ΓΔ: 1413.26 -0.42% Τζίρος: 105.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

businessdaily-Houthi-Yemen
ΔΙΕΘΝΗ

«Κατά λάθος» επίθεση των Χούθι σε πλοίο υπό ελληνική σημαία στην Ερυθρά

Το παράδοξο είναι ότι το πλοίο μετέφερε καλαμπόκι από την Αργεντινή στο Άντεν, την έδρα της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Υεμένης όπου τελικά ελλιμενίστηκε κι έχει αρχίσει η εκφόρτωση 9.229 τόνων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέο app για τους ναυτικούς αποτυπώνει όλο τον ασφαλιστικό τους βίο

Η εφαρμογή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη τόσο για τους νέους ναυτικούς, όσο και για τους παλαιότερους, καθώς θα μπορούν να έχουν μηχανογραφημένη εικόνα των τελευταίων χρόνων του ασφαλιστικού τους βίου. 
Ploio-Ship
ΔΙΕΘΝΗ

Επίθεση δέχτηκε φορτηγό πλοίο υπό ελληνική σημαία ανοικτά της Υεμένης

Η ναυτιλιακή υπηρεσία της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι έλαβε αναφορά από πλοίο το οποίο βρισκόταν 100 μίλια ανατολικά του λιμανιού του Άντεν της Υεμένης, το οποίο ανέφερε έκρηξη σε κοντινή του απόσταση.
ΔΙΕΘΝΗ

Αύξηση 10% στις αφίξεις επιβατών κρουαζιέρας προβλέπουν στελέχη του κλάδου

Οι περισσότερες μεγάλες εταιρείες δεν προγραμμάτισαν ακόμα τον διάπλου κρουαζιεροπλοίων τους από τη διώρυγα του Σουέζ μέχρι την Άνοιξη, ενώ προχώρησαν σε ακυρώσεις ή προσαρμογές των δρομολογίων τους λόγω της έντασης στην Ερυθρά Θάλασσα.
astinomia, astynomia, ELAS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ανακοίνωση της ναυτιλιακής για το τραγικό γεγονός στη Γλυφάδα

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «ουδέποτε η εταιρεία ή η Μαρία Καρνέση είχαν παραχωρήσει στον δολοφόνο κάποιο σπίτι να διαμένει στη Γλυφάδα», ενώ χαρακτηρίζει τον δράστη «κοινό δολοφόνο».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υψηλές επιδόσεις καταγράφει η ελληνική σημαία στην εμπορική ναυτιλία

Σύμφωνα με την έκθεση του Διεθνούς Ναυτικού Επιμελητηρίου η συντριπτική πλειονότητα των κρατών σημαίας δείχνει συνεχιζόμενες θετικές επιδόσεις για την ασφάλεια και τις περιβαλλοντικές επιδόσεις των εμπορικών πλοίων.