ΓΔ: 791.91 0.06% Τζίρος: 9.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:05:41 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΚΥΒΕΡΝΟΑΣΦΑΛΕΙΑ

cyber attack-cyber security

Ασφάλιση επιχειρήσεων και καταναλωτών από διαδικτυακούς κινδύνους

Η ζήτηση για καλύψεις cyber βαίνει αυξανόμενη καθώς οι επιχειρήσεις αντιλαμβάνονται τους κινδύνους που διατρέχουν και την ανάγκη προστασίας τους έναντι αυτών. Παρόλα αυτά υπάρχει μεγάλο περιθώριο περαιτέρω ευαισθητοποίησής τους για τους πιθανούς κινδύνους.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Έλλειψη στελεχών και ανάγκη για ανάπτυξη δεξιοτήτων στην κυβερνοασφάλεια

Την τελευταία τριετία έχουν πραγματοποιηθεί άλματα στη χώρα μας σε ό,τι αφορά την ψηφιακή διακυβέρνηση, ωστόσο διαπιστώνονται ελλείψεις τόσο σε αριθμό στελεχών όσο και σε βάθος εξειδίκευσης των επαγγελματιών πληροφορικής.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μ. Σχινάς: Πρόταση της Κομισιόν για την κυβερνοασφάλεια των καταναλωτών

Με τους νέους κανόνες η ευθύνη θα μεταφερθεί στους κατασκευαστές, οι οποίοι πρέπει να διασφαλίζουν τη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις ασφάλειας των προϊόντων με ψηφιακά στοιχεία που διατίθενται στην αγορά της ΕΕ.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τι προσέχετε για να μην πέσετε θύμα απάτης μέσω SMS στο κινητό σας

Το Smishing (γνωστό και ως phishing μέσω SMS) συνιστά μια μορφή απόπειρας ηλεκτρονικής απάτης η οποία πραγματοποιείται μέσω σύντομων μηνυμάτων κειμένου (SMS) και μπορεί να τον οδηγήσει να αποκαλύψει σημαντικά προσωπικά στοιχεία.
cyber attack-cyber security
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ο δεκάλογος προστασίας των μαθητών και γονιών από κυβερνοεπιθέσεις

Η παγκόσμια εταιρεία ψηφιακής ασφάλειας ESET τονίζει πως είναι σημαντικό μέρος της προετοιμασίας για τη νέα χρονιά η ψηφιακή ασφάλεια και ιδιωτικότητα καθώς αυτή η περίοδος αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία για τους κυβερνοεγκληματίες.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι κίνδυνοι του διαδικτύου για το επενδυτικό και συναλλασσόμενο κοινό

Στην ιστοσελίδα της ΕΕΤ έχουν αναρτηθεί πρόσφατα με αφορμή την τελευταία εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για θέματα κυβερνοασφάλειας, ενημερωτικά βίντεο και infographics με οδηγίες αναγνώρισης.
digital nomad-tilergasia
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Χαμηλά η Ελλάδα στη λίστα προορισμών για τους ψηφιακούς νομάδες

Καθυστέρηση στην ανάπτυξη των τηλεπικοινωνιακών δικτύων και κακές κοινωνικές/οικονομικές συνθήκες ρίχνουν την Ελλάδα στην 32η θέση της κατάταξης σε διεθνή έρευνα, ενώ ως ελκυστικότερη χώρα καταγράφεται η Γερμανία.
kivernoasfaleia, cyber security, texnologia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι συμβουλές των τραπεζών στο κοινό για τις ηλεκτρονικές απάτες

Με στόχο να περιοριστούν τα περιστατικά απάτης τύπου phising, τόσο η ΕΕΤ όσο και ο Ελληνικός Χρηματοοικονομικός Μεσολαβητής, επανέρχονται δίνοντας απαντήσεις σε επίκαιρα ερωτήματα στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκστρατείας.