφού του.
EATE-Mubadala
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κομβικής σημασίας η συμφωνία που υπογράφηκε ανάμεσα σε Mubadala - ΕΑΤΕ

Η Mubadala και η ΕΑΤΕ ολοκλήρωσαν την πρώτη τους συν-επένδυση υπό τους όρους της νέας διευρυμένης συμφωνίας στο VentureFriends Fund III, ένα fund με βάση την Αθήνα, το οποίο επενδύει στα αρχικά στάδια τεχνολογικών επιχειρήσεων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επενδύσεις 4 δισ. έρχονται στην Ελλάδα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Κομβικής σημασίας για την ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων είναι η ανανέωση της επιτυχημένης συνεργασίας της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας με το κρατικό επενδυτικό ταμείο Mubadala.
Kyriakos Mitsotakis, Kyvernisi
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ο πρωθυπουργός για υπογραφή 9 συμφωνιών

Στρατηγικός εταίρος για την Ελλάδα αποτελούν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η ανανέωση της συνεργασίας ανάμεσα στην ΕΑΤΕ και το επενδυτικό ταμείο των Εμιράτων Mubadala που ενδιαφέρεται να επενδύσει στην Ελλάδα. 
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Expo 2020 Dubai τίμησε την Ελλάδα με σειρά εκδηλώσεων

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε στις εκδηλώσεις, ο αντιπρόεδρος κ. Παναγιώτης Πικραμμένος, ο οποίος έμεινε εντυπωσιασμένος από την ελληνική συμμετοχή και το μεγάλο ενδιαφέρον που συγκέντρωσε το ελληνικό περίπτερο.
Μάνη, Πελοπόννησος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Ελλάδα ταξιδεύει και προβάλει τον τουρισμό της στην Expo Dubai 2020

Στην έκθεση διεθνούς εμβέλειας η Ελλάδα προβάλλει οκτώ τομείς: τεχνολογία / καινοτομία, ενέργεια, ναυτιλία, τουρισμός /πολιτισμός, ανθρώπινο κεφάλαιο, βιομηχανία, αγροδιατροφή και επιστήμες Υγείας.