ΚΥΠΡΟΣ

Aegean και ΕΛΠΕ διασφαλίζουν αποστολή ιατροφαρμακευτικού υλικού στην Κύπρο

Ο αριθμός των πτήσεων που θα πραγματοποιηθούν, θα οριστεί ανάλογα με τις ανάγκες που θα θέσει η Κυπριακή Δημοκρατία με τις πτήσεις να πραγματοποιούνται με τα κριτήρια συμμετοχής και τις συνθήκες υποδοχής ανά περίσταση.
Kypros-Anastasades
ΔΙΕΘΝΗ

Μέτρα στήριξης ύψους €700 εκ. ανακοίνωσε ο πρόεδρος Αναστασιάδης

Αποφασίστηκε η αναστολή εργασιών επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα. Η είσοδος στην Κυπριακή Δημοκρατία θα επιτρέπεται μόνο σε όσους κατά την άφιξη τους προσκομίζουν ιατρική βεβαίωση εξέτασης του κορονοϊού.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Αντιμετωπίζουμε το νέο φαινόμενο των χειραγωγημένων fake news

Ο Κ. Μητσοτάκης συζήτησε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δ. Συλλούρη για την προκλητική και παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο, που λειτουργεί αποσταθεροποιητικά για την ευρύτερη περιοχή.
ΔΙΕΘΝΗ

Ανήσυχος ο Αναστασιάδης για τις ροές μεταναστών από Τουρκία

Ερωτηθείς αν βλέπει οργανωμένο σχέδιο πίσω από αυτές τις ροές, ο κ. Αναστασιάδης είπε πως δεν χρειάζεται να κάνει σχόλιο με όσα καταγράφονται με τις χιλιάδες όσων αποπειρώνται και ενθαρρύνονται από την Τουρκία στα ελληνικά ή τα βουλγαρικά σύνορα.
startups-Ellada-oikonomia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας, Ισραήλ, Κύπρου για την ανάπτυξη των startups

Τα υπουργεία Εξωτερικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων θα στηρίξουν την ενίσχυση των νεοφυών επιχειρήσεων στον τομέα της καινοτομίας στο πλαίσιο της τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου και Ισραήλ.
ΔΙΕΘΝΗ

Επιστρέφουν στην Κύπρο οι μαθητές από Μιλάνο λόγω του κορωνοϊού

Tο υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου ανέλαβε πρωτοβουλία και έχει προβεί σε όλες τις ενέργειες για επιστροφή των μαθητών/τριών στην Κύπρο το συντομότερο δυνατόν.
Kypros-Anastasades
ΔΙΕΘΝΗ

Αναστασιάδης: Μήνυμα σ' όσους επιχειρούν ένταση η παρουσία του γαλλικού ναυτικού

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδης σημείωσε ότι η παρουσία του αεροπλανοφόρου Charles De Gaulle συμβάλλει στον στόχο επίτευξης μιας μόνιμης παρουσίας του γαλλικού ναυτικού στην περιοχή.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απόφαση υπέρ Ελλήνων επενδυτών για το «κούρεμα» καταθέσεων στην Κύπρο

Το Διεθνές Διαιτητικό Όργανο της Παγκόσμιας Τράπεζας αποφάσισε να εξετάσει ομαδική προσφυγή 956 Έλληνες καταθετών και ομολογιούχων, που ζητούν αποζημίωση 300 εκατ. ευρώ από την Κυπριακή Δημοκρατία.