ΓΔ: 1422.75 -0.14% Τζίρος: 84.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΚΛΙΜΑ

Ανεπαρκής τραπεζική χρηματοδότηση για την πράσινη μετάβαση στην Ευρώπη

Οι τράπεζες διακηρύσσουν ότι θα προσφέρουν δανεισμό στις πράσινες επιχειρηματικές δραστηριότητες, αλλά εξακολουθούν να δίνουν περισσότερα στις ρυπογόνες βιομηχανίες, σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε η ΕΚΤ.
businessdaily-COP28-Klima
ΔΙΕΘΝΗ

COP28: Εγκρίθηκε ιστορική συμφωνία για μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα

Η συμφωνία που εγκρίθηκε στο Ντουμπάι έπειτα από δύο εβδομάδες σκληρών διαπραγματεύσεων έχει στόχο να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα ότι ο κόσμος θέλει να διαρρήξει τους δεσμούς του με τα ορυκτά καύσιμα.
ΔΙΕΘΝΗ

COP28: Στόχος η μείωση της παραγωγής ενέργειας από ορυκτά καύσιμα

«Θα πρέπει να καταλήξουμε σε ένα αποτέλεσμα που θα σέβεται την επιστήμη και θα διατηρεί εφικτό τον στόχο του 1,5 βαθμού Κελσίου», δήλωσε ο πρόεδρος της διάσκεψης του ΟΗΕ για το κλίμα, σουλτάνος Αλ Τζαμπέρ.
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΟΣΑ: Ενισχύθηκαν τα μέτρα κατά ρυπογόνων δραστηριοτήτων διεθνώς

Οι τιμές των δικαιωμάτων εκπομπών ρύπων, οι οποίες προκύπτουν μέσα από τα συστήματα αυτά και καθορίζουν το κόστος για τις επιχειρήσεις που ρυπαίνουν, συνέχισαν στις περισσότερες περιπτώσεις την ανοδική τάση τους μετά το 2021.
ΔΙΕΘΝΗ

Μητσοτάκης: Οι επενδύσεις για την ενέργεια εστιάζονται στην ανθεκτικότητα

Ο πρωθυπουργός μιλώντας στο πλαίσιο της COP28, αναφέρθηκε στις ενέργειες της χώρας μας απέναντι στην κλιματική αλλαγή, ενώ έκανε λόγο για την ανάγκη προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς των κοινωνιών.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κυρ. Μητσοτάκης στην COP28 σήμερα και αύριο, οι θέσεις της χώρας μας

Ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει σε δύο εκδηλώσεις στο Ελληνικό Περίπτερο, μαζί με τον Ειδικό Απεσταλμένο των Ηνωμένων Πολιτειών για το κλίμα Τζον Κέρι, θα παρουσιάσει το Συνέδριο «Our Ocean Conference».
ΔΙΕΘΝΗ

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις θα συμμετέχει στην COP28

H αντιπρόεδρος έχει επικεντρωθεί όλο και περισσότερο στην κλιματική αλλαγή, συμπεριλαμβανομένης της εφαρμογής από την κυβέρνηση του νόμου-ορόσημο για τη μείωση του πληθωρισμού που θεσπίστηκε πέρυσι.
Klima, Kllimatiki Allagi
ΔΙΕΘΝΗ

Η υπερθέρμανση των 2 βαθμών Κελσίου ξεπεράστηκε για πρώτη φορά σε 1 μέρα

Οι παγκόσμιες θερμοκρασίες ήταν, στις 17 Νοεμβρίου, 2,06 βαθμούς Κελσίου πάνω από τον μέσο όρο των θερμοκρασιών που καταγράφηκαν από το 1850 έως το 1900, ανέφερε στην πλατφόρμα X, η Σαμάνθα Μπέρτζες, αναπληρώτρια επικεφαλής της υπηρεσίας κλιματικής αλλαγής (C3S) του Copernicus.
Vrazilia
ΔΙΕΘΝΗ

Ρεκόρ ζέστης στη Βραζιλία: 58,5° Κελσίου στο Ρίο ντε Τζανέιρο

Το εθνικό ινστιτούτο μετεωρολογίας (INMET) έθεσε 15 πολιτείες, στο νοτιοανατολικό, στο κεντροδυτικό και στο βόρειο τμήμα της χώρας, καθώς και την πρωτεύουσα, την Μπραζίλια, σε κατάσταση μέγιστου συναγερμού.
ΔΙΕΘΝΗ

Η ατμοσφαιρική ρύπανση έκλεισε τα σχολεία στο Νέο Δελχί

Αγρότες στην Παντζάμπ και στην Χαριάνα συνήθως καίνε καλαμιές από τις σοδειές ρυζιού που περίσσεψαν μετά τον θερισμό τους. Η πρακτική αυτή ακολουθείται επί σειρά ετών και ο καπνός που προκύπτει από το κάψιμό τους συνήθως συμβάλλει κατά 30% με 40% στη μόλυνση στο Δελχί.