ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Bayer: Δράση για τη δέσμευση άνθρακα δίνοντας νέα ευκαιρία στους παραγωγούς

Η Bayer με τη νέα πρωτοβουλία επιβραβεύει τους παραγωγούς που εξοικονομούν εκπομπές άνθρακα υιοθετώντας «έξυπνες» πρακτικές για τη θετική επίδραση στην κλιματική αλλαγή, δημιουργώντας νέα ροή εσόδων από τις φάρμες.
ΔΙΕΘΝΗ

Η Σιβηρία χτύπησε το καμπανάκι κινδύνου για την κλιματική αλλαγή

Το πρόσφατο κύμα καύσωνα στη Σιβηρία με θερμοκρασίες ρεκόρ που έφθασαν τους 38 βαθμούς Κελσίου θα ήταν «σχεδόν αδύνατο» χωρίς την επίδραση της κλιματικής αλλαγής, ανακοίνωσαν προβεβλημένοι κλιματολόγοι.
ΔΙΕΘΝΗ

Πού θα κατευθυνθούν οι βιώσιμες επενδύσεις του μέλλοντος

Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Αλ Γκορ σημειώνει πως η πανδημία του κορονοϊού επιταχύνει τις διαδικασίες για να επικεντρωθεί το ενδιαφέρον σε επιστήμες και κυβερνητικές αλλαγές που θα οδηγήσουν σε μια αειφόρα επανάσταση.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WMO: Οι θερμοκρασίες θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν τα επόμενα πέντε χρόνια

Η τάση για άνοδο των θερμοκρασιών προχωρά με γοργούς ρυθμούς, κάτι το οποίο υπογραμμίζει την «τεράστια πρόκληση» που αντιμετωπίζει ο κόσμος για να τηρήσει τον στόχο της Συμφωνίας του Παρισιού για το Κλίμα του 2015.
Amazon-Bezos
ΔΙΕΘΝΗ

Amazon: Δημιουργεί ταμείο για την κλιματική αλλαγή ύψους 2 δισ.

Ο όμιλος πέρυσι δεσμεύθηκε για ουδετερότητα άνθρακα ως το 2040, απόφαση που αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό οι οργανώσεις για την κλιματική αλλαγή, λόγω του πολύ μεγάλου αποτυπώματος άνθρακα της εταιρείας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ασφαλιστικές εταιρίες: Κοινή αντιμετώπιση κλιματικής αλλαγής και πανδημίας

Τόσο οι πανδημίες όσο και οι φυσικές καταστροφές είναι καταστροφές μεγάλης κλίμακας που έχουν σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις στους κρατικούς προϋπολογισμούς καθώς αυξάνουν τα κόστη και μειώνουν τα έσοδα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο «FluxTower», ο πρώτος ελληνικός σταθμός μέτρησης της κλιματικής αλλαγής

Ο σταθμός θα μετρά τον στροβιλισμό του αέρα πάνω από την κώμη των δένδρων, και την ανταλλαγή αερίων θερμοκηπίου, νερού και ενέργειας μεταξύ του δασικού οικοσυστήματος και της ατμόσφαιρας.