bd-sprite
Shutterstock

Συνελήφθη αλλοδαπός που λήστευε τσάντες από ηλικιωμένες γυναίκες

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε σπίτι και επαγγελματικό χώρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ο ρουχισμός που χρησιμοποίησε ο κατηγορούμενος κατά τη διάπραξη των ληστειών, 53 ναρκωτικά δισκία, 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές και κινητό τηλέφωνο.

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ συνέλαβαν χθες (2/12) το βράδυ στην Ηλιούπολη έναν αλλοδαπό καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση φυλάκισης 15 μηνών, για κλοπή. Παράλληλα ο αλλοδαπός ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης 2 ληστειών σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών σε Ηλιούπολη και Δάφνη. Επιπρόσθετα, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του και σε κλοπή μοτοσυκλέτας, που χρησιμοποιήθηκε για τη διάπραξη της μίας ληστείας. Στην ληστεία στην Ηλιούπολη, που σημειώθηκε στις 10/11, ο αλλοδαπός επιβαίνοντας σε μοτοσικλέτα, άρπαξε την τσάντα ηλικιωμένης που ήταν πεζή. Από το τράβηγμα η παθούσα έπεσε στο έδαφος, με αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό της στο κεφάλι, από τον οποίο, δύο ημέρες αργότερα, επήλθε ο θάνατός της, σε νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν.

Λίγες μέρες αργότερα στις 28/11 ο αλλοδαπός έκλεψε μια μοτοσυκλέτα από την περιοχή της Ηλιούπολης και στην συνέχεια την χρησιμοποίησε για να αρπάξει ακόμα μια τσάντα από πεζή ηλικιωμένη, τραυματίζοντας την βαριά (κάταγμα βραχιονίου και κάκωση ισχίων). Η μοτοσικλέτα βρέθηκε εγκαταλελειμμένη στην περιοχή της Ηλιούπολης, από αστυνομικούς της Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Νοτιοανατολικής Αττικής και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε σπίτ και επαγγελματικό χώρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ο ρουχισμός που χρησιμοποίησε ο κατηγορούμενος κατά τη διάπραξη των ληστειών, 53 ναρκωτικά δισκία, 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές και κινητό τηλέφωνο. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έχουν γίνει 9 προφυλακίσεις μέχρι τώρα για τη δολοφονία Λυγγερίδη

Η δεύτερη προφυλάκιση από την σημερινή διαδικασία και ένατη για την υπόθεση, αφορά 22χρονο, που σύμφωνα με την δικογραφία είχε ενεργό ρόλο στα επεισόδια έξω από το γήπεδο στο Ρέντη, όπου χτυπήθηκε θανάσιμα με ναυτική φωτοβολίδα ο αστυνομικός.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην φυλακή άλλος ένας κατηγορούμενος για την δολοφονία Λυγγερίδη

Στην δικογραφία αναφέρεται ότι ο αποκαλούμενος «κοντός», μόλις έφθασε στο γήπεδο «τροποποίησε το σχέδιο επίθεσης» το οποίο αρχικά προέβλεπε την έναρξη των επεισοδίων μετά την λήξη του αγώνα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξαρθρώθηκε συμμορία ανηλίκων και νεαρών που διακινούσε ναρκωτικά στην Αττική

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών και κατά περίπτωση για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και περί φωτοβολίδων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθη 42χρονος κατηγορούμενος ότι εξανάγκαζε την σύντροφό του να εκδίδεται

Ο 42χρονος εντοπίστηκε από αστυνομικούς των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) στα ΚΤΕΛ Μακεδονίας και συνελήφθη, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε συσκευασία που περιείχε μικροποσότητα ηρωίνης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθη οδηγός αυτοκινήτου μετά από επεισοδιακή καταδίωξη στην Αθήνα

Σε βάρος του συλληφθέντος σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του από την υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών για επικίνδυνη οδήγηση, διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, απείθεια και απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης.