ΓΔ: 915.99 0.06% Τζίρος: 44.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Παρατηρητήριο οικονομικών μεγεθών σχεδιάζει η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας

Τον σχεδιασμό που έχει ξεκινήσει, παρουσίασε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος και απηύθυνε πρόσκληση στους φορείς της αγοράς και του κλάδου του τουρισμού, να συμμετέχουν στην προσπάθεια.
Thessaloniki_real estate_akinita
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξάνεται το ενδιαφέρον για αγορές ακινήτων στη Θεσσαλονίκη

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Ελληνοσερβικού Επιμελητηρίου Βορείου Ελλάδος, Κώστας Γεωργάκος, η Ελλάδα θεωρείται ως χώρα με πολύ καλές τιμές στα ακίνητα όπως επιβεβαιώνουν οι συγκρίσεις και με άλλες βαλκανικές χώρες.
Apostolos Tzitzikostas
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τζιτζικώστας: Εγκαινίασε το Κέντρο Τεκμηρίωσης Βιομηχανικής Κληρονομιάς Νάουσας

Το έργο υλοποιήθηκε με ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και αναδεικνύει τη σύγχρονη Ιστορία της Νάουσας, ως «ζωντανό» πλέον μνημείo ακμάζουσας βιομηχανίας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νεκρός σε γέφυρα του Στρυμώνα εντοπίστηκε 35χρονος που αγνοείτο από προχθές

Η σορός του άντρα εντοπίστηκε λίγο μετά τις 11.30 το πρωί, όταν επιβάτες διερχόμενης αμαξοστοιχίας την είδαν και ενημέρωσαν τις αρχές. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, δεν υπάρχουν ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια.
Thessaloniki_real estate_akinita
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε ελκυστικό HUB νέων επενδύσεων μετατρέπεται η Θεσσαλονίκη

Η Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων στην Μακεδονία προχωρά στην πιστοποίηση σημαντικού αριθμού επενδυτικών σχεδίων ο προϋπολογισμός των οποίων αναμένεται να φτάσει τα 47 εκατ. ευρώ ενώ το ύψος των προβλεπόμενων ενισχύσεων να ξεπεράσει τα 13 εκατ. ευρώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επαφές για την προσέλκυση αμερικανικών επενδύσεων στη Μακεδονία

Στις κοινές δηλώσεις μετά το πέρας της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για τη συνάντηση με τον Αμερικανό πρέσβη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «γνώρισα όχι απλώς έναν καλό φίλο της Ελλάδας αλλά έναν Έλληνα στην καρδιά».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δυτ. Μακεδονία: Εκατοντάδες νεκροί αργυροπελεκάνοι από τη γρίπη των πτηνών

Στο πλαίσιο επιχείρησης τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, μόνο στη Μικρή Πρέσπα, έχουν περισυλλέγει 748 νεκρά πουλιά. Στις καλαμιές της λίμνης βρίσκουν καταφύγιο μια από τις σημαντικότερες και πολυπληθέστερες αποικίες αργυροπελεκάνων της Ευρώπης.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Καλαφάτης: 20 συν 1 έργα και δράσεις αναβαθμίζουν τη Βόρεια Ελλάδα

Με ανάρτησή του στην ιστοσελίδα του υπουργείου ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης υποστηρίζει ότι όλες οι δεσμεύσεις που ανέλαβε ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ γίνονται πράξη με γρήγορους ρυθμούς.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κ. Μακεδονία: Ενίσχυση ανέργων που σκοπεύουν να ιδρύσουν νέα επιχείρηση

Προϋπόθεση για την ενίσχυση των ενδιαφερόμενων είναι η οργάνωση της δραστηριότητάς τους σε αυτοτελείς επαγγελματικούς χώρους. Η έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ πραγματοποιείται μετά την ημερομηνία δημοσίευσης της πρόσκλησης.
apolignitopoisi-lignitis-ependyseis-dei
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ανάπτυξη της Δυτ. Μακεδονίας χωρίς λιγνίτη σε συνάντηση εργασίας της ΝΔ

Η μετάβαση σε καθαρές πηγές ενέργειας και η αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου σε περιοχές όπως η Δυτική Μακεδονία που η οικονομία εξαρτάται από το λιγνίτη ήταν το θέμα της συνάντησης εργασίας στελεχών της ΝΔ.