ΓΔ: 878.76 -0.45% Τζίρος: 44.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Συνελήφθησαν έξι διακινητές για παράνομη μεταφορά 37 μεταναστών στη Κομοτηνή

Σε αγροτική οδό μεταξύ των οικισμών Γρατινής και Ροδίτη Ροδόπης, αστυνομικοί συνέλαβαν έναν αλλοδαπό, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί φορτηγό αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα έξι μη νόμιμους μετανάστες.
ΔΙΕΘΝΗ

Εντείνουν τη συνεργασία τους στο Μεταναστευτικό ΕΕ και Μαρόκο

Περίπου 2.000 μετανάστες προσπάθησαν να περάσουν στη Μελίγια στα τέλη Ιουνίου και συγκρούστηκαν με τις μαροκινές δυνάμεις ασφαλείας και τους Ισπανούς συνοριοφύλακες με αποτέλεσμα να υπάρξουν 23 νεκροί.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Βαρβιτσιώτης: Οι σύμμαχοι καταδικάζουν τη ρητορική Ερντογάν

Όπως αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών οι σύμμαχοι προβληματίζονται για τον ρόλο της Τουρκίας και αν βρίσκεται πλήρως στο δυτικό μέτωπο ή θέλει να παίξει σε διπλό ταμπλό με τη Ρωσία.
ΔΙΕΘΝΗ

Συμφωνία για ενίσχυση του ελέγχου στα ευρωπαϊκά σύνορα

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών έκανε λόγο για ιστορική συμφωνία και ανέφερε ότι ο μηχανισμός αλληλεγγύης προβλέπει την υποχρεωτική αλληλεγγύη όλων των κρατών-μελών προς τις χώρες που δέχονται μεταναστευτικές πιέσεις.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τ. Θεοδωρικάκος: Θα αποκρούσουμε κάθε απειλή στα σύνορα στον Έβρο

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε πως στο πρώτο τετράμηνο του 2022 απετράπη η παράνομη είσοδος σε περισσότερους από 40.000 μετανάστες υπογραμμίζοντας πως κανείς δεν θα αμφισβητήσει την ακεραιότητα της χώρας.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Δεν θα επιτρέψουμε παράνομες εισόδους στην Ελλάδα

Ο υπουργός αναφέρθηκε, επίσης, στα φαινόμενα νεανικής παραβατικότητας, στα οποία παρατηρείται έξαρση, αλλά και στα επεισόδια κατά τον τελικό κυπέλου στο ΟΑΚΑ, τονίζοντας ότι «οι συλλήψεις δεν έχουν τελειώσει».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπακογιάννης: Αλλάζει η πολιτική μετανάστευσης της ΕΕ λόγω της Ουκρανίας

Μιλώντας σε συνέδριο στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, ο Δήμαρχος Αθηναίων, υπογράμμισε ότι «ο πόλεμος στην Ουκρανία αλλάζει την οπτική χωρών, που αντιμετώπιζαν τη μετανάστευση με σκεπτικισμό».
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Κ. Κωστής στο BD: Αυταπάτη οι προσδοκίες ισχυρής ανάπτυξης χωρίς μεταρρυθμίσεις

Δεν αρκεί το Ταμείο Ανάκαμψης για τη σωτηρία της Ελλάδας. Χωρίς ριζοσπαστικές αλλαγές θα ζήσουμε ένα νέο 2010. Αντιπαθεί τους νέους η Ελλάδα. Δεύτερο δημόσιο χρέος το συνταξιοδοτικό. Απαραίτητη η ένταξη μεταναστών στην αγορά εργασίας. Μεγάλο πρόβλημα η πόλωση. Προϊόν της αποπαγκοσμιοποίησης ο πόλεμος Ρωσίας - Ουκρανίας.