ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:12:39 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ

mitsotakis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Εν μέσω πανδημίας δημιουργήθηκαν 50.000 νέες θέσεις εργασίας

Ο πρωθυπουργός, κατά την παρουσίαση των νέων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, υπογράμμισε, ακόμη, ότι για το τρέχον έτος θα δημιουργηθούν επιπλέον 86.000 νέες θέσεις μέσω 11 προγραμμάτων του οργανισμού.
Syntaxeis, Syntaxiouxoi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύξηση 82% στην έκδοση νέων κύριων συντάξεων καταγράφηκε το 2021

Ο συνολικός αριθμός των απονομών για το προηγούμενο έτος προσεγγίζει τις 225.000, καθώς, μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, οι απονομές ανέρχονταν σε 201.375, ενώ, με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις για τον Δεκέμβριο, οι απονομές του μήνα θα αγγίξουν τις 23.000.
xatzidakis, energeia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χατζηδάκης: Τον Ιανουάριο ξεκινούν οι διαβουλεύσεις για τον κατώτατο μισθό

Αναφορικά με τις εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης, ο υπουργός Εργασίας έκανε λόγο για περίπου 225.000 αποφάσεις για έκδοση συντάξεων, «που είναι ρεκόρ όλων των εποχών του ΕΦΚΑ και μάλιστα πολύ καλύτερη επίδοση από οποιαδήποτε άλλη που υπήρχε ποτέ».
Biotexniko Epimelitirio
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άρση της υποχρέωσης υποβολής υπεύθυνων δηλώσεων για ανεμβολίαστους ζητά το ΒΕΑ

Με επιστολή του προς τον υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κ. Χατζηδάκη, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας κ. Ραβάνης τονίζει ότι πολλές επιχειρήσεις κινδυνεύουν, άδικα, με επιβολή προστίμου 2.000 ευρώ.
xatzidakis, energeia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Τρύπα» 251 εκατ. στην έκδοση συντάξεων, σε ιδιώτες μάνατζερ περνά ο ΕΦΚΑ

Μεγάλη υστέρηση διαπιστώνουν οι Θεσμοί στις δεσμεύσεις για έκδοση συντάξεων, με στασιμότητα στους αριθμούς. Φέρνει μάνατζερ από τον ιδιωτικό τομέα και 600 άτομα προσωπικό το υπουργείο Εργασίας στον ΕΦΚΑ.
xatzidakis, energeia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χατζηδάκης: Νέα εποχή στην εξυπηρέτηση των πολιτών, τι ισχύει για το 1555

Καθιερώνεται ο Ενιαίος Αριθμός Εξυπηρέτησης, μέσω του οποίου οι πολίτες θα εξυπηρετούνται από υπ. Εργασίας, ΕΦΚΑ, ΟΑΕΔ και ΟΠΕΚΑ, όπως ανάφερε ο υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
ypourgeio ergasias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ. Εργασίας: Πέντε μέτρα για την αντιμετώπιση του δημογραφικού

Όπως ανέφερε σε ομιλία του ο υπ. Εργασίας η δημογραφική κρίση «μπορεί να δημιουργήσει υπαρξιακούς κινδύνους για το συνταξιοδοτικό σύστημα, το σύστημα υγείας, την οικονομία και την εθνική ασφάλεια».