ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο περιφερειάρχης Β. Αιγαίου καλεί για παράταση της μη αποδοχής ασύλου

Την ανάγκη για παράταση της απόφασης για την μη αποδοχή αιτήσεων ασύλου σημειώνει ο κ. Κώστας Μουτζούρης αναφέροντας πως το μέτρο κρίνεται πετυχημένο καθώς αποθάρρυνε τις μεταναστευτικές εισόδους.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άμεση απόσυρση της ΠΝΠ για την αναστολή πρόσβασης στο άσυλο ζητούν 121 ΜΚΟ

Οι οργανώσεις υπογραμμίζουν τον κίνδυνο από τις ρυθμίσεις της ΠΝΠ, οι οποίες «παραβιάζουν το εθνικό, ενωσιακό και διεθνές δίκαιο, αλλά αποτελούν και μείζονα κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, λόγω του υπερσυνωστισμού στα ΚΥΤ».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναχώρησε το αρματαγωγό «ΡΟΔΟΣ» με 450 πρόσφυγες - μετανάστες

Οι 450 φιλοξενούνταν από τις 4 Μαρτίου στο αρματαγωγό όταν και είχε δέσει στο λιμάνι της Μυτιλήνης για να μείνουν όσοι μπήκαν στην Ελλάδα μετά της 1η Μαρτίου και οι οποίοι δεν έχουν δικαίωμα υποβολής αιτήματος ασύλου.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στήριξη από τους περιφερειάρχες για το μεταναστευτικό ζήτησε ο Ν. Μηταράκης

Ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι η μεταναστευτική κρίση έχει προσλάβει μορφή ασύμμετρης απειλής και υπογράμμισε την αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα που επέδειξε η Ελλάδα σ΄αυτό.
ΔΙΕΘΝΗ

Σε υπογραφή συμφωνίας με την ΕΕ έως τις 26 Μαρτίου ελπίζει η Τουρκία

Ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να επικαιροποιηθεί, λαμβάνοντας υπ' όψιν τις εξελίξεις στην Συρία, και ότι η Αγκυρα είναι έτοιμη να εργασθεί εποικοδομητικά για το θέμα.