ΓΔ: 904.09 0.09% Τζίρος: 65.69 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ

bank, trapeza

Αρχίζει να «τρώει» κεφάλαια τραπεζών η δύσκολη συγκυρία στην Ευρώπη

Αυξάνουν τις προβλέψεις για επισφάλειες οι μεγαλύτερες τράπεζες, τις περισσότερες έχει εγγράψει η ισπανική Santander. Φόβοι των επενδυτών και για επιπτώσεις από προγράμματα στήριξης δανειοληπτών, όπως αυτό της Ισπανίας.
Petsas
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πέτσας: Το κυβερνητικό σχέδιο για δανειολήπτες βάση του ισπανικού μοντέλου

O αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι στη φάση που βρίσκεται η οικονομία, τόσο οι τράπεζες όσο και το οικονομικό επιτελείο, μπορούν να στηρίξουν τους δανειολήπτες όταν υπάρχει απότομη αύξηση των επιτοκίων.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γιατί πέρασαν στην Βlantyre τα δάνεια της Τρ. Πειραιώς στη MIG

Η Blantyre καλείται να ανακτήσει για λογαριασμό της τράπεζας τα δάνεια που έχει χορηγήσει στη MIG με την πώληση των περιουσιακών στοιχείων που έχουν απομείνει στην άλλοτε κραταιά εταιρεία συμμετοχών.
Euros, Money, xrhmata, nomismata
ΑΓΟΡΕΣ

Ανησυχία για δάνεια 322 δισ. από τράπεζες της Ευρώπης στον τομέα ενέργειας

Αυξημένα κατά 50 δισ. τα δάνεια σε εταιρείες του τομέα ενέργειας το πρώτο εξάμηνο, επισημαίνει η ING. Οι τράπεζες σε Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία και Ολλανδία έχουν τη μεγαλύτερη έκθεση. Τι γίνεται με τα παράγωγα.
Akinita, Real Estate, Athens, Athina
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οι προκλήσεις και οι προοπτικές της αγοράς ακινήτων για τις τράπεζες

Η ελληνική αγορά ακινήτων έχει αρχίσει να προσελκύει το ενδιαφέρον των επενδυτών, με τις τράπεζες να ανταποκρίνονται στις νέες προκλήσεις και να εκμεταλλεύονται τις ευκαιρίες που δημιουργούνται.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Παραιτήθηκε για λόγους ευθιξίας ο επικεφαλής των ΕΛΤΑ Γ. Κωνσταντόπουλος

Με αφορμή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, περί αμοιβών τις οποίες έδωσαν, τα ΕΛΤΑ διευκρινίζουν σε ανακοίνωσή τους πως δεν τίθεται θέμα αυτοτελών αμοιβών προς τον κ. Πάτση, νόμιμο αντιπρόσωπο της DLA Piper στην Ελλάδα.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Κατρίνης: Αποτυχία του εξωδικαστικού με μόλις 1.400 ρυθμίσεις δανείων

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως το πλαίσιο για τον πτωχευτικό κώδικα και τον εξωδικαστικό μηχανισμό εξελίσσονται σε Βατερλώ για την κυβέρνηση και σε θηλιά για τους πολίτες.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Μ. Κατρίνης στο BD: Δεν δίνει λύσεις στην ακρίβεια μια πολιτική υπέρ των ισχυρών

Μείωση έμμεσων φόρων, πλαφόν στη λιανική τιμή του ρεύματος και πλέγμα μέτρων για το ιδιωτικό χρέος προτείνει ο Επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ σε συνέντευξη στο BD. Τι λέει για το μετεκλογικό σκηνικό και τα εμπόδια σε ενδεχόμενη συνεργασία με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Β. Ράπανος: Επιστρέφει η εμπιστοσύνη σε τράπεζες και οικονομία

Η ενεργειακή κρίση, ο υψηλός πληθωρισμός και η αύξηση των επιτοκίων, έχουν επηρεάσει σημαντικά τα προγράμματα των τραπεζών και δημιουργούν εν δυνάμει κινδύνους για νέα γενιά κόκκινων δανείων, τόνισε ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΕΤ.
Panoysis, Panoyshw, doValue Greece
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τ. Πανούσης: Βιώσιμες λύσεις με ρυθμίσεις δανείων 15,8 δισ. από το 2020 έως σήμερα

Όσον αφορά τα δάνεια που παραμένουν εντός τραπεζικών χαρτοφυλακίων, οι εταιρίες διαχείρισης από το 2020 έως σήμερα ρύθμισαν 430.000 δάνεια ύψους άνω των 8,5 δισ., τόνισε ο CEO της doValue.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μπλοκάρουν τα δικαστήρια πλειστηριασμούς από εταιρείες διαχείρισης δανείων

Νομικό πρόβλημα που έχει ανακύψει με τις τιτλοποιήσεις οδηγεί σε αποφάσεις για «πάγωμα» πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης για «κόκκινα» δάνεια που έχουν τιτλοποιηθεί. Τι λένε οι εταιρείες διαχείρισης δανείων.