ΓΔ: 1275.34 -0.37% Τζίρος: 79.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ

Κ. Χατζηδάκης: Οι έξι μεγάλες προκλήσεις του 2024 για την οικονομία

Σε ομιλία του στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, ο υπ. Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, υπογράμμισε ότι παρά την πολύ καλή πορεία της οικονομίας δεν υπάρχει κανένας εφησυχασμός.
businessdaily-Xatzidakis-Kostis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χατζηδάκης: Οι τρεις προτεραιότητες για τη νέα πολιτική συνοχής της ΕΕ

Οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας αποτελούν, επίσης, μία μεγάλη αναπτυξιακή ευκαιρία, όπως είπε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η Ελλάδα έχει τη μεγαλύτερη κατά κεφαλήν ενίσχυση σε όλη την ΕΕ.
Kostis Xatzidakis, Kostis Hatzidakis, Ypourgeio Oikonomikon
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χατζηδάκης: Δεν στοχοποιούμε τους ελεύθερους επαγγελματίες, την φοροδιαφυγή

O υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών τόνισε πως, «είχαμε πει ότι θα καταργήσουμε το τέλος επιτηδεύματος σε ορίζοντα τριετίας και το καταργούμε νωρίτερα, σε ορίζοντα διετίας».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπερταμείο: Ζητήματα ανάπτυξης και επενδύσεων στο 1ο Growth fund Summit

Το Υπερταμείο ανιχνεύει το αύριο της επιχειρηματικότητας μέσα από ένα πρόγραμμα συζητήσεων με τη συμμετοχή κρατικών αξιωματούχων, εκπροσώπων της ελληνικής επιχειρηματικότητας, θεσμικών φορέων και εκπροσώπων της διοίκησης του Υπερταμείου και θυγατρικών του, στο Μικρό Χρηματιστήριο.
Kostis Xatzidakis, Kostis Hatzidakis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πώς θα δοθεί η έκπτωση φόρου 16.000 ευρώ για την αναβάθμιση ακινήτων

Καθιερώνεται έκπτωση και για τα υλικά, αλλά με όριο το 1/3 των δαπανών για υπηρεσίες, όπως τόνισε σήμερα ο Κωστής Χατζηδάκης. Ποιοι είναι οι βασικοί άξονες της κυβερνητικής πολιτικής για την αγορά ακινήτων.
Kostis Xatzidakis, Kostis Hatzidakis, Ypourgeio Oikonomikon
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μειώνεται 50% το τέλος επιτηδεύματος για όλους τους επαγγελματίες

Διευκρινίσεις για το φορολογικό νομοσχέδιο για τους ελευθέρους επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις έδωσε ο υπουργός Οικονομικών, εξηγώντας παράλληλα τι θα γίνει με αυτούς που θέλουν να ελεγχθούν.
Kostis Xatzidakis, Kostis Hatzidakis, Ypourgeio Oikonomikon
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κ. Χατζηδάκης: Με τη δική μας πολιτική η οικονομία έχει ανέβει ψηλότερα

Ο υπουργός Οικονομικών έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα στην αντιπολίτευση για όλες τις βασικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου και τόνισε πως «δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές.  Οι λύσεις απαιτούν σοβαρότητα και σύστημα».