ΓΔ: 906.57 0.50% Τζίρος: 49.09 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ

Viomihania, Viomixania, Metapoiisi

Ελληνική Παραγωγή: Απειλή η αύξηση ενεργειακού κόστους στη μεταποίηση

Σε ανακοίνωση της Ελληνικής Παραγωγής, επισημαίνεται ότι η εκτόξευση των τιμών της ενέργειας το τελευταίο διάστημα έχουν σαν αποτέλεσμα τη σημαντική επιβάρυνση κατά 20-40% στο κόστος παραγωγής της ελληνικής βιομηχανίας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πελαγίδης: Ευκαιρία για προσέλκυση Ευρωπαίων «νομάδων» στην Ελλάδα

Ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος επεσήμανε ότι είναι κρίσιμο για τη χώρα να προσελκύσει εύπορους αλλοδαπούς που θα εργάζονται από απόσταση, ώστε να τονωθεί η εσωτερική ζήτηση και να τροφοδοτήσει την ελληνική μεταποίηση.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε υψηλά επίπεδα η μεταποίηση στην Ελλάδα παρά τις ελλείψεις πρώτων υλών

Σύμφωνα με την IHS Markit, ο ρυθμός αύξησης της παραγωγής ήταν ο δεύτερος ταχύτερος που έχει σημειωθεί από τον Απρίλιο του 2019 παρά την εξασθένηση που έχει σημειωθεί λόγω των ελλείψεων σε πρώτες ύλες που περιόρισαν την παραγωγική δυνατότητα.
Viomihania, Viomixania, Metapoiisi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βελτίωση της ισχύος του μεταποιητικού τομέα στην Ελλάδα τον Αύγουστο

O ρυθμός αύξησης ήταν ο ταχύτερος σε διάστημα μεγαλύτερο των 21 ετών και σε γενικές γραμμές ισχυρός. Η εντονότερη αύξηση της παραγωγής στα μέσα του τρίτου τριμήνου συνέβαλε στη συνολική ανάπτυξη.
Πλοιο, κοντεινερ
ΔΙΕΘΝΗ

Η εκρηκτική πορεία των ναύλων θέτει σε κίνδυνο την παγκόσμια ανάπτυξη

Το κόστος μεταφοράς ενός κοντέινερ από την Ασία στην Ευρώπη είναι 20 φορές ακριβότερο απ' ότι τον Μάιο του 2020, ενώ οι τιμές για μεταφορά μεταξύ Σαγκάης και Λ. Άντζελες έχει εξαπλασιαστεί.
ΔΙΕΘΝΗ

Η άρση των μέτρων διατηρεί υψηλά την μεταποίηση στην ευρωζώνη

Η ζήτηση για προϊόντα έχει εκτιναχθεί όμως τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα έχουν στείλει στα ύψη τα κόστη των εισροών. Κατασκευαστές και προμηθευτές δυσκολεύονται να αυξήσουν την παραγωγή ώστε να ανταποκριθεί στη ζήτηση.
Viomihania, Viomixania, Metapoiisi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

IHS Markit: Έντονη αύξηση της παραγωγής τον Ιούλιο

Όπως αναφέρουν τα στοιχεία, η αύξηση της παραγωγής που υποστηρίχθηκε από τη διαρκή αύξηση της ζήτησης, περιορίστηκε από τις ελλείψεις υλικών και τις ανταγωνιστικές πιέσεις μετά τη νέα αύξηση των τιμών πώλησης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εξαιρετικές επιδόσεις στην πανδημία από πέντε εξαγωγικούς κλάδους

Άλμα 492% έκαναν οι εξαγωγές φαρμακευτικών προϊόντων, καλές επιδόσεις και από άλλους τέσσερις κλάδους. Συνολικά, οι ελληνικές εξαγωγές παραμένουν καχεκτικές, με πολύ χαμηλό ποσοστό συμμετοχής στο ΑΕΠ της χώρας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο κομβικός ρόλος της μεταποίησης στον μετασχηματισμό της οικονομίας

Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε σήμερα από το ΙΟΒΕ, συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται για την ελληνική βιομηχανία αλλά και η στήριξη που θα προσφέρει το Ταμείο Ανάκαμψης στις πράσινες και ψηφιακές επενδύσεις.