ΓΔ: 1447.82 1.93% Τζίρος: 137.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

Εθνική στρατηγική για μια αγορά 1 τρισ.: Η Ελλάδα μπαίνει στα μικροτσίπ

Ήδη στη χώρα δραστηριοποιούνται 25 εταιρείες που βρίσκονται στο οικοσύστημα ημιαγωγών και στόχος είναι αυτός ο αριθμός να διπλασιαστεί στις 50 τα επόμενα χρόνια και η χώρα να προχωρήσει από τον σχεδιασμό στις πιλοτικές γραμμές παρασκευής.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τζωρτζάκης (HDB): H καινοτομία θα ενδυναμώσει την αμυντική τεχνολογία μας

«Η HDB αποδεδειγμένα υποστηρίζει τους επιχειρηματίες και τις νεοφυείς επιχειρήσεις, παρέχοντας τους τους πόρους και την υποστήριξη που χρειάζονται για να πραγματοποιήσουν τις ιδέες τους» ανέφερε ο κ. Τζωρτζάκης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

M. Τσαρμπόπουλος: H καινοτομία είναι μία από τις κεντρικές αξίες μας

Ο κ. Τσαρμπόπουλος επεσήμανε πως η καινοτομία βρίσκεται στο DNA της Alpha Bank, ως η Τράπεζα που εισήγαγε τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης στη χώρα το 1981 και που το 2021 έδωσε τη δυνατότητα φωνητικής καθοδήγησης στα ΑΤΜ για ανθρώπους με προβλήματα όρασης.
kainotomia, innovation
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πώς ο ιδιωτικός τομέας στη χώρα μας παρέχει στήριξη στην καινοτομία

Στη διάρκεια της τελευταίας πενταετίας η αξία του ελληνικού συστήματος καινοτομίας έχει πολλαπλασιαστεί καταγράφοντας μια πορεία από το ένα δισ. ευρώ περίπου το 2017 σε πάνω από 8 δισ. ευρώ το 2022.
Xristos Megalou, Trapeza Peiraios
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Χρ. Μεγάλου: Θα συνεχιστεί δυναμικά η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων

Ο διευθύνων σύμβουλος της Τρ. Πειραιώς εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας τα επόμενα χρόνια και επισήμανε ότι η καθαρή πιστωτική επέκταση της τράπεζας έφτασε το 1,7 δισ. ευρώ.
Politeia Kainotomias, YPAN
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Στην τελική ευθεία μπαίνει η δημιουργία της ελληνικής Silicon Valley

Το Τεχνολογικό Πάρκο Καινοτομίας της Θεσσαλονίκης έχει συγκεντρώσει μεγάλο ενδιαφέρον από το Ισραήλ, καθώς στο τουλάχιστον 40% της έκτασης τους θα αναπτυχθούν εταιρείες τεχνολογίας από τη γειτονική χώρα.
businessdaily-Symfonia-Ergasia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γύρισαν πίσω 350.000 Έλληνες: Άρχισε το brain gain με αιχμή την Τεχνολογία

Επιστρέφουν σταδιακά οι 600.000 Έλληνες υψηλών δεξιοτήτων που είχαν φύγει στο εξωτερικό την περίοδο της κρίσης. Έξι στις δέκα νέες θέσεις δημιουργούνται σε τομείς υψηλής εξειδίκευσης. Στην Πληροφορική η μεγαλύτερη ζήτηση.
barcelona mwc
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θετική η πρώτη αποτίμηση για την ελληνική συμμετοχή στο MWC στη Βαρκελώνη

Το Mobile World Congress (MWC), αποτελεί την μεγαλύτερη έκθεση ψηφιακών τεχνολογιών και των καινοτόμων εφαρμογών στο κόσμο, με την συμμετοχή περισσότερων από 2.500 εκθετών και άνω των 100.000 επισκεπτών από 200 περίπου χώρες του κόσμου.