ΓΔ: 1236.2 1.25% Τζίρος: 94.24 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

Nikos Anastasiadis
ΔΙΕΘΝΗ

Αναστασιάδης: Η ΕΕ να στείλει ηχηρό μήνυμα κατά της συμπεριφοράς της Τουρκίας

O πρόεδρος της Κύπρου αναφέρθηκε και στις συνεχιζόμενες και αυξανόμενες τουρκικές προκλήσεις, οι οποίες αποτελούν εμπόδιο και για την υλοποίηση των ευρωπαϊκών στόχων για απεξάρτηση από τη ρωσική ενέργεια.
Nikos Anastasiadis
ΔΙΕΘΝΗ

Αναστασιάδης: Δεν θα παρασυρθούμε στα όσα προσχηματικά επικαλείται η Τουρκία,

Ερωτηθείς για το πώς θα αντιμετωπίσει η Κυπριακή Δημοκρατία τις τουρκικές απειλές, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε ότι «δεν θέλω να έχετε καμιά αμφιβολία ότι ήδη αρχίσαμε τις διαβουλεύσεις, αρχίσαμε τις κινητοποιήσεις».
ΔΙΕΘΝΗ

Ν. Αναστασιάδης: Χρέος στην παρακαταθήκη του Κληρίδη η επανένωση της πατρίδας μας

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε στην παρακαταθήκη του Γλαύκου Κληρίδη, την οποία, όπως είπε, «άφησε σε εμάς υποδεικνύοντας ως χρέος να εργαστούμε με σθένος, προτάσσοντας πάντοτε την εθνική ενότητα και ομοψυχία».
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη - Νίκου Αναστασιάδη, την ερχόμενη Παρασκευή

Στο επίκεντρο της συνάντησης του Kύπριου Προέδρου με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας θα βρεθεί η τουρκική προκλητικότητα, όπως εξελίσσεται, κυρίως αυτή την περίοδο, στην περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων, αλλά και γενικότερα.
ΔΙΕΘΝΗ

Ν. Αναστασιάδης: Κυρώσεις κατά του εισβολέα να μην στρέφονται και κατά της Ε.Ε.

Ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε σήμερα στο πλαίσιο εκδήλωσης μνήμης των μαχητών της ΕΟΚΑ, ότι θα αρνηθεί να εφαρμόσει κυρώσεις της ΕΕ, κατά της Ρωσίας, εφόσον αντιτίθενται στους κοινούς στόχους και τα ίδια τα κράτη της ΕΕ.
ΔΙΕΘΝΗ

Ν. Αναστασιάδης: Η Κύπρος τάσσεται πάντα υπέρ του διεθνούς δικαίου

Αναφερόμενος στο θέμα της Ουκρανίας ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας επισήμανε την απαθή στάση χωρών της Δύσης έναντι της Τουρκίας η οποία επιμένει στο ρόλο του επιτήδειου ουδέτερου.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναστασιάδης: Αναγκαία η επανέναρξη βάσει όρων των συζητήσεων για Κυπριακό

«Ουδείς για οποιονδήποτε λόγο είτε διπλωματικό ή άλλον δεν μπορεί να παραγνωρίζει τους όρους εντολής και οι αποφάσεις που το Συμβούλιο Ασφαλείας», τόνισε ο πρόεδρος της Κύπρου.
ΔΙΕΘΝΗ

Δεν μπορεί να αποφασιστεί θετική ατζέντα στις σχέσεις με την Τουρκία

«Aπό τη μία την εκτροπή της Τουρκίας με την αξίωση για λύση κρατών και από την άλλη πως με ανάλογες θέσεις, δεν θεωρώ ότι μπορεί να συζητηθεί ή να αποφασιστεί η θετική ατζέντα στις σχέσεις Τουρκίας- Ευρωπαϊκής Ένωσης», δηλώνει ο Νίκος Αναστασιάδης.