ΓΔ: 915.99 0.06% Τζίρος: 44.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΜΙΣΘΟΙ

Ο πληθωρισμός και οι χαμηλοί μισθοί πρόβλημα για το 84% των εργαζομένων

Μια χαρτογράφηση του εργασιακού περιβάλλοντος στην Ελλάδα μέσα από τις απόψεις των εργαζομένων και των υποψηφίων επιχειρεί να κάνει η έρευνα της Adecco σε συνεργασία με την Global Link και την H+K Strategies.
euro, metrita, cash, money
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Alpha Bank: Πόσο αυξήθηκε το 2021 ο πλούτος των ελληνικών νοικοκυριών

Ξεπέρασε το 5% η αύξηση του πλούτου των νοικοκυριών σε όρους ευρώ αλλά μειώθηκε σε όρους δολαρίου λόγω της ανατίμησης του αμερικανικού νομίσματος. Ποιοι παράγοντες θα καθορίσουν την πορεία του 2022, σύμφωνα με την Alpha Bank.
Xrimata, Money, Metrita, Cash, Evro, Euro
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξήσεις μισθών στην ευρωζώνη πάνω από 4% ετησίως έως και το 2024

Η κάλυψη απωλειών στα εισοδήματα των εργαζομένων από τον πληθωρισμό θα γίνει σε βάθος χρόνου και οι αυξήσεις των μισθών θα συμβάλλουν στην ενίσχυση του πληθωρισμού, όπως τονίζουν οι αναλυτές της Alpha Bank.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κ. Χατζηδάκης: Τον Ιανουάριο η διαδικασία για αύξηση του κατώτατου μισθού

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εξήγγειλε και την επανεκκίνηση της στεγαστικής πολιτικής που δεν υπήρχε εδώ και πολλά χρόνια και θα επικεντρώνεται κυρίως στα νέα ζευγάρια.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αγορά εργασίας: Ζητούνται ηλεκτρολόγοι, αλλά οι νέοι σπουδάζουν... chef

Πώς εξηγείται το παράδοξο με τη στρατιά άνεργων νέων και την ταυτόχρονη αδυναμία πολλών επιχειρήσεων να βρουν προσωπικό, κυρίως σε τεχνικές ειδικότητες. Χρ. Ιωάννου (ΣΕΒ): Ποια επαγγέλματα έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση.
European Union-Eyropaiki Enosi-EE
ΔΙΕΘΝΗ

Συμφωνία Ευρωβουλής - Συμβουλίου για επαρκείς κατώτατους μισθούς

Η συμφωνία προβλέπει ότι τα κράτη μέλη θα πρέπει να αξιολογήσουν κατά πόσον οι υφιστάμενοι νόμιμοι κατώτατοι μισθοί τους είναι επαρκείς για να εξασφαλίσουν αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης.
Kostis Xatzidakis, Kostis Chatzidakis, Ypourgeio Ergasias
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κ. Χατζηδάκης: Έρχεται ρύθμιση για διαγραφή οφειλών στα Ταμεία

Αναφερόμενος στην ανεργία ο υπ. Εργασίας υποστήριξε ότι η μείωσή της είναι αποτέλεσμα της ορθής πολιτικής της κυβέρνησης, ενώ σημείωσε ότι θα υπάρξει και νέα αύξηση του κατώτατου μισθού.