ΓΔ: 904.09 0.09% Τζίρος: 65.69 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΟΔΔΗΧ

Ellada, Greece, Oikonomia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα 7 δισ. ευρώ, το πρόγραμμα δανεισμού του Δημοσίου το 2023 από τις αγορές

Η δανειακή στρατηγική για το 2023 για το επόμενο έτος αναμένεται να είναι περιορισμένη, αναφορικά με το συνολικό ποσό εκδόσεων, ήτοι σε επίπεδα παρόμοια με αυτά του 2022 (περίπου 7 δισ. ευρω).
Bonds, Omologa, EU, Evropaiki Enosi
ΑΓΟΡΕΣ

«Αλμυρό» επιτόκιο 4,44% για άντληση 200 εκατ. στην επανέκδοση του 10ετούς

Από τους επενδυτές προσφέρθηκαν 1,026 δισ. ευρώ για την επανέκδοση του 10ετούς ομολόγου. Όπως είχε αναφέρει ο ΟΔΔΗΧ, σκοπός της επανέκδοσης είναι η παροχή επιπλέον ρευστότητας στη συγκεκριμένη ομολογιακή έκδοση.
ΑΓΟΡΕΣ

Στην επανέκδοση του 10ετούς ομολόγου προχωρά το Ελληνικό Δημόσιο

Ο ΟΔΔΗΧ βγαίνει ξανά στις αγορές με έκτακτη δημοπρασία υφιστάμενου ομολογιακού τίτλου και στοχεύει να εισπράξει ένα ποσό της τάξης των 200 εκατ. ευρώ. Η τρέχουσα απόδοση του συγκεκριμένου ομολόγου στη δευτερογενή αγορά κυμαίνεται στο 4,7%.
Omologa, bonds
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μόνο 7-8 δισ. θα αντλήσει το Δημόσιο από την αγορά ομολόγων το 2023

«Οι δανειακές μας ανάγκες για το επόμενο έτος είναι περιορισμένες, ιδίως μετά την πρόωρη αποπληρωμή των δανείων του GLF. Θα δανειστούμε 7-8 δισ. ευρώ από τις αγορές ομολόγων», δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος του υπ. Οικονομικών.
Omologa, bonds
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το «μυστικό όπλο» των 15 δισ. ευρώ στη διαχείριση του ελληνικού χρέους

Τεράστιες θέσεις αντιστάθμισης του κινδύνου αύξησης των επιτοκίων έχει ανοίξει έγκαιρα ο ΟΔΔΗΧ για να κρατηθούν υπό έλεγχο οι δαπάνες τόκων. «Κλειστά χαρτιά» για νέες εκδόσεις, πιθανή η αποχή από την αγορά. Ανησυχία για γερμανικές προτάσεις στην ΕΚΤ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δημοπρασία ετήσιων εντόκων γραμματίων 625 εκ. ευρώ στις 7 Σεπτεμβρίου

Η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα εί­ναι η Παρασκευή  9 Σεπτεμβρίου 2022 (Τ+2). Οι τόκοι των εντόκων υπολογίζονται με χρονική βάση  ACT/360. Για τα έντοκα γραμμάτια δε θα δοθεί καμία προμήθεια.
ELPE
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Η δικαίωση του μακαρίτη, η χαμηλή πτήση των ΕΛΠΕ και τα ψυχολογικά της ΝΔ

Η προφητεία για τη διακοπή αερίου από τον Β. Πούτιν, οι νεοδημοκρατικές πιέσεις στον Κ. Μητσοτάκη, η καταιγίδα στα ομόλογα και η υστέρηση της μετοχής των ΕΛΠΕ παρά τα σούπερ κέρδη και μερίσματα.