ΓΔ: 1464.39 0.46% Τζίρος: 72.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΙΡΑΝ

ΔΙΕΘΝΗ

Ο νέος πρόεδρος του Ιράν δήλωσε πρόθυμος να δώσει χείρα φιλίας σε όλους

Ο άνδρας, τον οποίο οι Ιρανοί αποκαλούν «γιατρό», επιβεβαίωσε την αφοσίωσή του στην Ισλαμική Δημοκρατία, αλλά ζήτησε «εποικοδομητικές σχέσεις» με την Ουάσινγκτον και τις ευρωπαϊκές χώρες για να «βγάλουν το Ιράν από την απομόνωση».
Iran-Flag
ΔΙΕΘΝΗ

Εκσυγχρονιστής και μετριοπαθής ο πρόεδρος που εξελέγη στο Ιράν

Ο Μασούντ Πεζεσκιάν έχει υποσχεθεί ανάμεσα στα άλλα, ότι θα αποκλιμακώσει τις εντάσεις για τις διαπραγματεύσεις που έχουν τελματωθεί με τις μεγάλες δυνάμεις για την αναζωογόνηση της συμφωνίας του 2015 για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έξι υποψήφιοι στις ιρανικές προεδρικές εκλογές της 28ης Ιουνίου

Επιλέχθηκαν από το Συμβούλιο των Φρουρών του Συντάγματος, ένα μη εκλεγμένο όργανο, στο οποίο κυριαρχούν οι συντηρητικοί και είναι επιφορτισμένο να επιτηρεί την εκλογική διαδικασία, μεταξύ των 80 προσώπων που κατέθεσαν την υποψηφιότητά τους.
BusinessDaily-Iran-Ebrahim Raisi
ΔΙΕΘΝΗ

Δεν βρέθηκαν στοιχεία για εγκληματική ενέργεια στον θάνατο του Ραϊσί

Ο Ραϊσί τάφηκε στην ιερή για τους σιίτες πόλη Μασχάντ χθες, Πέμπτη, τέσσερις ημέρες μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου κατά την οποία σκοτώθηκαν επίσης ο υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν και άλλοι έξι άνθρωποι.
BusinessDaily-Iran-Ebrahim Raisi
ΔΙΕΘΝΗ

Χιλιάδες Ιρανοί τιμούν τον Ραϊσί μετά την συντριβή του ελικοπτέρου του

Οι τελετές που θα κορυφωθούν την Πέμπτη ξεκίνησαν σήμερα νωρίς το πρωί από την Ταμπρίζ, τη μεγάλη πόλη του βορειοδυτικού Ιράν, κοντά στην οποία συνετρίβη το ελικόπτερο που μετέφερε τον Ραϊσί.
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Πούτιν αποτίει φόρο τιμής στον Ιρανό ομόλογό του Εμπραχίμ Ραϊσί

Ο Πούτιν, του οποίου η χώρα ενίσχυσε αισθητά τις σχέσεις με το Ιράν τα τελευταία δύο χρόνια, είχε παράλληλα σήμερα τηλεφωνική συνομιλία με τον μεταβατικό πρόεδρο Μοχαμάντ Μοχμπέρ, αμέσως μετά τον διορισμό του.
BusinessDaily-Iran-Ebrahim Raisi
ΔΙΕΘΝΗ

Πενθήμερο πένθος κηρύχθηκε στο Ιράν για τον θάνατο του Εμπραχίμ Ραϊσί

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ κήρυξε πενθήμερο δημόσιο πένθος. Επιβεβαίωσε ότι ο πρώτος αντιπρόεδρος του Ιράν Μοχάμαντ Μόχμπερ διευθύνει επί του παρόντος την εκτελεστική εξουσία.