ΓΔ: 1275.34 -0.37% Τζίρος: 79.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΚΥΒΕΡΝΟΑΣΦΑΛΕΙΑ

businessdaily-Kamarinakis-Limani-Elefsina

Καμαρινάκης: Η κυβερνοασφάλεια κορυφαία πρόκληση για τους λιμένες της ΕΕ

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε.) ΑΕ και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Λιμένων Ελλάδας (Ε.ΛΙΜ.Ε.) τόνισε την σημασία της προστασίας και ασφάλειας του ψηφιακού περιβάλλοντος στους λιμένες.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΤΑΔ: Αποκαθίστανται τα πληροφοριακά συστήματα μετά το χακάρισμα

Η άμεση αντίδραση των αρμοδίων στελεχών περιόρισαν και απέτρεψαν την επέκταση της επίθεσης, ενώ έχουν ήδη ανακτηθεί τα δεδομένα της εταιρείας, μέσω κατάλληλα διαμορφωμένων αντιγράφων.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η ελληνική πολυεθνική με τζίρο 270 εκατ. και σχεδόν μηδενικό δανεισμό

Ο όμιλος Inspiring Earth που δημιούργησε αθόρυβα ο Κ. Αντωνόπουλος απαρτίζεται από 15 εταιρείες. Δραστηριοποιούνται σε ψηφιακές συναλλαγές, τυχερά παιχνίδια, κυβερνοασφάλεια και στον αγροδιατροφικό τομέα.
ΔΙΕΘΝΗ

EY: Αυξάνεται το κόστος κυβερνοασφάλειας και πλησιάζει τα 35 εκατ. δολάρια

Μόλις ένας στους πέντε επικεφαλής κυβερνοασφάλειας που συμμετείχαν σε παγκόσμια έρευνα της EY, θεωρεί αποτελεσματική την προσέγγιση κυβερνοασφάλειας του οργανισμού του. Οι ετήσιες δαπάνες για την κυβερνοασφάλεια πλησιάζουν τα 35 εκατ. δολάρια.
Koutentakis-Piraiws_bank-Πειραιώς
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κουτεντάκης (Πειραιώς): Ανάγκη οι τράπεζες να πετύχουν cyber resilience

Ο Ανώτερος Γενικός Διευθυντής, Chief Retail Banking της Τράπεζας έκανε λόγο για «ανθεκτικότητα στον κυβερνοχώρο» (cyber resilience), όρο αποτυπώνει μια διαρκή πρόκληση που διατρέχει τον ψηφιακό μετασχηματισμό των τραπεζών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δέκα βήματα εάν έχουμε πέσει θύματα ηλεκτρονικού «ψαρέματος»

Τι μπορούμε να κάνουμε, όμως, αν κάνουμε κλικ σε έναν σύνδεσμο και ξαφνικά συνειδητοποιήσουμε ότι μπορεί και να ήταν απάτη; Δέκα βήματα που μπορούμε να κάνουμε αν έχουν τσιμπήσει το «δόλωμα».
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πάνω από 1 δισ. οι απώλειες επιχειρήσεων από κυβερνοεπιθέσεις το 2022

Οι μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου θα αυξήσουν τις δαπάνες τους στον τομέα της κυβερνοασφάλειας καθώς αυξάνονται οι απειλές, ενώ πολλές στρέφονται στην τεχνητή νοημοσύνη για την αντιμετώπιση των κυβερνοεγκληματιών.
Bretania-Astynomia-London-Police
ΔΙΕΘΝΗ

Ενδεχόμενη κυβερνοεπίθεση σε βάρος της ερευνά η Αστυνομία του Λονδίνου

Η βρετανική εφημερίδα The Sun ανέφερε σε σημερινό της άρθρο ότι «κυβερνοεγκληματίες διείσδυσαν στο ηλεκτρονικό σύστημα» της εταιρείας που τυπώνει τις ταυτότητες και τα πάσα της αστυνομίας του Λονδίνου, της μεγαλύτερης στη Βρετανία.