ΓΔ: 1223.9 0.25% Τζίρος: 26.70 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:01:13 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

Ποιο είναι το νέο πλαίσιο προστασίας βιοποικιλότητας για τις επιχειρήσεις

Σε ειδική του ανάλυση ο ΣΕΒ τονίζει ότι θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα και δράσεις προκειμένου να υπάρξει ανάσχεση της μείωσης αυτής, που έχει σημαντικές συνέπειες για οικονομία, κοινωνία και επιχειρηματικότητα.
ΔΙΕΘΝΗ

Συναγερμός στην Κίνα για «θερμοκρασίες ρεκόρ» από νέο κύμα καύσωνα

Η Κίνα έχει ήδη αντιμετωπίσει κύματα καύσωνα σε διάφορα τμήματά της από τον Μάρτιο και τις τελευταίες μέρες κι άλλες επαρχίες έχουν εκδώσεις προειδοποιήσεις για τη ζέστη. Πώς μπορεί να επηρεαστούν οι τιμές των τροφίμων.
Pakistan, Klimatiki Allagi, Climate Change
ΔΙΕΘΝΗ

«Καμπανάκι» από ΟΗΕ για ακραία φαινόμενα λόγω κλιματικής αλλαγής

Ο διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Μετεωρολογίας Πέτερι Τάαλλας τονίζει ότι η ανάπτυξη του El Niño θα οδηγήσει πιθανότατα σε νέα κορύφωση της υπερθέρμανσης του πλανήτη και θα αυξήσει τις πιθανότητες κατάρριψης ρεκόρ θερμοκρασιών.
biden, USA
ΔΙΕΘΝΗ

Γιατί το σχέδιο των ΗΠΑ για το κλίμα είναι επικίνδυνο για την Ευρώπη

Ο επικεφαλής της Airbus Γκιγιόμ Φορί υπογράμμισε πως το σχέδιο του προέδρου Μπάιντεν θα προσελκύσει τεράστιες επενδύσεις στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, καθώς η Ευρώπη επιλέγει ημίμετρα, χάνοντας έδαφος στην κούρσα.
ΔΙΕΘΝΗ

Σήμα κινδύνου λόγω της μεγάλης αύξησης της στάθμης της θάλασσας

Η στάθμη των θαλασσών αυξήθηκε με περισσότερο του διπλάσιου ρυθμό σε σχέση με την πρώτη δεκαετία των μετρήσεων 1993-2002 και άγγιξε νέο ρεκόρ τον περασμένο χρόνο, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας.
ΔΙΕΘΝΗ

Σημαντικό το πλήγμα στην Ευρώπη το 2022 από την κλιματική αλλαγή

Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή υπηρεσία «Κοπέρνικος» η ροή των ποταμών ήταν η δεύτερη χαμηλότερη που έχει καταγραφεί, και προειδοποιήσεις για πλήγμα στη γεωργία. Με διπλάσιο ρυθμό αυξάνεται η θερμοκρασία σε σχέση με τον παγκόσμιο μέσο όρο.
kalliergeies-klimatiki allagi
ΔΙΕΘΝΗ

Έντονα προβλήματα υδροδότησης στην Ισπανία λόγω ξηρασίας

Καταλονία μαζί με την Ανδαλουσία είναι οι δύο περιφέρειες της Ισπανίας που έχουν πληγεί περισσότερο από την τρέχουσα ξηρασία που είναι η χειρότερη των τελευταίων 50 ετών. Αδειάζουν οι ταμιευτήρες νερού στη χώρα.
ΔΙΕΘΝΗ

Συμφωνία στη G7 για επιτάχυνση της ανάπτυξης της ανανεώσιμης ενέργειας

Υπουργοί τoυ διακυβερνητικού πολιτικού φόρουμ, συναντώνται στην πόλη Σαπόρο της βόρειας Ιαπωνίας για δύο ημέρες συνεδριάσεων με αντικείμενο το κλίμα, την ενέργεια και την περιβαλλοντική πολιτική.
Klima, Kllimatiki Allagi
ΔΙΕΘΝΗ

Η συνεχιζόμενη κλιματική κρίση, δημιουργεί «μετανάστες του κλίματος»

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, κατά μέσο όρο 21,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί βίαια κάθε χρόνο από το 2008 εξαιτίας κινδύνων που σχετίζονται με τις καιρικές συνθήκες.
ΔΙΕΘΝΗ

Σήμα κινδύνου από ΟΗΕ για την ανθρωπότητα λόγω του πόλεμο στην Ουκρανία

Ο επικεφαλής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα Φόλκερ Τουρκ τονίζει ότι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία «απομακρύνει» την ανθρωπότητα, η οποία απειλείται από την κλιματική αλλαγή, από τη μάχη «για την επιβίωσή της».