ΓΔ: 916.19 0.09% Τζίρος: 14.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:33:14 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΛΙΒΑΝΟΣ

Dendias, Ypex

Μνημόνιο κατανόησης υπέγραψαν οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας - Λιβάνου

Οι δύο υπουργοί υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης για την κατάργηση θεώρησης εισόδου για κατόχους διπλωματικών και υπηρεσιακών διαβατηρίων και μνημόνιο κατανόησης στον τομέα της διπλωματικής εκπαίδευσης.
Livanos
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: Αποχωρεί ο Πρόεδρος Αούν εν μέσω σφοδρής οικονομικής κρίσης

Αποχωρεί μία ημέρα προτού να λήξει επισήμως η εξαετής θητεία του, αλλά χωρίς να έχει εκλεγεί ακόμη ο διάδοχός του, αφήνοντας τη χώρα σε μια πρωτοφανή κατάσταση, με κενό τον προεδρικό θώκο την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση λειτουργεί ως υπηρεσιακή.
petrelaio-ydrogonanthrakes
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος - Ισραήλ: Ιστορική συμφωνία για ΑΟΖ και υδρογονάνθρακες

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το σχέδιο συμφωνίας προβλέπει ότι το κοίτασμα φυσικού αερίου Καρίς θα ελέγχεται από το Ισραήλ και αυτό του Κανά, που βρίσκεται πιο βορειοανατολικά, από τον Λίβανο.
ΔΙΕΘΝΗ

Τα capital control προκαλούν «επιδημία» ληστειών σε τράπεζες στον Λίβανο

Οι τράπεζες του Λιβάνου έχουν αποκλείσει την πρόσβαση των περισσότερων καταθετών στις αποταμιεύσεις τους και σύντομα πρόκειται να ανακοινώσουν αναστολή της λειτουργίας τους εν μέσω ανησυχιών για την ασφάλεια.
ΔΙΕΘΝΗ

Σαουδική Αραβία: Σταματά τις εισαγωγές από Λίβανο, ανακαλεί τον πρεσβευτή

Η απόφαση της Σαουδικής Αραβίας έρχεται λίγες μέρες μετά τη δημοσιοποίηση σχολίων του υπουργού Πληροφοριών του Λιβάνου, σχόλια επικιριτικά για την στρατιωτική επέμβαση στην Υεμένη.
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: Σχηματίσθηκε νέα κυβέρνηση έπειτα από περισσότερο από 1 χρόνο

Ο σχηματισμός κυβέρνησης ήταν προϋπόθεση για να χορηγηθεί η διεθνής βοήθεια που χρειάζεται απεγνωσμένα ο Λίβανος, ωστόσο θα πρέπει πρώτα να διαπιστωθεί αν το νέο υπουργικό συμβούλιο είναι σε θέση να προωθήσει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις.
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μακρόν υπόσχεται βοήθεια 100 εκατ. ευρώ στους κατοίκους του Λιβάνου

Σύμφωνα με την γαλλική προεδρία, τα Ηνωμένα Εθνη αποτιμούν σε 375 εκατομμύρια δολάρια τις νέες ανάγκες του Λιβάνου στους τομείς του επισιτισμού, της εκπαίδευσης, της υγείας, του καθαρισμού του νερού.
ΔΙΕΘΝΗ

Υποτίμηση-ρεκόρ του νομίσματος, ταραχές σε δυο πόλεις του Λιβάνου

Χθες το ένα δολάριο είχε φθάσει τις 17.500 λιβανέζικες λίρες στη μαύρη αγορά, ενώ ανταλλασσόταν για 17.300 λίρες. Σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, ανέφεραν πως έχει ξεπεραστεί το όριο των 18.000 λιρών για ένα δολάριο.
Spilios Livanos, Ypoyrgeio Agrotikis Anaptixis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λιβανός: Εξαιρετικές οι αποδόσεις στην επιχειρηματική ανθοκομία

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κατά τον χαιρετισμό του ανέφερε ότι «στη δύσκολη, για όλους, περίοδο της πανδημίας η κυβέρνησή μας ενίσχυσε με περίπου 10 εκατ. ευρώ τους παραγωγούς ανθέων όλης της χώρας.