ΓΔ: 1220.98 -1.23% Τζίρος: 43.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:46:44 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

LNG

businessdaily-DEPA-Emporias-LNG TRAILER
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΔΕΠΑ Εμπορίας: Oλοκληρώθηκε η πρώτη οδική μεταφορά LNG με ειδικό trailer

Η εταιρεία έχει προμηθευτεί τρία οχήματα μεταφοράς και ανεφοδιασμού LNG, με στόχο να διευρύνει το δίκτυο του φυσικού αερίου εντός και εκτός συνόρων και να ενισχύσει την περαιτέρω διείσδυσή του στο ενεργειακό μίγμα της χώρας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αγώνας δρόμου για πέντε εγκαταστάσεις εισαγωγής LNG στην Ελλάδα

Περισσότερες μονάδες FSRU από όσες δικαιολογεί η προβλεπόμενη ζήτηση φυσικού αερίου σχεδιάζονται στην Ευρώπη και εγείρονται αμφιβολίες για τη βιωσιμότητά τους. Ποια είναι τα πέντε σχέδια που προωθούνται στον ελληνικό χώρο.
gas pipe-Eastmed-fysiko aerio
ΔΙΕΘΝΗ

Την παράταση του περιορισμού κατανάλωσης αερίου σχεδιάζει η ΕΕ

Καθώς ο στόχος για μείωση της κατανάλωσης λήγει τον Μάρτιο, είναι απαραίτητη η παράταση του, ώστε να επιτευχθεί ο ευρωπαϊκός στόχος να έχουν γεμίσει έως το 90% οι αποθήκες φυσικού αερίου μέχρι την επόμενη χρονιά.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αδ. Γεωργιάδης: Αλλάζει πίστα η Ελλάδα με τα ενεργειακά έργα στον Έβρο

Ο υπουργός Ανάπτυξης εκτίμησε πως η Αλεξανδρούπολη μπαίνει σε τελείως νέα τροχιά και θα είναι διαφορετική πόλη στα επόμενα χρόνια, και προανήγγειλε περισσότερες επενδύσεις μεγάλων επενδυτικών ομίλων στην περιοχή.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μηδενικές οι εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου στην Ελλάδα τον Ιανουάριο

Σύμφωνα με ανάλυση του Green Tank για πρώτη φορά τα τελευταία 30 χρόνια δεν χρειάστηκε το ρωσικό αέριο για να καλυφθούν οι ενεργειακές ανάγκες της χώρας, ενώ παράλληλα συνεχίζεται η αύξηση των εισαγωγών LNG.
desfa_revithousa
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Πυρετός» εισαγωγών LNG το 2022, πάνω από 50% ήλθε από τις ΗΠΑ

Αλλαγή σκηνικού στο φυσικό αέριο μετά τον πόλεμο: Η Ρεβυθούσα κάλυψε το 44% των εισαγωγών με LNG και πάνω από 50% των προμηθειών υγροποιημένου αερίου προήλθε από τις ΗΠΑ. Μείωση 19% στην εγχώρια κατανάλωση.
DESFA
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Έργο - κλειδί αναβαθμίζει την παρουσία της Ελλάδας στη διακίνηση αερίου

Ο νέος σταθμός για συμπίεση αερίου στην Κομοτηνή αυξάνει την παροχή στον διεθνή αγωγό IGB και τις δυνατότητες εισαγωγής στην Ελλάδα. Στο REPower EU εντάσσονται νέο FSU στη Ρεβυθούσα και η αναβάθμιση του συστήματος μεταφοράς.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Ελλάδα γίνεται κόμβος μεταφοράς ενέργειας και ψηφιακών υπηρεσιών

Ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών εξήρε τις πολιτικές της Ελλάδας για το περιβάλλον και επισήμανε ότι η χώρα μας εξελίσσεται σε έναν περιφερειακό κόμβο για το υγροποιημένο αέριο που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες πολλών περιοχών.
Kostas Skrekas, Ypourgeio Energeias, Energeia, Kyvernisi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κ. Σκρέκας: Η Ελλάδα εξαγωγέας φυσικού αερίου και πράσινης ενέργειας

Ο υπουργός Περιβάλλοντος υπογράμμισε ότι ήδη οι εξαγωγές φυσικού αερίου από την χώρα μας έχουν φτάσει φέτος στα 2,5 δισεκ. κυβικά μέτρα έναντι 0,7 πέρυσι, ενώ οι δυνατότητες πολλαπλασιάζονται.