ΓΔ: 1381.07 1.14% Τζίρος: 93.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΚΡΗΤΗ

Θετικές οι πρώτες ενδείξεις από τα σεισμικά για φυσικό αέριο στην Κρήτη

Η τελική αξιοποίηση των αποθεμάτων εξαρτάται από μια σειρά από παράγοντες όπως η ποσότητα του φυσικού αερίου και η εμπορεύσιμη ποιότητα του. Άλλα δύο χρόνια θα χρειαστούν μέχρι τις γεωτρήσεις και την εκμετάλλευση.
Stefanos Kasselakis, SYRIZA
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης: Το κράτος μας να γίνει παρεμβατικό και να λύσει προβλήματα

Αναφερόμενος στους έμμεσους φόρους είπε: «Η χώρα μας στην πληρωμή έμμεσων φόρων είναι η δεύτερη μετά τη Σουηδία» και πως ταυτόχρονα η «ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει το ελληνικό δημόσιο δεν ανταποκρίνεται στο κόστος αυτό».
Fotia, Foties, Pyrkagia, Pyrkagies
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Λασίθι της Κρήτης

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 7 το πρωί σε δασική έκταση κοντά στον οικισμό Μαύρος Κόλυμπος ενώ στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι, εντάσεως 7 έως και 8 μποφόρ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ολοκληρώθηκε ο 10ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου στο Ηράκλειο Κρήτης

Η φετινή επετειακή εκδήλωση απονομής, μάλιστα, είχε ενδιαφέρουσες ομιλίες με μια πλούσια θεματολογία που ξεκινούσε από την καλλιέργεια της ελιάς στο χωράφι κι έφτανε μέχρι το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και τις χρήσεις του και ειδικά στο εστιατόριο.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχεται νέο κύμα αφρικανικής σκόνης τις πρώτες μέρες του Απριλίου

«Πρόκειται για ένα φαινόμενο που παρουσιάζεται αυτούς τους μήνες. Δεν είναι παράδοξο ότι συμβαίνει μέσα στον Μάρτιο συνήθως συνοδεύεται με νότιους ανέμους και με αυξημένη θερμοκρασία», δήλωσε ο Δρ. Κώστας Λαγουβάρδος.
pagkritios diagonismos elaioladou
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δέκα χρόνια επιτυχίας του Παγκρήτιου Διαγωνισμού Ελαιόλαδου της Κρήτης

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 29-30 Μαρτίου στις εγκαταστάσεις του διαπιστευμένου Οργανοληπτικού Εργαστηρίου Κρήτης, ενώ η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 31 Μαρτίου στο Ηράκλειο.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανοίγει ο δρόμος για μπουλντόζες στη ΣΔΙΤ του βόρειου άξονα της Κρήτης

Η περιβαλλοντική έγκριση των δύο εργοταξίων της ΣΔΙΤ για το μεσαίο τμήμα του ΒΟΑΚ βάζει το νερό στο αυλάκι έναν περίπου χρόνο μετά την υπογραφή. Στενεύει ο χρόνος για τα 427 εκατ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης.