ΓΔ: 1490.46 -0.08% Τζίρος: 119.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΜΙΣΘΟΙ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπ. Εσωτερικών: Πώς θα δοθεί μπόνους έως 15% σε δημοσίους υπαλλήλους

Στόχος του νέου συστήματος είναι η ενίσχυση της παραγωγικότητας και της αποδοτικότητας των δημοσίων υπαλλήλων ώστε να επιτυγχάνεται η ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εφαρμογή μεταρρυθμίσεων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόσκληση για την ένταξη 700 ιατρών στο Μητρώο του Ε.Σ.Ι. του ΚΕ.Π.Α

«Η απόφασή μας αυτή, που έρχεται λίγους μήνες μετά την αύξηση κατά 50% των αμοιβών των ιατρών των ΚΕΠΑ, αποτελεί μέρος του ολοκληρωμένου σχεδίου μας για την αναβάθμιση και την εύρυθμη λειτουργία των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας» ανέφερε η κ. Μιχαηλίδου.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι πολύ χαμηλές αμοιβές στην Ελλάδα και ο ελέφαντας στο δωμάτιο: το Κράτος

Πώς το Κράτος κρατά καθηλωμένες τις αμοιβές ως εργοδότης και ως ρυθμιστής της κοινωνικής - οικονομικής ζωής. Δημόσιοι υπάλληλοι με ψίχουλα έναντι μονιμότητας, υπερφορολόγηση αμοιβών ιδιωτικού τομέα και γραφειοκρατία που εμποδίζει τις επενδύσεις.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δ. Μιχαηλίδου: Αυξάνονται κατά 50% οι αμοιβές των ιατρών του ΚΕΠΑ

«Για την Κυβέρνησή μας και αλλά και για εμένα προσωπικά που και ως υφυπουργός Εργασίας ασχολήθηκα εντατικά με την αναπηρία, σκοπός μας είναι να βελτιώνουμε συνεχώς την καθημερινότητα των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας» είπε η κ. Μιχαηλίδου.
ECB, European Central Bank, EKT, Evropaiki Kentriki Trapeza
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΚΤ: Πιο αισιόδοξοι για πληθωρισμό και μισθούς οι καταναλωτές

Στο 3,1% από 3,3% τον Φεβρουάριο «βλέπουν» τον μέσο πληθωρισμό οι καταναλωτές, σύμφωνα με την έρευνα της ΕΚΤ, με τις εκτιμήσεις για την οικονομία να παραμένουν αμετάβλητες και να αναμένεται συρρίκνωση 1,1%.
nea aristera
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα Αριστερά: Η αύξηση των 39 ευρώ δεν καλύπτει το υψηλό κόστος ζωής

Η Νέα Αριστερά σχολιάζει επιπλέον ότι «οι εκτός τόπου και χρόνου θριαμβολογίες της κυβέρνησης δεν αλλάζουν την πραγματικότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι». Και προσθέτει «η εξαπάτηση όμως δεν κρατάει για πάντα».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ν. Μηλαπίδης: Δέσμευση η άνοδος των αμοιβών σε πραγματικούς όρους

«Ο κατώτατος μισθός, ο οποίος αυξάνεται από σήμερα στα 830 ευρώ, δηλαδή 50 ευρώ παραπάνω τον μήνα, θα ωφελήσει και τους εργαζόμενους στον τουρισμό» είπε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
EURO, EVRO
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Aπό 1η Απριλίου σε ισχύ ο νέος κατώτατος μισθός - Ποια επιδόματα αυξάνονται

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, η απόφαση για την αύξηση του κατώτατου μισθού ενισχύει το εισόδημα των εργαζομένων, χωρίς όμως να θίγει τις αντοχές της οικονομίας και την ανταγωνιστικότητα των ίδιων των επιχειρήσεων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΓΣΕΒΕΕ: Με την αύξηση κατώτατου μισθού είναι αναγκαία και η λήψη μέτρων

«Αναγκαία είναι, επίσης, και η λήψη μέτρων για τη μείωση του κόστους λειτουργίας των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, που τα τελευταία 2 έτη έχει αυξηθεί κατά 35%, καθώς και μέτρα για την ενίσχυση της ρευστότητάς τους» σημειώνει η ΓΣΕΒΕΕ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μιχαηλίδου: Η κυβέρνηση εκπληρώνει τη δέσμευσή της για καλύτερους μισθού

Η Δόμνα Μιχαηλίδου, υπογράμμισε, ότι με τη νέα γενναία αύξηση στον κατώτατο μισθό, την τέταρτη διαδοχική από το 2019, που θα εφαρμοστεί από την 1η Απριλίου,έχουν προστεθεί τρεις επιπλέον μισθοί στο εισόδημα των εργαζομένων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ι. Μασούτης: Οι επιχειρήσεις επιζητούν μέτρα για να είναι ανταγωνιστικές

«Η ΚΕΕΕ συμφωνεί με την αύξηση του κατώτατου μισθού, όμως σε κάθε περίπτωση πρέπει να συνοδευθεί με ταυτόχρονες παροχές προς τις επιχειρήσεις» ανέφερε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Ιωάννη Μασούτης.