ΛΙΒΥΗ

ΔΙΕΘΝΗ

Αυστριακό «όχι» στην επιχείρηση ελέγχου του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη

O επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ δήλωσε ότι η ΕΕ δε θα καταφέρει να λάβει απόφαση για την ενεργοποίηση της ναυτικής επιχείρησης «Σοφία» για τον έλεγχο του εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ κατά της Λιβύης, λόγω της άρνησης της Αυστρίας.
ΔΙΕΘΝΗ

Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ το θέμα της Λιβύης

Η ΕΕ έχει δεσμευθεί να αποτρέψει περαιτέρω παραδόσεις όπλων στη Λιβύη. Ωστόσο, η συζήτηση για εκ νέου ανάπτυξη πολεμικών πλοίων προσκρούει στην ένσταση κρατών να γίνονται διασώσεις προσφύγων από ευρωπαϊκές ναυτικές περιπολίες στα ανοικτά των λιβυκών ακτών.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Κοινή γραμμή με την Αλγερία ενάντια σε κάθε είδους ξένη εμπλοκή στη Λιβύη

«Η Ελλάδα, ένας πυλώνας σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και μια χώρα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στη Λιβύη, παραμένει έτοιμη να στηρίξει κάθε προσπάθεια για μια πολιτική λύση στη σύγκρουση στη Λιβύη», σημείωσε ο κ Δένδιας.
ΔΙΕΘΝΗ

Ο ΟΗΕ ενέκρινε ψήφισμα για «διαρκή κατάπαυση του πυρός» στη Λιβύη

Το κείμενο, που συντάχθηκε από το Ηνωμένο Βασίλειο, εγκρίθηκε με 14 από τους 15 ψήφους καθώς η Ρωσία απείχε. Το ψήφισμα αυτό «επιβεβαιώνει την ανάγκη για μια διαρκή εκεχειρία στη Λιβύη, το συντομότερο δυνατό και χωρίς προϋποθέσεις».
Libya-guns-Verolino
ΔΙΕΘΝΗ

Πρέσβης ΗΠΑ στη Λιβύη: Να διαλυθούν οι παραστρατιωτικές οργανώσεις

Η δράση «τέτοιων παραστρατιωτικών οργανώσεων εγείρει σοβαρή απειλή για την οικοδόμηση ενός ισχυρού, δημοκρατικού, ενιαίου κράτους στη Λιβύη», σύμφωνα με τη διπλωματική αντιπροσωπεία των ΗΠΑ.