ΓΔ: 909.61 0.61% Τζίρος: 8.08 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:25:32 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΛΙΒΥΗ

Dendias, Ypex

Δένδιας για το επεισόδιο στη Λιβύη: Η Τρίπολη δεν τήρησε τη συμφωνία

Αναφορικά με τις συναντήσεις του με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αγκίλα Σάλεχ, και το στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, ο υπουργός Εξωτερικών τονίζει ότι «ήταν απολύτως στη γραμμή που εμείς θα θέλαμε να είναι».
Dendias, Ypex
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανατ. Μεσόγειος, μεταναστευτικό στην ατζέντα των συνομιλιών Δένδια στη Ρώμη

Οι συνομιλίες του υπουργού Εξωτερικών με τους Ιταλούς αξιωματούχους αναμένεται να επικεντρωθούν, μεταξύ άλλων και στην περαιτέρω ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων σε θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης.
ΔΙΕΘΝΗ

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανοιχτό στην ενεργειακή διασύνδεση Ελλάδας-Λιβύης

Ο επικεφαλής της Εθνικής Επιχείρησης Πετρελαίου της Λιβύης Φαρχάτ Μπενγκντάρα δήλωσε ότι η χώρα εξετάζει την δημιουργία δύο αγωγών φυσικού αερίου προς την χώρα μας και την αιγυπτιακή πόλη Νταμιέτα.
Petrelaio-Livyi-Argo
ΔΙΕΘΝΗ

Η Λιβυκή Εταιρεία Πετρελαίου εξετάζει αγωγούς αερίου με Ελλάδα και Αίγυπτο

Ο επικεφαλής της NOC δήλωσε ότι η Λιβύη πρόκειται να υπογράψει με την ιταλική εταιρεία Eni συμφωνία για επενδύσεις μεταξύ 6 και 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων για έρευνα και εξερεύνηση σε κοιτάσματα στη Μεσόγειο.
ΔΙΕΘΝΗ

Οι ΗΠΑ αποδοκιμάζουν τη συμφωνία Λιβύης - Τουρκίας για τους υδρογονάθρακες

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η προσωρινή κυβέρνηση της Λιβύης υποχρεούται να μην υπογράφει νέες συμφωνίες και ότι όλα τα μέρη πρέπει να απέχουν από ενέργειες που κινδυνεύουν να αυξήσουν τις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.
Piter-Stano-Comision
ΔΙΕΘΝΗ

Π. Στάνο: Καταδικάζει το μνημόνιο Τουρκίας - Λιβύης για τους υδρογονάνθρακες

Σε γραπτή ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα εξωτερικών υποθέσεων υπογραμμίζει ότι πρέπει να «αποφεύγονται ενέργειες που θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την περιφερειακή σταθερότητα».
Libya-Tripoli-epithesi
ΔΙΕΘΝΗ

Νέες μάχες σε προάστιο της πρωτεύουσας της Λιβύης έλαβαν χώρα χθές

Οι εχθροπραξίες και η κατάληψη από παραστρατιωτική ομάδα προσκείμενη στην κυβέρνηση Ντμπάιμπα στρατιωτικής εγκατάστασης σε νότιο τομέα της Τρίπολης, αναφέρθηκαν μια εβδομάδα μετά τα πιο πολύνεκρα επεισόδια της τελευταίας διετίας.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Αβραμόπουλος: Προστασία των συνόρων με σεβασμό του διεθνούς δικαίου

Ο πρώην ευρωπαίος επίτροπος σημείωσε πως δεν μπορεί να εφαρμοστεί ναυτικός αποκλεισμός στη Μεσόγειο καθώς κάτι τέτοιο δεν συνάδει με το διεθνές δίκαιο. Χτύπημα στα δίκτυα διακίνησης ανθρώπων.