ΓΔ: 894.74 0.69% Τζίρος: 60.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΜΙΣΘΟΙ

katrinis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Κατρίνης: Ανεπαρκής ο βασικός μισθός για το κόστος ζωής στην Ελλάδα

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ σημείωσε πως η αγοραστική δύναμη του κατώτατου μισθού είναι η 5η χαμηλότερη σε όλη την ΕΕ, με την Ελλάδα να ξεπερνά μόνο τις Ουγγαρία, Λετονία, Εσθονία και Βουλγαρία.
xatzidakis, energeia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο νέος χάρτης των βασικών μισθών: Τι θα ισχύσει από 1ης Ιανουαρίου

Ο αναλυτικός πίνακας με τους ελάχιστους μισθούς για τις διαφορετικές κατηγορίες εργαζομένων και ανάλογα με τα έτη προϋπηρεσίας. Χατζηδάκης: Δίνουμε μια αύξηση που δεν βάζει εμπόδια στην ανάκαμψη της οικονομίας.
Panos Skourletis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει σαν στόχο την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ

Τα σενάρια, αναφέρει ο κ. Σκουρλέτης στην δήλωσή του, κάνουν λόγο είτε για «πάγωμα», είτε για συμβολικού τύπου ποσοστιαίο επανακαθορισμό, ο οποίος δεν θα κάνει τη διαφορά όταν έρθει η ώρα του «ταμείου», για όσους αμείβονται με τον κατώτατο μισθό.
Kostis Xatzidakis, energeia, ypourgeio energeias
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χατζηδάκης: Αύριο οι αποφάσεις της κυβέρνησης για τον κατώτατο μισθό

Για την απόφαση για τον κατώτατο μισθό μίλησε σήμερα ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης και σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει σταθμίσει όλα τα δεδομένα, βλέπει την προοπτική της οικονομίας και θα κινηθεί με έναν τρόπο συνετό και δίκαιο.
xrimata, euro, money, cash
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Βουτιά» 58,3% των αποδοχών σε εστίαση - καταλύματα το α' τρίμηνο

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ο δείκτης μισθών και ημερομισθίων αυξήθηκε 12% στις διοικητικές υπηρεσίες, ενώ τη μεγαλύτερη μείωση στην απασχόληση κατά 11% εμφάνισε ο τομέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.
ergasia-xatzidakis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Χατζηδάκης: Το νομοσχέδιο θα φέρει ισορροπία μεταξύ ζωής και εργασίας

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι με τον νομοσχέδιο θεσπίζεται και άδεια πατρότητας 14 ημερών μετ’ αποδοχών, ενώ θα προστατεύονται και οι νέοι πατέρες από την απόλυση για έξι μήνες από την γέννηση του παιδιού.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Να επιστρέψει στα 751 ευρώ ο βασικός μισθός ζητάει η ΓΣΕΕ

Σύμφωνα με τον επιστημονικό διευθυντή του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα δεν μπορεί να θεωρηθεί μισθός αξιοπρεπούς διαβίωσης ενώ η αγοραστική του δύναμη είναι η 5η χαμηλότερη σε όλη την Ευρώπη.