ΓΔ: 1477.69 -0.27% Τζίρος: 79.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

IRIS PAYMENTS

Χατζηδάκης: Τον Μάρτιο του 2025 η διασύνδεση επιχειρήσεων με το IRIS

Ο υπ. Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κάλεσε, παράλληλα, τις τράπεζες να αυξήσουν το ημερήσιο όριο χρήσης του συστήματος  IRIS για τους καταναλωτές, στα 500 ευρώ για μεταφορές σε ιδιώτες συν 500 ευρώ για πληρωμές σε επιχειρήσεις.
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Οι εμπλοκές με το IRIS, οι αλλαγές στην Alpha Finance και τα ομόλογα της Intrum

Τι ζητούν οι επαγγελματίες από τις τράπεζες για το IRIS, οι σαρωτικές αλλαγές στο ΔΣ της Alpha Finance, γιατί δεν ανησυχούν στην Intrum για τα ομόλογα, οι παραβάσεις της Prelium, η υποχώρηση της Vodafone και το «χρυσό» τρίμηνο των τραπεζών.
Psaltis, Alpha Bank
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Τα καρφιά Θεοδωρόπουλου, ο Β. Ψάλτης εφ’ όλης της ύλης και το... νεφοκεφάλαιο

Ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒ για τα αχρείαστα γραφειοκρατικά βάρη στις επιχειρήσεις, τι είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha στην Edison, tο Αεροδρόμιο και οι μικροεπενδυτές, IRIS Vs Mastercard, το βιβλίο του Ν. Γκαργκάνα και ο Γ. Βαρουφάκης κυνηγά το... νεφοκεφάλαιο.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχεται... έκρηξη στις πληρωμές με IRIS, αύξηση κατά 26 φορές από το 2020

Με τη λήξη προθεσμίας για υποχρεωτική εγγραφή επιχειρήσεων στο σύστημα άμεσων πληρωμών, αναμένεται πολλαπλασιασμός των επαγγελματιών χρηστών, που είχαν φτάσει τους 155.000 στο τέλος του 2023.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ρεκόρ για το ύψος της αξίας συναλλαγών μέσω ΔΙΑΣ, εκτινάχθηκε το IRIS

H ΔΙΑΣ διακανόνισε 406 εκατομμύρια συναλλαγές, συνολικής αξίας 450 δισεκατομμυρίων ευρώ, αυξημένης κατά 51,5% σε σχέση με το 2020, οπότε η αξία των συναλλαγών ανερχόταν σε 297 δισεκατομμύρια ευρώ.
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Πιο φθηνές οι χρεώσεις του IRIS από τα POS για τους επιχειρηματίες

Δεν ξεπερνούν το 1% οι προμήθειες για τις επιχειρήσεις στο σύστημα άμεσων πληρωμών IRIS Payments και είναι ευθέως ανταγωνιστικές έναντι των POS. Απλή η διαδικασία για να εκδώσουν το QR Code οι επιχειρήσεις.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχονται χρεώσεις στο IRIS για επαγγελματίες και εμπορικές επιχειρήσεις

Πληροφορίες για... τσουχτερές χρεώσεις από το 2024 με τα νέα τιμολόγια των τραπεζών. Η προσπάθεια της κυβέρνησης για φτηνότερες συναλλαγές και το στοίχημα της επέκτασης των άμεσων πληρωμών.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι φέρνει για επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις το υποχρεωτικό IRIS

Το μεγάλο πλεονέκτημα του IRIS είναι ότι διεκπεραιώνει τις συναλλαγές εντός δευτερολέπτων με εξαιρετικά χαμηλό κόστος για τους επαγγελματίες σε σχέση με τα POS. Ποιες δυνατότητες προσφέρουν οι άμεσες πληρωμές.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

Η ΔΙΑΣ τιμήθηκε για το IRIS στα επιχειρηματικά βραβεία «Θαλής ο Μιλήσιος»

H Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας, Σταυρούλα Καμπουρίδου τόνισε πως «στην ΔΙΑΣ δίνουμε ξεχωριστή βαρύτητα στον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την διάθεση καινοτόμων υπηρεσιών payments».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχεται... έκρηξη άμεσων πληρωμών με IRIS: Δωρεάν συναλλαγές έως 500 ευρώ

Νέο ρεκόρ των συναλλαγών IRIS τον Αύγουστο. Τα οφέλη για καταναλωτές, εμπόρους και ελεύθερους επαγγελματίες. Παρά τα ρεκόρ, η χώρα μας παραμένει σε πολύ χαμηλή θέση σε σχέση με την Ευρώπη. Τι δείχνει η σύγκριση με την Ινδία.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Από ρεκόρ σε ρεκόρ οι άμεσες τραπεζικές πληρωμές με επέλαση του IRIS

Στο 11% τον Απρίλιο οι άμεσες πληρωμές ως προς το σύνολο των διατραπεζικών μεταφορών πίστωσης, διπλάσιες σε σχέση με τον περυσινό Απρίλιο. Άλμα συναλλαγών μέσω IRIS με δωρεάν μεταφορές έως 500 ευρώ ημερησίως.