ΓΔ: 915.99 0.06% Τζίρος: 44.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΚΟΛΟΜΒΙΑ

Κολομβία: Ανακοινώθηκε η πρώτη συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης - ανταρτών

Οι διαπραγματεύσεις με το ELN, που είχαν διακοπεί το 2019 από την προηγούμενη κυβέρνηση έπειτα από επίθεση σε σχολή της αστυνομίας με 22 νεκρούς, ξανάρχισαν με απόφαση του προέδρου Πέτρο, ο οποίος ανέλαβε την εξουσία τον Αύγουστο.
ΔΙΕΘΝΗ

Κολομβία: Συνομιλίες κυβέρνησης - ELN ξεκινούν μεθαύριο στη Βενεζουέλα

Οι διαπραγματεύσεις με τον ELN είχαν διακοπεί από τον δεξιό πρώην πρόεδρο Ιβάν Ντούκε (2018-2022) μετά την επίθεση τον Ιανουάριο του 2019 με αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά εναντίον σχολής της αστυνομίας στην Μπογοτά.
ΔΙΕΘΝΗ

Κολομβία: Ομάδα διαφωνούντων των FARC ανακοινώνει μονομερή εκεχειρία

Σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες Παρασκευή, ο επικεφαλής της ομάδας διαφωνούντων που αυτοαποκαλείται «κεντρικό γενικό επιτελείο των FARC-EP» εκφράστηκε πλαισιωμένος από περίπου δεκαπέντε οπλισμένους μαχητές.
ΔΙΕΘΝΗ

Μήνυμα του προέδρου της Κολομβίας υπέρ του τερματισμού της εμφύλιας σύρραξης

Στη διάρκεια τελετής σε στρατιωτική σχολή στη Μπογοτά οι νέοι επικεφαλής του στρατού ξηράς, της αεροπορίας και του ναυτικού ορκίστηκαν ενώπιον του πρώτου προέδρου της Κολομβίας που προέρχεται από την αριστερά και ο οποίος εξελέγη τον Ιούνιο.
ΔΙΕΘΝΗ

Κολομβία: Κυβέρνηση και ELN συμφωνούν να ξαναρχίσει «διαδικασία διαλόγου»

Η συνάντηση που οργανώθηκε χθες, υπό την αιγίδα της Κούβας και της Νορβηγίας, ανάμεσα σε αντιπροσώπους της κολομβιανής κυβέρνησης και της οργάνωσης ανταρτών έγινε μερικά 24ωρα μετά την ορκωμοσία του Γουστάβο Πέτρο.
ΔΙΕΘΝΗ

Κολομβία: Ηγέτης των αποστατών των FARC σκοτώθηκε σε επιχείρηση του στρατού

Ο Νέστορ Βέρα, γνωστός επίσης ως «Ιβάν Μορντίσκο», ο κυριότερος ηγέτης αποστατών των πρώην Επαναστατικών Ένοπλων Δυνάμεων της Κολομβίας, σκοτώθηκε μαζί με άλλα εννιά μέλη της ομάδας του σε στρατιωτική επιχείρηση.
ΔΙΕΘΝΗ

Κολομβία: Νέο βίντεο κάνει ακόμα πιο αποκρουστική την προεκλογική σύγκρουση

Η συντηρητική εφημερίδα Semana δημοσίευε προ ημερών αυτά που βάπτισε «πετροβίντεο», με μυστικές ηχογραφήσεις από την ομάδα των συνεργατών του αριστερού υποψηφίου Πέτρο, που συζήταγαν πώς θα χτύπαγαν, ακόμα και δυσφημίζοντας, αντιπάλους.
ΔΙΕΘΝΗ

Κολομβία: Απέδρασε ένας από τους ηγέτες του ισχυρότερου καρτέλ ναρκωτικών

Ο Clan del Golfo γνωστός με το ψευδώνυμο Ματάμπα που επρόκειτο να εκδοθεί για να δικαστεί από τη δικαιοσύνη των ΗΠΑ έφυγε από τη διαβόητη φυλακή Λα Πικότα προκαλώντας ερωτήματα για τις σωφρονιστικές αρχές.
colombia
ΔΙΕΘΝΗ

Εγκρίθηκε η χρήση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech στην Κολομβία

Το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει πως ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει τον επόμενο μήνα, με τα στελέχη του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού, τους ηλικιωμένους και τους πολίτες με χρόνια νοσήματα να έχουν την προτεραιότητα στο αρχικό στάδιο.