ΚΙΝΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Αύξηση κερδών για το 62% των εταιρειών στα χρηματιστήρια Σεντζέν και Σαγκάης το 2019

Συνολικά 141 εταιρείες θα μοιράσουν καθαρά κέρδη στους μετόχους τους για το 2019, τα οποία και θα ξεπερνούν το 1 δισ. γουάν (περίπου 145,2 εκατ. δολάρια) σύμφωνα με την εκτίμηση της China Securities Journal.
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Βαρύ πρόστιμο σε κατάστημα που πωλούσε ιατρικές μάσκες σε 6πλάσια τιμή

Ο ελεγκτικός φορέας εξέδωσε ανακοίνωση για την επιβολή του διοικητικού προστίμου στο κατάστημα Jimin Kangtai Pharmacy του Πεκίνου για αισχροκέρδεια, διότι ανέβασε στα ύψη την τιμή των μασκών N95
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Αναπτύσσουν εμβόλιο και καλούν την Κίνα για διαφάνεια στο θέμα του ιού

Ο υπουργός Υγείας των ΗΠΑ ζήτησε από την κινεζική κυβέρνηση μεγαλύτερη διαφάνεια στη διαχείριση της επιδημίας του νέου κοροναϊού, ενώ την ίδια στιγμή ερευνητές αναπτύσσουν εμβόλιο κατά του φονικού ιού.
ΔΙΕΘΝΗ

Facebook, HSBC και άλλες μεγάλες εταιρίες απαγορεύουν τα ταξίδια στην Κίνα

Μεγάλες εταιρείες από ολόκληρο τον κόσμο αναστέλλουν τα επαγγελματικά ταξίδια του προσωπικού τους προς την Κίνα ενώ αεροπορικές εταιρίες επίσης ακυρώνουν πτήσεις και επαναπρογραμματίζουν δρομολόγια.
ΔΙΕΘΝΗ

«Έχουμε εμπιστοσύνη στην Κίνα», ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Ψυχραιμία για τον κοροναϊό συνιστά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας που δηλώνει ότι έχει εμπιστοσύνη στην ικανότητα του Πεκίνου να θέσει υπό έλεγχο και να περιορίσει την εξάπλωση του νέου κοροναϊού.
ΑΓΟΡΕΣ

Βαριές απώλειες στην Wall Street και έντονη ανησυχία για την Κίνα

Πτώση 1,57% για τον Dow Jones καθώς οι επενδυτές ανησυχούν πως έξαρση του κινεζικού κοροναϊού μπορεί να προκαλέσει σημαντικό πλήγμα στην οικονομία της Κίνας και να επιβραδύνει την παγκόσμια ανάπτυξη.
ΔΙΕΘΝΗ

Πιέσεις στην οικονομία ασκεί η εξάπλωση του κοροναϊού

Οι μετοχές στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο εβδομάδων σήμερα λόγω ανησυχιών για τον ιό, με τη ζήτηση να αυξάνεται για «ασφαλή καταφύγια» όπως το γεν και τα κρατικά ομόλογα.
ΔΙΕΘΝΗ

Στις 44.000 υπολογίζουν τον αριθμό των κρουσμάτων από τον κοροναϊό

Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ προειδοποιούν για επιτάχυνση της εξάπλωσης του νέου κινεζικού ιού, ο οποίος μέχρι στιγμής έχει προκαλέσει, επισήμως, περί τους 80 θανάτους στην Κίνα.