ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας: Έρχεται διάταξη για επιστροφή αναδρομικών συντάξεων Δημοσίου

Η επιστροφή των αναδρομικών αυτών θα αφορά σε περίπου 2,3 εκατ. συντάξεις του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, και το κόστος του 1,4 δισ. ευρώ θα επιβαρύνει άπαξ τον προϋπολογισμό του 2020.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας: Καταβολή εφάπαξ των αναδρομικών για όλους

Ο κ. Πέτσας τόνισε πως η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2020 και υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση για όλους είτε προσέφυγαν είτε όχι στην δικαιοσύνη θα προχωρήσει σε καταβολή εφάπαξ και θα είναι για όλους».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εγκύκλιος του e-ΕΦΚΑ για την απασχόληση των συνταξιούχων

Αφορά όσους συνταξιοδοτήθηκαν από τις 28/2/2020 και μετά και ανέλαβαν εργασία ή δραστηριότητα είτε πριν είτε μετά τη συνταξιοδότησή τους και όσους είχαν ήδη συνταξιοδοτηθεί και ανέλαβαν εργασία, μετά τις 28/2.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έως την 31/07 οι τροποποιητικές δηλώσεις για τα αναδρομικά 70.000 συνταξιούχων

Η διαδικασία για τη διαγραφή των προστίμων και την έκπτωση έως 80% στις προσαυξήσεις, περιγράφεται σε απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου και σε διευκρινιστική εγκύκλιο του διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το σχέδιο αποσύνδεσης της «βόμβας» των αναδρομικών στον προϋπολογισμό

Το νωρίτερο από τον Ιανουάριο και σε βάθος εξαετίας οι πληρωμές στους συνταξιούχους ύψους 3,9 δισ. ευρώ. Σκέψεις και για αξιοποίηση πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης. Σύντομα οι ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την επόμενη εβδομάδα ανακοινώσεις για τα αναδρομικά των συνταξιούχων

Την επόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τον τρόπο και τον χρόνο καταβολής των αναδρομικών, θα υπάρξει οριζόντια λύση και δεν χρειάζεται κανείς να κάνει προσφυγή, δήλωσε ο κ. Πέτσας.