ΓΔ: 823.09 2.35% Τζίρος: 50.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΚΥΠΡΟΣ

Nikos Anastasiadis

Αναστασιάδης: Δεν θα παρασυρθούμε στα όσα προσχηματικά επικαλείται η Τουρκία,

Ερωτηθείς για το πώς θα αντιμετωπίσει η Κυπριακή Δημοκρατία τις τουρκικές απειλές, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε ότι «δεν θέλω να έχετε καμιά αμφιβολία ότι ήδη αρχίσαμε τις διαβουλεύσεις, αρχίσαμε τις κινητοποιήσεις».
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το μοντέλο της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας από την Ελλάδα στην Κύπρο

«Εξαγωγή» της τεχνογνωσίας του πληροφοριακού συστήματος ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ και της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, ώστε να εφαρμοστεί στην Κύπρο, κάνει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
ΔΙΕΘΝΗ

Αλματώδης ανάπτυξη του εμπορίου μεταξύ κατεχόμενων περιοχών και Κύπρου

Κατά την περσινή χρονιά οι πωλήσεις από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές είχαν ανέλθει στα 6,1 εκατ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με υπολογισμούς οι πωλήσεις προϊόντων από τις κατεχόμενες στις ελεύθερες περιοχές, αναμένεται να φτάσουν στα 12 εκατ. ευρώ.
ΔΙΕΘΝΗ

Ελπιδοφόρος: Να τερματιστεί άμεσα η Τουρκική κατοχή της Βόρειας Κύπρου

Όπως επεσήμανε, «η πολυαγαπημένη κυπριακή κοινότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες αποτελεί ισχυρό τμήμα του βασικού κορμού του Ελληνισμού της Διασποράς, λαμπρό κομμάτι της ομογένειάς μας».
Nikos Anastasiadis
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ν. Αναστασιάδης μεταβαίνει στη Ν. Υόρκη για τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ

Ο πρόεδρος της Κύπρου και ο υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, κατά την παραμονή τους στη Νέα Υόρκη, αναμένεται επίσης να έχουν συναντήσεις με άλλους ηγέτες και αξιωματούχους κρατών και κυβερνήσεων.
ote-cosmote
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Την ψηφιοποίηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Κύπρου ανέλαβε ο ΟΤΕ

Το έργο που ανέλαβε ο τηλεπικοινωνιακός πάροχος στοχεύει να αναβαθμίσει τις διαδικασίες και τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες αλλά και τον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό των δημόσιων μονάδων Υγείας.
ΔΙΕΘΝΗ

Ρομπέρτα Μέτσολα: Υποσχόμενα νέα οι ανακαλύψεις φυσικού αερίου ανοικτά της Κύπρου

Εν όψει της επίσκεψής της στην Κύπρο στις 9 Σεπτεμβρίου, η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δηλώνει πως η μόνη επιλογή για βιώσιμη διευθέτηση του Κυπριακού είναι η συνέχιση ενός στοχευμένου διαλόγου.
Nikos Anastasiadis
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση του Ν. Αναστασιάδη με την Ρ. Μέτσολα την ερχόμενη εβδομάδα στη Λευκωσία

Τον περασμένο Ιούλιο η κα. Μέτσολα, σε επιστολή της προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη επανέλαβε την καταδίκη από μέρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου των συνεχιζόμενων παραβιάσεων από την Τουρκία.
ΔΙΕΘΝΗ

Αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας

Ο Οίκος Standard & Poor’s αιτιολογεί την απόφασή του για αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Δημοκρατίας στη βάση των ισχυρών επιδόσεων της κυπριακής Οικονομίας την τελευταία δεκαετία, της διαφοροποιημένης οικονομίας.
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Η Κύπρος έχει δικαίωμα να αξιοποιεί όπως επιθυμεί την ΑΟΖ της

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ τόνισε η ανάπτυξη των φυσικών πόρων στην Αν. Μεσόγειο θα πρέπει να προάγει τη συνεργασία και να συμβάλει στην ενεργειακή ασφάλεια και στην οικονομική ευημερία της περιοχής.