ΓΔ: 877.37 1.11% Τζίρος: 8.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:29:41 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΚΛΙΜΑ

Klima, Kllimatiki Allagi, COP26
ΔΙΕΘΝΗ

Καλή αλλά... λίγη η συμφωνία στη Γλασκώβη για την κλιματική αλλαγή

Ο συμβιβασμός που βρέθηκε δεν διασφαλίζει εξάλλου την τήρηση των στόχων της συμφωνίας του Παρισιού, τον περιορισμό της υπερθέρμανσης "αρκετά πιο κάτω" από τους 2 βαθμούς Κελσίου, ει δυνατόν στον 1,5 βαθμό Κελσίου.
kostas-skrekas-energeia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δραστική επιτάχυνση αδειών ΑΠΕ από τα πέντε χρόνια σε 14 μήνες

Μέτρα για την επιτάχυνση της αδειοδότησης των ΑΠΕ, θέσπιση πλαισίου για την αποθήκευση ενέργειας, κίνητρα για την κατασκευή υπεράκτιων αιολικών πάρκων και τον νέο κλιματικό νόμο παρουσίασε ο υπ. Περιβάλλοντος στο υπουργικό συμβούλιο.
Κώστας Σκρέκας, Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκρέκας: Η κλιματική κρίση απειλεί την πολιτιστική και φυσική κληρονομιά

«Φαινόμενα όπως η αυξανόμενη διάβρωση των ακτών, οι σοβαρές πλημμύρες και οι πυρκαγιές, αποτελούν άμεση απειλή για την ακεραιότητα των μνημείων και τοποθεσιών παγκόσμιας αξίας», δήλωσε ο υπ. Περιβάλλοντος.
Amazon Forest-Brazilia-apopsilosi
ΔΙΕΘΝΗ

Δέσμευση ΕΕ να δαπανήσει 1 δισ. για την προστασία των δασών στον κόσμο

Περίπου 100 χώρες, μεταξύ των οποίων κάποιες από αυτές που επικρίνονται για έντονη αποψίλωση, όπως η Βραζιλία, δεσμεύτηκαν σήμερα για τον τερματισμό της ως το 2030 στη διεθνή διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα COP26.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανησυχία από Greenpeace και WWF για «φρένο» στην πράσινη μετάβαση

Να δεσμευτεί για την πράσινη μετάβαση της χώρας καλούν τον πρωθυπουργό οι δύο κορυφαίες οικολογικές οργανώσεις, πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι η ενεργειακή κρίση θα καθυστερήσει την απολιγνιτοποίηση.