ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας: Το δεύτερο εξάμηνο έρχεται μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης

«Έχουμε δεσμευτεί ότι θα καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης μέχρι το τέλος της θητείας αυτής της Κυβέρνησης. Αλλά βλέπουμε ότι υπάρχει δημοσιονομικό περιθώριο να έρθει πιο κοντά η κατάργηση» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε συνέντευξή του στο Mega.
staikouras_NPL
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κρίση... άγχους στην κυβέρνηση για τα «κόκκινα» δάνεια

Συνάντηση Σταϊκούρα με εκπροσώπους των εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων σε κλίμα πίεσης για ευνοϊκές λύσεις ρυθμίσεων, ακόμη και με «κούρεμα». Η στρατηγική των funds και η πολιτική εκμετάλλευση από τα κόμματα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πίεση από το υπ. Οικονομικών σε funds για «κουρέματα» δανείων

Τα funds έχουν περιθώρια να προτείνουν καλές ρυθμίσεις στους δανειολήπτες, σημειώνουν πηγές του υπ. Οικονομικών. Δάνεια άνω των 3 δισ. ευρώ μπήκαν σε ρύθμιση με απευθείας συνεννόηση με τις τράπεζες το β' εξάμηνο του 2019.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Moody's στο BD: Δεν αποτελεί πανάκεια το σχέδιο «Ηρακλής»

Με το σχέδιο «Ηρακλής» αντιμετωπίζονται «κόκκινα» δάνεια έως 36 δισ. ευρώ, ενώ το συνολικό υπόλοιπο φθάνει τα 71 δισ. ευρώ, επισημαίνει ανώτερο στέλεχος του οίκου Moody's. Κρίσιμης σημασίας η μηδενική στάθμιση κινδύνου.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστολή Βαρουφάκη προς Τσίπρα, Γεννηματά και Κουτσούμπα για τα κόκκινα δάνεια

Πρόσκληση για την έναρξη ενός «ειλικρινούς και ανοιχτού διαλόγου» για το πρόβλημα των κόκκινων δανείων απηύθυνε προς τους Αλέξη Τσίπρα, Φώφη Γεννηματά και Δημήτρη Κουτσούμπα, ο Γιάνης Βαρουφάκης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η μάχη για τα «κόκκινα» δάνεια, τα funds και τα πολιτικά «αγκάθια» του «Ηρακλής»

Το σχέδιο «Ηρακλής» δίνει τέλος στο παιχνίδι καθυστερήσεων από τις κυβερνήσεις. Το κράτος γίνεται συμμέτοχος στην προσπάθεια μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων και θα πληρώσει ακριβά ενδεχόμενες αστοχίες.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ευνοϊκές ρυθμίσεις δανείων φέρνουν οι τιτλοποιήσεις

Είναι προς το συμφέρον των εταιρειών που θα αναλάβουν τη διαχείριση μη εξυπηρετούμενων δανείων να προσφέρουν στους δανειολήπτες καλές λύσεις, τόνισε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Ζαββός.