ΓΔ: 1197.22 -1.00% Τζίρος: 29.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:55:41 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΙΡΑΝ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προώθηση συνεργασιών Ελλάδος και Ιράν στον κλάδο της βιοτεχνίας

Ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας επισήμανε τις δυνατότητες συνεργασίας των δύο πλευρών και υπογράμμισε την ανάγκη για αμοιβαία οφέλη και την διεύρυνση των διμερών οικονομικών σχέσεων μέσω δράσεων.
ΔΙΕΘΝΗ

Οι ΗΠΑ δηλώνουν άγνοια για τη σύλληψη πετρελαιοφόρων τους από το Ιράν

Η ιρανική κρατική τηλεόραση μετέδωσε την Παρασκευή ότι συνελήφθησαν δυο ξένα πετρελαιοφόρα δεξαμενόπλοια που κατά την Τεχεράνη επιδίδονταν σε λαθρεμπόριο καυσίμων στον Κόλπο, προσθέτοντας ότι τα πληρώματά τους έχουν τεθεί υπό κράτηση.
ΔΙΕΘΝΗ

Η Τεχεράνη ανακοίνωσε ότι παρέλαβε πολλά ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη

Η Ρωσία και το Ιράν υπόκεινται σε διεθνείς κυρώσεις που περιορίζουν τις εμπορικές συναλλαγές. Την περασμένη χρονιά υπέγραψαν μια σειρά συμφωνιών σε πολλούς τομείς, μεταξύ των οποίων και εκείνον της στρατιωτικής συνεργασίας.
ΔΙΕΘΝΗ

Ιραν: Συνεχίζουμε τον εμπλουτισμό ουρανίου βάσει ιρανικού νόμου

Η εφημερίδα Wall Street Journal πρόσφατα έγραψε ότι η Τεχεράνη επιβράδυνε τον ρυθμό με τον οποίο συσσωρεύει ουράνιο εμπλουτισμένο κοντά σε επίπεδα κατάλληλα για την ανάπτυξη πυρηνικού όπλου και ότι αραίωσε μέρος των αποθεμάτων της.
ΔΙΕΘΝΗ

Απαγχονίστηκαν καταδικασμένοι για επίθεση σε τέμενος στο Ιράν

Οι άνδρες είχαν δηλώσει στη δίκη τους ότι βρίσκονταν σε επαφή με το Ισλαμικό Κράτος στο γειτονικό Αφγανιστάν και ότι βοήθησαν να οργανωθεί η επίθεση στον χώρο λατρείας στη Σιράζ, σύμφωνα με αναφορές σε ιρανικά μέσα ενημέρωσης.