bd-sprite
Φώτο: Shutterstock

Παρατείνεται η υποχρεωτική τηλεργασία στην περιφέρεια Αττικής

Σύμφωνα με νέα ΚΥΑ, η υποχρεωτική τηλεργασία για το 40% των εργαζομένων και το κλιμακωτό ωράριο παρατείνονται έως τις 30 Νοεμβρίου 2020.

Παρατείνεται η υποχρέωση εφαρμογής των έκτακτων και προσωρινών μέτρων για την περιφέρεια Αττικής ως προς την οργάνωση του τόπου και του χρόνου εργασίας (της υποχρεωτικής τηλεργασίας για το 40% των εργαζομένων σε επιχειρήσεις-εργοδότες του ιδιωτικού τομέα και του κλιμακωτού ωραρίου ανά μισή ώρα εντός διώρου κατά την προσέλευση και την αποχώρησή τους), σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ).

Όπως ορίζει η ΚΥΑ, για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας έναντι του κορονοϊού, παρατείνεται έως τις 30 Νοεμβρίου 2020 η υποχρέωση εφαρμογής των έκτακτων και προσωρινών μέτρων για την περιφέρεια Αττικής ως προς την οργάνωση του τόπου και του χρόνου εργασίας, που προβλέπεται στο άρθρο 235 του ν. 4727/2020 (Α΄ 184).

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το 33% των εργαζομένων στην ευρωζώνη επιθυμεί περισσότερη τηλεργασία

Σύμφωνα με έρευνα της ΕΚΤ οι εργαζόμενοι είναι περισσότερο πρόθυμοι να αλλάξουν δουλειά αν προτιμούν να εργάζονται περισσότερες ημέρες από το σπίτι σε σχέση με αυτό που προσφέρει ο εργοδότης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΕΒ: Πάνω από το 70% των επιχειρήσεων εφαρμόζουν τηλεργασία

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος SEVSOCDIAL για την τηλεργασία, ο ΣΕΒ σχεδιάζει να δημιουργήσει έναν πρακτικό οδηγό για την τηλεργασία που θα απευθύνεται στις επιχειρήσεις και τα εμπλεκόμενα στελέχη.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιοι εργαζόμενοι θα μπορούν να αιτηθούν για χρήση της τηλεργασίας

Το νέο πλαίσιο για την τηλεργασία θα ξεκινήσει να ισχύει από την 1η Ιανουαρίου του 2023 και στην ΚΥΑ που υπέγραψαν οι υπουργοί Κ. Χατζηδάκης και Θ. Πλεύρης περιγράφεται η διαδικασία μέσω της οποίας υποβάλλεται η αίτηση του εργαζομένου.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Για ποιες ιατρικές παθήσεις μπορεί να δικαιολογηθεί η τηλεργασία

Εάν ο εργοδότης δεν αποδεχθεί το αίτημα του εργαζομένου για τηλεργασία, θα πρέπει να αιτιολογήσει την απόφασή του, ενώ ο εργαζόμενος μπορεί να αιτηθεί την επίλυση της εργατικής διαφοράς από την Επιθεώρηση Εργασίας.