ΓΔ: 823.09 2.35% Τζίρος: 50.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΚΑΤΟΙΚΙΑ

Akinita, Real Estate

Πρόγραμμα «Σπίτι μου»: Πέντε συν μία ενστάσεις από τράπεζες και μεσίτες

Σύσκεψη στη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης με στελέχη της αγοράς για το στεγαστικό πρόγραμμα για νέους. Ποιους προβληματισμούς εξέφρασαν τα στελέχη της αγοράς για τους όρους και τη διαδικασία του προγράμματος.
skertsos
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Σκέρτσος: Η νέα γενιά αποκτά δικαίωμα σε προσιτή, σύγχρονη στέγη

Επισημαίνει ότι «η κρατική πολιτική της «εργατικής στέγης» σε μια κοινωνία που διψούσε για κοινωνική και οικονομική άνοδο, παρέμεινε για δεκαετίες στη χώρα μας επίμονα ατροφική, κάπως περιθωριακή και ίσως με ένα στίγμα για τους δικαιούχους της».
Κωστής Χατζηδάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Δίνουμε τη δυνατότητα σε χιλιάδες πολίτες να αποκτήσουν στέγη

Το πολυεπίπεδο στεγαστικό πρόγραμμα, ύψους περίπου 1,8 δισ. ευρώ, που αφορά περισσότερους από 135.000 δικαιούχους, επικεντρώνεται στους νέους, ώστε να μπορέσουν να αποκτήσουν πρόσβαση σε προσιτή και ποιοτική στέγη.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενοίκια πάνω από 600 ευρώ ζητούν για το 80% των σπιτιών στην Αθήνα

Χάθηκαν από τις αγγελίες οι κατοικίες με «λογικά» ζητούμενα μισθώματα στην Αθήνα, ακόμη σοβαρότερο το πρόβλημα σε βόρεια και νότια προάστια. Πάνω από 800 ευρώ τα ενοίκια για οικογενειακή κατοικία, στα ύψη η φοιτητική στέγη.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φοιτητικά διαμερίσματα συγκατοίκησης: Τα ενοίκια σε δημοφιλείς περιοχές

Πώς διαμορφώνονται τα ζητούμενα ενοίκια φέτος σε 22 περιοχές που προσφέρονται για αναζήτηση φοιτητικής κατοικίας με σκοπό τη συγκατοίκηση. Γιατί αναμένεται φέτος μεγάλη αύξηση της ζήτησης που θα εκτινάξει τα ενοίκια.
Athina, Athens, Akinita, Real Estate
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενοίκια: Πώς φτάσαμε στη «φούσκα», πότε θα δούμε «αποθέρμανση»

Βαριά κληρονομιά στρεβλώσεων από την κρίση της προηγούμενης δεκαετίας. Δραματική μείωση του ποσοστού ιδιοκατοίκησης από το 84% στο 73%. Τι εκτιμούν οι ειδικοί για τη διαμόρφωση των ενοικίων το επόμενο διάστημα.
sygkatoikisi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξήσεις ακόμη και πάνω από 40% για φοιτητική στέγη εκτός Αθηνών

Εξαιρετικά δύσκολη χρονιά για γονείς και φοιτητές που αναζητούν κατοικία. Στο 43% οι αυξήσεις των ζητούμενων ενοικίων στην Πάτρα και στο 25% στη Θεσσαλονίκη. Αναλυτικά στοιχεία για 22 πόλεις.
ΔΙΕΘΝΗ

Αντιδράσεις στη Γερμανία για τη λήψη μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας

Οι εταιρίες διαχείρισης ακινήτων στη Γερμανία προχωρούν σε περιορισμό της κατανάλωσης ενέργειας στα κτίρια καθώς η μέση τιμή κόστους για όλα τα είδη ενέργειας σημείωσε τον Μάιο αύξηση 37% έναντι της περυσινής χρονιάς.
Ακίνητα, Real Estate
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεφεύγουν από τη ζώνη... υποτίμησης οι τιμές κατοικιών στην Ελλάδα

Ως το 41% είχε φτάσει η υποτίμηση των ελληνικών κατοικιών στα χρόνια της κρίσης και πλέον το ποσοστό μειώθηκε χαμηλότερα από 25%. Βελτιώνονται τα ποιοτικά στοιχεία της αγοράς, ζήτηση για μεγαλύτερα ακίνητα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ράλι τιμών στα παλαιά ακίνητα, «τρέχουν» γρηγορότερα από τα νεόδμητα

Στο 12,1% η αύξηση τιμών των ακινήτων ηλικίας άνω των 5 ετών στην Αθήνα το 2021, έναντι 11,2% για τα νεόδμητα. Η ίδια τάση παρατηρείται και στην αγορά της Θεσσαλονίκης. Θετικές προοπτικές για το real estate.