ΓΔ: 915.99 0.06% Τζίρος: 44.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ

ukraine-war
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Ολονύχτιοι βομβαρδισμοί - Ρώσοι στρατιώτες στη Λευκορωσία

Την περασμένη Δευτέρα ο Λευκορώσος πρόεδρος Αλεξάντρ Λουκασένκο υποστήριξε ότι ο Ζελένσκι συνωμοτεί για επιτεθεί εναντίον της χώρας του και ανακοίνωσε συγκρότηση κοινής στρατιωτικής δύναμης με τη Ρωσία.
metanastes
ΔΙΕΘΝΗ

Η Λιθουανία κατηγορεί τη Λευκορωσία πως διευκολύνει τη διέλευση μεταναστών

Το λιθουανικό υπουργείο Εξωτερικών επέδωσε ήδη τον Σεπτέμβριο νότα διαμαρτυρίας στην κυβέρνηση στο Μινσκ για επανειλημμένες περιπτώσεις που προκλήθηκε «ζημιά από πρόθεση» στον φράκτη, που ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του 2021.
reyma-energeia
ΔΙΕΘΝΗ

Ανησυχία στις χώρες της Βαλτικής για ξαφνικά μπλακ άουτ από τη Ρωσία

Η Εσθονή πρωθυπουργός προειδοποίησε για ενδεχόμενο διακοπών ρεύματος σε περίπτωση που η Μόσχα θελήσει να προκαλέσει αντίποινα μέσα από το δίκτυο ηλεκτροδότησης. Σχέδιο 1,6 δισ. για την ενεργειακή απεξάρτηση των Βαλτικών χωρών από τη Ρωσία.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρατείνεται η απαγόρευση πτήσης ρωσικών αεροσκαφών στην Ελλάδα

Η αεροπορική οδηγία για την απαγόρευση χρήσης του εθνικού εναέριου χώρου Ελλάδος από αερομεταφορείς Ρωσίας εφαρμόζεται μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να κλείσει τον εναέριο χώρο της για τη Ρωσική Ομοσπονδία.
mplinken-blinken
ΔΙΕΘΝΗ

Α. Μπλίνκεν: Η Ρωσία κλέβει το ουκρανικό σιτάρι και εκβιάζει τον πλανήτη

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε τον Πούτιν ότι προκαλεί επισιτιστική κρίση με στόχο να αρθούν οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία. Έως και 75 εκατ. τόνοι σιτηρών κινδυνεύουν να μείνουν εγκλωβισμένοι στην Ουκρανία.