ΓΔ: 1275.34 -0.37% Τζίρος: 79.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΗΠΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Δικαστής στις ΗΠΑ απορρίπτει τον ισχυρισμό Τραμπ περί προεδρικής ασυλίας

Όπως υπογράμμισε η Τάνια Τσάκαν, δεν υπάρχει νομική βάση για να συμπεράνει κανείς ότι οι πρόεδροι των ΗΠΑ δεν μπορούν να βρεθούν αντιμέτωποι με ποινικές διώξεις μετά την αποχώρησή τους από τον Λευκό Οίκο.
ΔΙΕΘΝΗ

Νέες κυρώσεις επιβάλλουν οι ΗΠΑ στο ρωσικό πετρέλαιο

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ σε ανακοίνωσή του κατηγορεί αυτούς που στοχοποιήθηκαν ότι χρησιμοποίησαν υπηρεσίες συνασπισμού ανώτατου ορίου τιμών, ενώ μετέφεραν ρωσικό αργό πετρέλαιο πάνω από το συμφωνηθέν ανώτατο όριο τιμής.
ΔΙΕΘΝΗ

«Δειλούς» αποκαλεί ο Λαβρόφ τους Μπλίνκεν και Μπορέλ από τα Σκόπια

Οι κ.κ. Μπλίνκεν και Μπορέλ μετέβησαν στα Σκόπια την Τετάρτη το απόγευμα όπου παρέμειναν για μερικές ώρες και στη συνέχεια αναχώρησαν (ο πρώτος για το Ισραήλ, ο δεύτερος για τις Βρυξέλλες) λίγο προτού φθάσει στα Σκόπια ο Σεργκέι Λαβρόφ.
Israil, Israel, Palaistini, Palaistine, Gaza
ΔΙΕΘΝΗ

Ανησυχία των ΗΠΑ ότι η Χαμάς συγκεντρώνει κεφάλαια στην Τουρκία

«Ανησυχούμε βαθιά για τη δυνατότητα της Χαμάς να συνεχίσει τη συγκέντρωση κεφαλαίων και να βρει οικονομική υποστήριξη (στην Τουρκία) για πιθανές μελλοντικές τρομοκρατικές επιθέσεις», είπε υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ.
ΔΙΕΘΝΗ

Μπ. Νετανιάχου σε Α. Μπλίνκεν: Έχω ορκιστεί να εξαλείψω τη Χαμάς

Όπως επισημαίνει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, «τίποτα δεν θα μας σταματήσει. Θα συνεχίσουμε αυτόν τον πόλεμο μέχρι να πετύχουμε τρεις στόχους: Την απελευθέρωση όλων των ομήρων, την ολοκληρωτική εξάλειψη της Χαμάς και την διασφάλιση ότι καμιά άλλη παρόμοια απειλή δεν θα έρθει ποτέ ξανά από την Γάζα».
mplinken-blinken
ΔΙΕΘΝΗ

Αρχίζει στα Σκόπια η διάσκεψη του ΟΑΣΕ παρουσία Μπλίνκεν-Λαβρόφ

Ένα από τα ενδιαφέροντα στοιχεία της διάσκεψης θα είναι η συμμετοχή του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας Σ. Λαβρόφ. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του Ρώσου υπουργού σε ευρωπαϊκή χώρα μετά την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία.