ΓΔ: 1280.11 0.39% Τζίρος: 65.55 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ

kl_nafpaktou

Κλ. Ναυπάκτου: Εξωστρέφεια και ποιότητα, αντίβαρα στη δυσμενή συγκυρία

Η εταιρεία επενδύει σε καινοτόμες μεθόδους καλλιέργειας, ώστε να παράγει νήματα υψηλής ποιότητας, με τα οποία απευθύνεται σε πελάτες υψηλών προδιαγραφών. Από τα μέσα του 2024 αναμένεται ανάκαμψη της ζήτησης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΒΕΑ: Πρωτοβουλίες για την ανάκαμψη του κλάδου κλωστοϋφαντουργίας

Τα θέματα που συζητήθηκαν μεταξύ άλλων ήταν το φαινόμενο της αποεπένδυσης (ενδεικτικά, στην Βόρεια Μακεδονία έχουν την έδρα τους 110 ελληνικές εταιρείες κλωστοϋφαντουργίας), η έλλειψη τεχνογνωσίας και η αδυναμία προσέλκυσης νέων εργαζόμενων για τον κλάδο.
textiles-klostes-sevk
ΔΙΕΘΝΗ

Η οικονομική επιβράδυνση πλήττει την ευρωπαϊκή βιομηχανία ένδυσης

Καταγράφεται μείωση των εισαγωγών, των εξαγωγών αλλά και της παραγωγής σε ένδυση και κλωστοϋφαντουργία, το πρώτο εξάμηνο φέτος, συνέπεια της μείωσης της ζήτησης. Βελτίωση αναμένεται από το δεύτερο 6μηνο του 2024.
Endysi, Rouxa, Lianiki
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεπέρασαν τα 5 εκατ. ευρώ οι εξαγωγές ένδυσης από την Μακεδονία

Σημαντική ήταν η στήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στον κλάδο ένδυσης - κλωστοϋφαντουργίας καθώς ενισχύθηκαν 36 επιχειρήσεις σε διεθνείς εκθέσεις του κλάδου, οδηγώντας στο να υπάρξουν νέες επικερδείς συμφωνίες.
Endysi, Rouxa, Lianiki
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο υψηλότερο επίπεδο 15 ετών ανήλθαν οι εξαγωγές των ελληνικών ρούχων

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων Κλωστοϋφαντουργών Ελευθέριος Κούρταλης, υπογράμμισε ότι η εκρηκτική άνοδος του ενεργειακού κόστους απειλεί άμεσα τη βιωσιμότητα της ελληνικής κλωστοϋφαντουργίας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε τροχιά πτώσης οι εξαγωγές ενδυμάτων, ισχυρές πωλήσεις στο εσωτερικό

Κατά 16,6% αυξήθηκαν οι πωλήσεις του κλάδου ένδυσης στην Ελλάδα, αλλά υποχώρησαν κατά 10,2% το πρώτο εξάμηνο. Κάμψη της ζήτησης στην Ευρώπη και αποκατάσταση της εφοδιαστικής αλυσίδας πιέζουν τις εξαγωγές.
vamvaki-bambaki
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Πνίγηκε» στη Θεσσαλία το 20% της εθνικής παραγωγής βαμβακιού

Σοβαρό πλήγμα στην παραγωγή και τις εξαγωγές από τις καταστροφικές πλημμύρες «βλέπουν» εκπρόσωπου του κλωστοϋφαντουργικού κλάδου. Η Θεσσαλία συνεισφέρει το 40% της συνολικής ελληνικής παραγωγής.
ΔΙΕΘΝΗ

Τι είναι το κίνημα slow fashion και πως θα φέρει τη βιώσιμη ανάπτυξη

Η διάδοση του κινήματος επεκτείνεται, επιτακτική η ανάγκη μετάβασης σε ένα κυκλικό μοντέλο λειτουργίας της βιομηχανίας μόδας. Δήμαρχοι από 30 πόλεις του κόσμου υπέγραψαν την διακήρυξη Slow Fashion Declaration, απαιτώντας την λήψη μέτρων.
textiles-klostes-sevk
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πονοκέφαλος το νέο καθεστώς ΦΠΑ για εξαγωγικές εταιρείες ένδυσης

Ο ΣΕΠΕΕ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για δεκάδες εξαγωγικές επιχειρήσεις, οι οποίες εξαιρούνται από τη διαδικασία απαλλαγής από τον ΦΠΑ επί εισαγόμενων αγαθών, τα επανεξάγονται σε άλλο κράτος-μέλος της ΕΕ.
ΔΙΕΘΝΗ

Στην ανάπτυξη κυκλικής οικονομίας στην κλωστοϋφαντουργία στοχεύει η Κομισιόν

Μόνο το 22% των απορριμμάτων κλωστοϋφαντουργίας της ΕΕ συλλέγεται χωριστά για επαναχρησιμοποίηση ή ανακύκλωση, ενώ το υπόλοιπο συχνά αποτεφρώνεται ή πηγαίνει για υγειονομική ταφή.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έπεσαν οι εξαγωγές, αυξήθηκαν οι πωλήσεις στο κλάδο του ενδύματος

Σε αντίθεση με τις ελληνικές εξαγωγές, που μειώθηκαν κατά 7,8% με τη συνολική αξία τους να υποχωρεί στα 588 εκατ. ευρώ, στην εγχώρια αγορά οι πωλήσεις αυξήθηκαν στο πρώτο τρίμηνο στα 642 εκατ. ευρώ (+28,1%).