ΓΔ: 1471.63 -0.65% Τζίρος: 85.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΜΚΟ

Arsis X DoValue

Δράσεις από την doValue για την κοινωνία και καλύτερο περιβάλλον

Η ενεργειακή αναβάθμιση του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων της ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ στο Ωραιόκαστρο μειώνει τις ενεργειακές ανάγκες και συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των παιδιών που φιλοξενούνται στη Δομή.
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Νέα νομοθεσία για την καταπολέμηση της διακίνησης μεταναστών

Η δημόσια παρότρυνση για είσοδο στην ΕΕ χωρίς άδεια θα γίνει επίσης ποινικό αδίκημα. Αυτό καλύπτει τη διακίνηση μεταναστών που διαφημίζεται μέσω ψηφιακών εργαλείων και μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
European Union-Eyropaiki Enosi-EE
ΔΙΕΘΝΗ

Οι επικεφαλής του ΟΗΕ αρνούνται τη δημιουργία «ασφαλών ζωνών» στη Γάζα

«Καμία "ασφαλής ζώνη" δεν είναι πραγματικά ασφαλής όταν ανακοινώνεται μονομερώς ή επιβάλλεται από την παρουσία των ενόπλων δυνάμεων» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση που υπογράφεται από έντεκα υψηλόβαθμους αξιωματούχους.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μάχη της Πυροσβεστικής με φωτιές σε διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε, σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά που εκδηλώθηκε τις μεσημβρινές ώρες σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Γλυκορρίζι, του δήμου Τριφυλίας, στην Μεσσηνία.
Ukraine-Polemos-War
ΔΙΕΘΝΗ

Αντιδρούν ΜΚΟ στην προμήθεια πυρομαχικών διασποράς στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι θα στείλουν τέτοιου τύπου πυρομαχικά στους Ουκρανούς, προκειμένου να ενισχυθούν οι δυνάμεις του Κιέβου, που διεξάγουν αντεπίθεση εναντίον των στρατευμάτων της Μόσχας.
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ocean Viking διέσωσε 92 ανθρώπους στην κεντρική Μεσόγειο

Η συγκεκριμένη περιοχή είναι πιο πιο επικίνδυνη μεταναστευτική οδός στον κόσμο, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ), μέρος του συστήματος του ΟΗΕ. Ο ΔΟΜ εκτιμά πως το 2022 έχασαν τη ζωή τους σε αυτήν τουλάχιστον 1.417 μετανάστες.
ΔΙΕΘΝΗ

Η SOS Mediterranee κατηγορεί το λιμενικό της Λιβύης ότι επιτέθηκε εναντίον της

Η SOS Mediterranee διαβεβαίωσε εξάλλου ότι μια άλλη ΜΚΟ, η Sea Watch – η οποία κατήγγειλε το ίδιο συμβάν σε δική της ανακοίνωση—κατάφερε να εντοπίσει με αεροσκάφος τους μετανάστες που είχαν πέσει στη θάλασσα από το φουσκωτό και τελικά να τους διασώσει.
ΔΙΕΘΝΗ

Οι αποφάσεις των Ταλιμπάν οδηγούν σε απομόνωση το Αφγανιστάν

Τους τελευταίους μήνες σφίγγει ο κλοιός γύρω από τις γυναίκες στο Αφγανιστάν καθώς οι Ταλιμπάν, τους απαγόρευσαν πριν από λιγότερο από μια εβδομάδα να φοιτούν στα δημόσια και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και τις αποκλείουν από το δημόσιο βίο.
afganistan-kabul
ΔΙΕΘΝΗ

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 4 διεθνείς μκο διέκοψαν τη δραστηριότητά τους

Στην κοινή ανακοίνωσή τους, η Save the Children, το Νορβηγικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες και η CARE International ανέφεραν σήμερα το απόγευμα ότι σταματούν τη δράση τους εν αναμονή «διευκρινίσεων» σχετικά με την απόφαση που έλαβαν οι Ταλιμπάν.
Kibotos-tou-kosmou
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έλεγχος από την Εισαγγελία σε στελέχη της Κιβωτού για τέσσερα κακουργημάτα

Μεταξύ των προσώπων που θα ανοιχτούν οι λογαριασμοί τους είναι ο πατέρας Αντώνιος, η πρεσβυτέρα και στενά συγγενικά τους πρόσωπα και μέλη που έχουν εμπλακεί στη διοίκηση της «Κιβωτού».