bd-sprite
Φωτο: ΑΠΕ

Στις 24/8 ξεκινά η καταβολή των συντάξεων Σεπτεμβρίου 

Η καταβολή θα ολοκληρωθεί στις 28 Αυγούστου για όλα τα ταμεία, ενώ κύριες και επικουρικές συντάξεις θα δοθούν ταυτόχρονα, όπως ανακοίνωσε ο e-ΕΦΚΑ.

Το πρόγραμμα προπληρωμής των κύριων και των επικουρικών συντάξεων αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) στη συνεδρίαση της 30ής Ιουλίου 2020, στο πλαίσιο της εφαρμογής του μέτρου της ταυτόχρονης καταβολής των κύριων και των επικουρικών συντάξεων.

Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκαν τα εξής:

Κύριες και επικουρικές συντάξεις

- Στις 24 Αυγούστου 2020, ημέρα Δευτέρα, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των μισθωτών, (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες και τον ΟΤΕ), που ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.

- Στις 26 Αυγούστου 2020, ημέρα Τετάρτη, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των μισθωτών, (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες και τον ΟΤΕ), που ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.

- Στις 27 Αυγούστου 2020, ημέρα Πέμπτη, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των μη μισθωτών, (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ).

- Στις 28 Αυγούστου 2020, ημέρα Παρασκευή, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου, του τ. ΝΑΤ, του τ. ΕΤΑΤ, του τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και της ΔΕΗ.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πότε θα καταβάλλονται οι συντάξεις από τον Οκτώβριο και μετά

Από τον Οκτώβριο οι συντάξεις για τους μισθωτούς θα καταβάλλονται την προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα, ενώ για τους μη μισθωτούς, θα καταβάλλονται την τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνολικά 590.000 κύριες συντάξεις εκδόθηκαν μέσα σε 28 μήνες

Όπως τόνισε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης τόνισε: «590.000 αποφάσεις κύριων συντάξεων εκδόθηκαν σε 28 μήνες,  που συνιστά ρεκόρ στην ιστορία των ασφαλιστικών Ταμείων της χώρας».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Φουσκωμένες» από λάθος 572.000 συντάξεις Μαρτίου, πειθαρχικός έλεγχος

Το συνολικό ποσό, που πληρώθηκε, ανέρχεται στα 15,5 εκατ. ευρώ, δηλαδή κατά μέσο 26 ευρώ ανά συνταξιούχο. Η συντριπτική πλειονότητα των συνταξιούχων αυτών έλαβαν επιπλέον ποσά από 0,1 ευρώ έως 50 ευρώ.