bd-sprite
Φώτο: ΑΠΕ

Μάχη της Πυροσβεστικής με φωτιές σε διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε, σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά που εκδηλώθηκε τις μεσημβρινές ώρες σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Γλυκορρίζι, του δήμου Τριφυλίας, στην Μεσσηνία.

«Δύο εστίες φωτιάς εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα στην περιοχή Παλαιοβαρβάσαινα, του δήμου Πύργου», ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, προσθέτοντας ότι «λίγη ώρα αργότερα ξέσπασε μία ακόμη φωτιά κοντά στην είσοδο της Αρχαίας Ολυμπίας, στην περιοχή Φαναράς».

Όσον αφορά στην εξέλιξη των πύρινων μετώπων, ο αντιπεριφερειάρχης είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω από την πυροσβεστική, η μία εστία της φωτιάς στην Παλαιοβαρβάσαινα και συγκεκριμένα στην περιοχή Καρούτες, παρουσιάζει μια καλή εικόνα, ενώ η δεύτερη εστία φωτιάς βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη».

Σχετικά με την φωτιά στην περιοχή Φαναράς, της Αρχαίας Ολυμπίας, ο Βασίλης Γιαννόπουλος είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «πάλι, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω από την πυροσβεστική, η πυρκαγιά παρουσιάζει μία καλή εικόνα». Πάντως και στις δύο περιοχές της Ηλείας επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις της πυροσβεστικής, προκειμένου να ελέγξουν τις πυρκαγιές και να μην απειλήσουν κατοικημένες περιοχές.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε, σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά που εκδηλώθηκε τις μεσημβρινές ώρες σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Γλυκορρίζι, του δήμου Τριφυλίας, στην Μεσσηνία. Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 10 οχήματα, προκειμένου να ελέγξουν τη φωτιά και να αντιμετωπίσουν πιθανές αναζωπυρώσεις, ενώ πάνω από το πύρινο μέτωπο πραγματοποίησαν ρίψεις νερού τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει και σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μαψός Κορινθίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά έχει εκδηλωθεί μακριά από το οικιστικό κομμάτι. Στο σημείο επιχειρούν 47 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 17 οχήματα ενώ από αέρος συνδράμουν 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελεύθερος ο κατηγορούμενος για την δολοφονία του αστυνομικού Λυγγερίδη

Στον κατηγορούμενο, με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, επιβλήθηκαν οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα ανά τακτά διαστήματα και της απαγόρευσης παρακολούθησης αγώνων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νεκρός και τραυματίας από άγρια συμπλοκή στη Μύκονο, 15 προσαγωγές

Tο περιστατικό σημειώθηκε πίσω από νυχτερινό κέντρο του νησιού, όπου περίπου 25 άτομα πακιστανικής καταγωγής συνεπλάκησαν μεταξύ τους, με έναν άνδρα να τραυματίζεται θανάσιμα με μαχαίρι και άλλον έναν να τραυματίζεται σοβαρά.