ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:36:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΟΔΔΗΧ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το μικρό θαύμα με το ελληνικό χρέος: Στο 200% του ΑΕΠ παραμένει βιώσιμο

Ευνοϊκοί όροι δανεισμού από την Ευρώπη και στήριξη από την ΕΚΤ έφεραν την Ελλάδα σε καλύτερη θέση από την Ιταλία και την Ισπανία. Γιατί είναι εξαιρετικά δύσκολος ο στόχος της κυβέρνησης για μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα.
ΑΓΟΡΕΣ

Επιτυχία στην ανταλλαγή ομολόγων με συμμετοχή τίτλων αξίας 2,9 δισ.

Διευρύνονται ισόποσα οι «νέες εκδόσεις ομολόγων» δημιουργώντας έτσι «χώρο» στην ΕΚΤ να αγοράσει ακόμη περισσότερα ομόλογα, τουλάχιστον μέχρι τον Μάρτιο, οπότε και ολοκληρώνεται το πρόγραμμα πανδημίας (ΡΕΡΡ).
Bonds, Omologa, EU, Evropaiki Enosi
ΑΓΟΡΕΣ

Μεγάλη συμμετοχή στο swap ομολόγων, σημαντική πτώση των αποδόσεων

Ομόλογα του PSI αξίας άνω των 2,9 δισ. ευρώ θα ανταλλάξει με νέα ο ΟΔΔΗΧ, βελτιώνοντας τη ρευστότητα στην αγορά και επιτυγχάνοντας επιμήκυνση της διάρκειας του χρέους. Χαμηλότερα οι αποδόσεις των κρατικών τίτλων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΔΔΗΧ: Προχωρά σε ανταλλαγή των ομολόγων που έμειναν εκτός PSI και swap

Οι ομολογιούχοι θα πρέπει να απαντήσουν έως την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου, ενώ στις 17 Δεκεμβρίου έχει οριστεί ο διακανονισμός, ενώ η ανταλλαγή θα γίνει με τίτλους αναφοράς με ημερομηνία λήξης εντός του 2023, 2024, και 2025.
mitsotakis-kivernisi
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Η «μπηχτή» Μητσοτάκη σε παρόχους, η Ελλάκτωρ και οι περίεργες καταθέσεις στη Folli

Το πρόβλημα του ακριβού ίντερνετ που επεσήμανε ο Πρωθυπουγός, οι περίεργες μετακινήσεις καταθέσεων στη Folli Follie, οι περικοπές στην Ελλάκτωρ, το ράλι της ΔΕΗ και η αθόρυβη δουλειά στον ΟΔΔΗΧ.
Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Πρωταγωνιστεί στη διπλή έξοδο της Ελλάδας στις αγορές

Η τράπεζα έθεσε μάλιστα στη διάθεση του Εκδότη την τεχνογνωσία της από την πρόσφατη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της, που την έχει πλέον εδραιώσει ως κορυφαίο συνομιλητή των ξένων αναλυτών και επενδυτικών οίκων για Ελλάδα.