ΓΔ: 1045.84 1.47% Τζίρος: 66.28 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΝΟΡΒΗΓΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Έσοδα ρεκόρ 131 δισ. ευρώ για τη Νορβηγία από πετρέλαιο και αέριο

Εξαιτίας της μείωσης των ρωσικών προμηθειών και της αύξησης των εξαγωγών της, η Νορβηγία έγινε το 2022 ο μεγαλύτερος πάροχος φυσικού αερίου της Ευρώπης, επωφελούμενη ταυτόχρονα από την άνοδο των τιμών.
ukraine-war
ΔΙΕΘΝΗ

«Πράσινο φως» από Νορβηγία για βοήθεια 6,8 δισ. ευρώ στην Ουκρανία

Η νορβηγική βοήθεια πρόκειται να είναι πενταετούς διάρκειας και προβλέπει τη χορήγηση στρατιωτικής και μη στρατιωτικής βοήθειας. Εγκρίθηκε επίσης η αύξηση της βοήθειας στις χώρες του Νότου που έχουν επηρεαστεί από τον πόλεμο στην Ουκρανία.
ΔΙΕΘΝΗ

Εντείνονται οι ανησυχίες της Νορβηγίας για την ρωσική επιθετικότητα

Η Ρωσία αποτελεί μια από τις κύριες απειλές της σκανδιναβικής χώρας, που οδηγείται στη διεθνή απομόνωση μετά την εισβολή στην Ουκρανία. Πόσο πιθανή είναι μια προσπάθεια σαμποτάζ στις νορβηγικές υποδομές ενέργειας, καθοδηγούμενη από τη Μόσχα.
Kherson-Xersona-Ukraine
ΔΙΕΘΝΗ

O πρώην αρχηγός της Wagner έχει παραδώσει υλικό για τη ρωσική εισβολή

Ο Αντρέι Μεντβέντεφ, ο οποίος έχει δηλώσει ότι μιλάει ανοιχτά για να διασφαλίσει ότι θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι δράστες εγκλημάτων, παρέδωσε ψηφιακό υλικό στη νορβηγική αστυνομία και έχει λάβει καθεστώς μάρτυρα.
ΔΙΕΘΝΗ

Παγκόσμιος ηγέτης στην ταξινόμηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων η Νορβηγία

Ένα στα πέντε αυτοκίνητα που κυκλοφορεί στους νορβηγικούς δρόμους είναι αποκλειστικά ηλεκτρικό, με τη χώρα να φιλοδοξεί μέχρι το 2025 όλα τα νέα αυτοκίνητα που πωλούνται να έχουν μηδενικές εκπομπές.
ΔΙΕΘΝΗ

Την προστασία υποθαλάσσιων αγωγών από το ΝΑΤΟ ζητούν Νορβηγία - Γερμανία

Ο Γερμανός καγκελάριος Ο. Σολτς και ο Νορβηγός πρωθυπουργός Γιόνας Γ. Στέρε ζήτησαν να δημιουργηθεί ειδικό γραφείο συντονισμού που θα προστατεύει τους υποθαλάσσιους αγωγούς φυσικού αερίου και τα καλώδια του διαδικτύου.
ΔΙΕΘΝΗ

Η Νορβηγία θα υποδεχθεί 20 από τους ανθρώπους που διέσωσε το Ocean Viking

«Η κυβέρνηση έλαβε αυτή την εξαιρετική απόφαση κατόπιν αιτήματος που δέχθηκε από τη Γαλλία να τη συνδράμει σε μια δύσκολη κατάσταση», εξήγησε εκπρόσωπος του νορβηγικού ΥΠΕΞ σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Norway
ΔΙΕΘΝΗ

Νορβηγία: Το Όσλο αναβαθμίζει το επίπεδο στρατιωτικού συναγερμού από την 1/11

Οι ένοπλες δυνάμεις θα μειώσουν τον χρόνο της εκπαίδευσης και θα αυξήσουν τον χρόνο των επιχειρησιακών υποχρεώσεων, ενώ η Home Guard, δύναμη ταχείας ανάπτυξης, θα διαδραματίσει ενεργητικότερο ρόλο.