ΓΔ: 1191.77 -1.45% Τζίρος: 51.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΜΕΤΟΧΕΣ

Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks

Πρεμιέρα Οκτωβρίου με νέα πτώση στο ΧΑ και εξαιρετικά χαμηλό τζίρο

Η αγορά διολίσθησε χωρίς αντιστάσεις στις 1.191,77 μονάδες με πτώση 1,45% και με τις συναλλαγές να περιορίζονται στα 53,6 εκατ. ευρώ. Ο τραπεζικός δείκτης έχασε το όριο των 900 μονάδων για πρώτη φορά από τις 19 Μαΐου 2023.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Σε κλοιό πιέσεων το Χρηματιστήριο, στο στόχαστρο τράπεζες - blue chips

Αρκετά κοντά στο χαμηλό ημέρας ο Γενικός Δείκτης, παραμένοντας χαμηλότερα από το ορόσημο των 1.200 μονάδων, ενώ περιορισμένη είναι η αξία των συναλλαγών. Σταθερά με πτώση άνω του -1% ο τραπεζικός.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Επιστρέφουν οι πωλητές στο Χρηματιστήριο, μετά την αρχική αντίδραση

Νέες ρευστοποιήσεις για τις τράπεζες, με τον κλαδικό δείκτη να αποδυναμώνεται άνω του -1%, ενώ ανάλογη πορεία ακολουθεί και ο τίτλος της Coca-Cola HBC. Παραμένει η «μάχη» του Γεν. Δείκτη για τις 1.200 μονάδες.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
MARKET MAKER

Η πτώση και η Goldman Sachs, ο Οκτώβριος, η υστέρηση των ΕΛΠΕ και η ΔΕΗ

Ο Σεπτέμβριος του profit taking, ο ρόλος της Goldman Sachs στις κινήσεις των τραπεζικών μετοχών, το «βαρίδι» για τη μετοχή των ΕΛΠΕ, το programmatic «μάζεμα» της ΔΕΗ, το στοίχημα της Optima Bank στο ταμπλό, η πίεση στην ΕΧΑΕ και η Space Hellas.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Ο «κόκκινος» Σεπτέμβριος για το ΧΑ: Πόσο έχασαν δείκτες και μετοχές

Βαριές απώλειες 7,86% για τον Γενικό Δείκτη στον χειρότερο μήνα του 2023, παρά τις δύο αναβαθμίσεις από DBRS και Moody's, ενώ κρατάει κέρδη 30% στο 9μηνο. Μόνο τρεις μετοχές του FTSE-25 διασώθηκαν με θετικό πρόσημο (πίνακες).
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Κλείσιμο Σεπτεμβρίου πάνω από 1.200 μονάδες, με μηνιαία πτώση 7,86%

Σε μια συνεδρίαση με μειωμένη συναλλακτική κινητικότητα, που επηρεάσθηκε από τη δημόσια εγγραφή της Optima, ο Γενικός Δείκτης κέρδισε 1,34% και περιόρισε τις απώλειες του Σεπτεμβρίου, ενώ κρατάει κέρδη πάνω από 30% στο 9μηνο.
Agores, Metoxes, Stocks, Markets, Xrimatistirio
ΑΓΟΡΕΣ

Θετικός βηματισμός με χαμηλό τζίρο για το ΧΑ, ισχυρά κέρδη σε Ευρώπη

Υποαποδίδει έναντι των ευρωπαϊκών αγορών η εγχώρια, με τον Stoxx 600 να έχει κέρδη άνω του 1% μετά την εκτίμηση για τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη. Επιλεκτικές και προσεκτικές τοποθετήσεις των επενδυτών.
ΑΓΟΡΕΣ

Κέρδη για τις ευρωαγορές, εν αναμονή των στοιχείων για πληθωρισμό

Υποχώρηση του δομικού πληθωρισμού στην ευρωζώνη χαμηλότερα του 5% αναμένουν για τον Αύγουστο οι αναλυτές, γεγονός που αφαιρεί μέρος της πίεσης προς την ΕΚΤ για πολύ σφιχτή νομισματική πολιτική.