ΓΔ: 1477.69 -0.27% Τζίρος: 79.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ

ESG

Χρ. Μπερμπάτη: Ο χρηματοπιστωτικός τομέας σημαντικός για τη βιωσιμότητα

«Τα παραδοσιακά τραπεζικά μοντέλα μπορεί να είναι ξεπερασμένα τα επόμενα χρόνια λόγω της ταχύτητας με την οποία κινείται η τεχνολογία», διαπίστωσε η η Γενική Διευθύντρια Επιχειρηματικού Σχεδιασμού, IR και ESG του ομίλου Πειραιώς.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μανουσάκης: Η μεσογειακή λεκάνη να τροφοδοτήσει την Ευρώπη με ενέργεια

Αναφερόμενος στα οφέλη των ηλεκτρικών διασυνδέσεων της Μεσογείου, υπογράμμισε ότι είναι μεταξύ άλλων υποδομές που μπορούν να συμβάλουν στον μετριασμό των πολιτικών εντάσεων και στην ενίσχυση της ασφάλειας εφοδιασμού των εμπλεκόμενων χωρών.
ΔΙΕΘΝΗ

Στους 2.500 οι μετανάστες που έχουν πνιγεί φέτος στη κεντρική Μεσόγειο

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Unicef, ο αριθμός των μεταναστών που έχουν βρει τον θάνατο στη Μεσόγειο έχει τριπλασιαστεί σε σχέση με το 2022. Παραμένει ακόμα άγνωστο πόσα από τα θύματα ήταν παιδιά.
ΔΙΕΘΝΗ

Το πλοίο Ocean Viking διέσωσε 438 μετανάστες στην κεντρική Μεσόγειο

Χθες το πρωί η SOS Méditerranée επεσήμανε ότι την Πέμπτη διέσωσε «272 ανθρώπους» που επέβαιναν σε τρία πλοία, ανάμεσά τους «32 ασυνόδευτοι ανήλικοι, εννέα βρέφη και πέντε άτομα με αναπηρία», που προέρχονταν από 23 χώρες.
kalliergeies-klimatiki allagi
ΔΙΕΘΝΗ

Ο αντίκτυπος της κλιματικής κρίσης στον τουρισμό της Μεσογείου

Ειδικός της ηλεκτρονικής ταξιδιωτικής πύλης «Urlaubspiraten», προτρέπει ήδη τους τουρίστες να κατευθυνθούν «στα βουνά», αφού οι αλπικοί προορισμοί έχουν μέση διαφορά θερμοκρασίας 6°C σε σχέση με μεσογειακούς προορισμούς.
diakopes-tourismos-skyexpress-ethniki
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι υψηλές θερμοκρασίες θέτουν σε κίνδυνο τον τουρισμό στη Μεσόγειο

Έκθεση της ETC δείχνει ότι το 7,6% των ταξιδιωτών θεωρεί σήμερα τα ακραία καιρικά φαινόμενα ως βασική αιτία ανησυχίας για ταξίδια κατά το διάστημα Ιουνίου-Νοεμβρίου. Ποιες χώρες βγαίνουν «κερδισμένες».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η θερμοκρασία της θάλασσας ανέβηκε φέτος λόγω μειωμένων μελτεμιών τον Αύγουστο

Σε 13 ημέρες του Αυγούστου καταγράφηκαν ριπές ανέμου άνω των 50 χιλιομέτρων/ώρα. Η αιτία της απουσίας ισχυρών βορείων ανέμων στη χώρα μας ήταν η συχνή παρουσία χαμηλών πιέσεων πάνω από την Κεντρική Μεσόγειο.