ΓΔ: 1236.2 1.25% Τζίρος: 94.24 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σ. Εφραίμογλου: Ο νέος τύπος καταναλωτή που αλλάζει το εμπόριο

Στο κέντρο της εμπορικής στρατηγικής των επιχειρήσεων μπαίνει πλέον ο πελάτης και όχι το προϊόν, καθώς αναδεικνύεται ο νέος τύπος καταναλωτή που προκύπτει από τον συνδυασμό συμπεριφοράς των millennials και των γενεών Χ και Ζ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε υψηλό 12 μηνών το οικονομικό κλίμα, ώθηση από υπηρεσίες - λιανική

Στις 108,8 μονάδες ενισχύθηκε ο δείκτης οικονομικού κλίματος του ΙΟΒΕ για τον Απρίλιο, παραμένοντας σε επίπεδα υψηλότερα από την ευρωζώνη. Νέα επιδείνωση για καταναλωτική εμπιστοσύνη.
Supermarket
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρευνα EY: Ένας στους δύο Έλληνες αγοράζει μόνο τα απαιραίτητα

Έρευνα της EY αναφέρει ότι ένας στους τρεις καταναλωτές (31%) αποδίδει πρωταρχική σημασία στην τιμή και την προσιτότητα των προϊόντων (Affordability First). Οι περισσότεροι ανησυχούν για το κόστος ζωής.
ESG
ESG

Χάνουν την ευκαιρία βιώσιμης ανάπτυξης οι εταιρείες καταναλωτικών ειδών

Σύμφωνα με έρευνα για λογαριασμό της ΕΥ, οι εταιρείες καταναλωτικών προϊόντων αναγνωρίζουν πως η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί ευκαιρία για ανάπτυξη, ενίσχυση της αποδοτικότητας κόστους και οικοδόμηση εμπιστοσύνης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχονται σύντομα το «πασχαλινό καλάθι» και το «καλάθι του νονού»

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Ανάπτυξης έχει προαναγγείλει τρίμηνη παράταση του «καλαθιού του νοικοκυριού» το οποίο, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και με βάση την έγκριση που είχε δώσει η Επιτροπή Ανταγωνισμού, διαρκεί έως τις 31 Μαρτίου 2023.
Georgiadis-Adonis
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοβουλία του υπ. Ανάπτυξης για την προστασία των καταναλωτών

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδ. Γεωργιάδης υπογράμμισε τη σημασία του πρακτικού οδηγού για την παρουσίαση των προσφορών, εκπτώσεων και λοιπών προωθητικών ενεργειών που θα ενισχύσει επιχειρήσεις και καταναλωτές.