ΜΑΡΙΟ ΝΤΡΑΓΚΙ

ΔΙΕΘΝΗ

Αντιδράσεις στην Γερμανία για βράβευση Ντράγκι από Σταϊνμάιερ

Η πολιτική των μηδενικών επιτοκίων που άσκησε ο Μάριο Ντράγκι κατά την θητεία του στην προεδρία της ΕΚΤ αποτελεί «κόκκινο πανί» για τους Γερμανούς που αντιδρούν στην επικείμενη βράβευση του «σούπερ Μάριο».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο άνθρωπος που «τύπωσε» 2,2 τρισ. ευρώ για να σωθεί το ευρώ

Ο Ιταλός κεντρικός τραπεζίτης, Μάριο Ντράγκι, αφήνει σε λίγες ημέρες το θώκο του προέδρου της ΕΚΤ, ύστερα από μια οκταετή θητεία, στη διάρκεια της οποίας κέρδισε τη γενική αναγνώριση ως «ο άνθρωπος που έσωσε το ευρώ».
ΔΙΕΘΝΗ

Δύο «πονοκέφαλοι» για το προσωπικό της ΕΚΤ

Με την έλλειψη διαφάνειας στις προσλήψεις και την αίσθηση ευνοιοκρατίας στην ΕΚΤ φαίνεται να διαφωνεί το προσωπικό της ΕΚΤ, στηρίζοντας όμως την επιθετική πολιτική στήριξης της οικονομίας του Μάριο Ντράγκι, σύμφωνα με νέα έρευνα.
ΔΙΕΘΝΗ

Τελευταία συνεδρίαση της ΕΚΤ υπό τον Μάριο Ντράγκι

Την ερχόμενη Πέμπτη θα συνεδριάσει για τελευταία φορά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα υπό την ηγεσία του Μάριο Ντράγκι σε θερμό κλίμα μετά το μεγάλο ρήγμα μεταξύ των αξιωματούχων της για τις νέες αγορές ομολόγων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τον κρίσιμο ρόλο του Μ. Ντράγκι στη διάσωση του ευρώ τόνισε ο Γ. Στουρνάρας

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας κατά τον χαιρετισμό του για τον απερχόμενο πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι τόνισε την συνεισφορά του στην διάσωση του ευρώ και την αποφυγή του Grexit.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μ. Ντράγκι: Αξιοσημειώτες οι προσπάθειες της Ελλάδας

Ο Μάριο Ντράγκι στην ομιλία του στην Ακαδημία Αθηνών υπεραμύνθηκε της πολιτικής των αρνητικών επιτοκίων και της ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ υποστηρίζοντας πως «πρέπει να εφαρμοζόνται για μεγάλο διάστημα».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χτύπημα Ντράγκι στην Γερμανία: Ώρα για κοινό προϋπολογισμό

«Για να έχουμε μια ισχυρή νομισματική ένωση, χρειαζόμαστε ένα κοινό προϋπολογισμό της ευρωζώνης. Είναι σαφές ότι η πολιτική συζήτηση γι’ αυτό το θέμα έχει ακόμη αρκετό δρόμο. Αλλά είμαι αισιόδοξος», δηλώνει ο πρόεδρος της ΕΚΤ στους FT.