bd-sprite
Φώτο: Shutterstock

«Φουλ» οι κρατήσεις Airbnb στην Πάτρα για το τριήμερο του Καρναβαλιού

Στο 98,6% ήδη οι προ-κρατήσεις σε ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης που καταγράφονται για το τριήμερο της μεγάλης παρέλασης 24 - 27 Φεβρουαρίου στην Πάτρα. Πού διαμορφώνονται οι τιμές. Ποιες οι πιο οικονομικές επιλογές στην περιοχή.

Το Πατρινό Καρναβάλι επιστρέφει μετά από τρία χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας που οδήγησαν σε «χαμένο τζίρο» 90 εκατ. ευρώ για την πόλη δίνοντας «ανάσα» στην αγορά βραχυχρόνιας μίσθωσης στην πόλη. Στο 98,6% φθάνουν ήδη οι προ-κρατήσεις για το τριήμερο της μεγάλης παρέλασης.

Όπως σημειώνει ο Πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E Real Estates, κ. Θεμιστοκλής Μπάκας, χάθηκαν σχεδόν 90εκτ. ευρώ εντός της τριετίας 2020- 2022 από τη ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων, ενώ καταστροφή αποτέλεσε για πολλούς επαγγελματίες και ειδικά για αυτούς που έφτιαχναν στολές και ασχολούνταν με την κατασκευή αξεσουάρ (στις καλές εποχές ράβονταν μέχρι και 200.000 στολές το χρόνο). Μετρώντας 193 χρόνια ιστορίας οι εκδηλώσεις του καρναβαλιού ξεκίνησαν φέτος στις 17 Ιανουαρίου με κεντρική ιδέα της τελετής έναρξης την Αναγέννηση και θα διαρκέσουν μέχρι την Καθαρά Δευτέρα.

Στο 67,7% οι προ-κρατήσεις στο πρώτο «ραντεβού»

Το πρώτο ραντεβού για το φετινό Καρναβάλι της Πάτρας έχει δοθεί για τις 21 Ιανουαρίου στην πλατεία Γεωργίου Α. Νωρίτερα, το μεσημέρι θα γίνει η καθιερωμένη παράδοση του καρναβαλικού λάβαρου στο δημαρχείο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, οι προ-κρατήσεις σε αυτοτελή ακίνητα/διαμερίσματα αγγίζουν το 67,7% στην Αχαϊκή πρωτεύουσα για το χρονικό διάστημα 20-22/1. Το συνολικό κόστος για 2 διανυκτερεύσεις για ένα ζευγάρι ή/και μια τετραμελή οικογένεια με δυο παιδιά έως 13ετών, κυμαίνεται από 115€ έως 171€ για κατοικία 50τμ-75τμ σε απόσταση έως 5 χλμ από το κέντρο της Πάτρας.  

ΠΕΡΙΟΧΗΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ – ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΚΟΣΤΟΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ – 2 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΣΕ €ΠΡΟ-ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ AIRBNB 20/1-22/1
ΠΑΤΡΑ115-17167,70%

«Τα άνωθεν στοιχεία καταδεικνύουν το γεγονός ότι το τριήμερο της έναρξης – του πρώτου ραντεβού μετά την πανδημία του κορονοϊού, πολλοί συμπολίτες μας από τους γειτονικούς Νομούς καθώς και από την Αττική, έχουν επιλέξει να βρεθούν στη βασίλισσα της αποκριάς και να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στους δρόμους της Πάτρας. Όσον αφορά το κόστος διαμονής, καταγράφεται λογικό χωρίς αυξομειώσεις» σημειώνει ο κ. Μπάκας.

Στο 98,6% οι προ-κρατήσεις το τριήμερο της μεγάλης παρέλασης

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, πολλοί θα βρεθούν  στην πρωτεύουσα της Αχαΐας την περίοδο των Αποκριών ενώ οι συμμετοχές ξεπερνούν τους 60.000 καρναβαλιστές σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της περιοχής. Η τελευταία πράξη του πατρινού καρναβαλιού θα γραφτεί με το κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου στις 26 Φεβρουαρίου.

Τα ποσοστά προ-κρατήσεων αγγίζουν το 98,6% για αυτοτελή κατοικίες ή/και διαμερίσματα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης. Το κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις (άφιξη Παρασκευή 24/2 – αναχώρηση Δευτέρα 27/2) κυμαίνεται από 552€ έως και 1.715€. Η κατώτατη τιμή αφορά κατοικία 64τμ σε απόσταση 3,2χιλιόμετρα από το κέντρο της Πάτρας, ενώ η ανώτατη τιμή αφορά κατοικία 95τμ στο κέντρο της πόλης.

ΠΕΡΙΟΧΗΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ – ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΚΟΣΤΟΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ – 3 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΣΕ €ΠΡΟ-ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ AIRBNB 24/2-27/2
ΠΑΤΡΑ552-1.71598,60%

Οικονομικές επιλογές για το τριήμερο της μεγάλης παρέλασης    

Η Αχαΐα διαθέτει και οικονομικές επιλογές για τους ταξιδιώτες που θα θελήσουν να επισκεφτούν τη βασίλισσα του καρναβαλιού, τη Πάτρα.

Παράλληλα, οι κάτωθι προορισμοί, σύμφωνα με τον κ. Μπάκα, επιλέγονται κυρίως από οικογένειες που τα παιδιά τους θα συμμετέχουν στο Καρναβάλι των Μικρών που αποτελεί Πανευρωπαϊκή αποκλειστικότητα του Πατρινού Καρναβαλιού. Εκείνη την ημέρα χιλιάδες μικροί καρναβαλιστές από την Πάτρα, αλλά και από άλλες πόλεις της Ελλάδας παρελαύνουν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης σε ομάδες ανάλογα με το νηπιαγωγείο, το σχολείο τους, το φροντιστήριό τους, τη σχολή χορού τους. Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο παρελαύνουν μαζί με τους συνοδούς τους περί τα 10.000 παιδιά.

Το κόστος μίσθωσης σε αυτοτελή κατοικίες ή/και διαμερίσματα κυμαίνεται από 182€ και διαμορφώνεται ανάλογα με το είδος του ακινήτου και τη δυναμικότητα του. Στα Σελιανίτικα, το κόστος μίσθωσης κατοικίας 105τμ με 3 Υ/Δ, διαμορφώνεται στα 367€ για τρεις διανυκτερεύσεις. Στο Λόγγο, studio μισθώνεται προς 182€ για τρεις διανυκτερεύσεις, ενώ στον Αλισσό, κατοικία 85τμ με 2 Υ/Δ προς 405€. 

ΑΧΑΪΑ 

 ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ – ΚΑΤΟΙΚΙΑ

ΚΟΣΤΟΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ –

3 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ

24/2-27/2

Διακοπτό194
Ροδιά264
Τέμενη222
ΑίγιοΑπό 241
Ροδοδάφνη247
Σελιανίτικα367
ΛόγγοςΑπό 182
ΛαμπίρηΑπό 217
Κυανή ΑκτήΑπό 235
Κάτω ΡοδινήΑπό 282
Άγιος Βασίλειος517
Παραλία Αλισσού231
Αλισσός405
Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χατζηδάκης: Αύξηση των ξένων επενδύσεων στα ακίνητα 39% το α' εξάμηνο

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ανέφερε ότι αντίστοιχα ανοδική ήταν η πορεία των ξένων επενδύσεων την προηγούμενη χρονιά: «Το 2022 είχαμε επενδύσεις από ξένους στα ακίνητα, περίπου 2,1 δισ. ευρώ».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Elxis: Ένα στα δέκα εξοχικά σπίτια αγοράστηκαν από ομογενείς φέτος

Έλληνες ομογενείς δεύτερης ή ακόμα και τρίτης γενιάς, κυρίως από τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Γερμανία, πραγματοποιούν φέτος δυναμική επιστροφή στα πάτρια εδάφη, θέλοντας να αποκτήσουν μια κατοικία.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γιατί θα συνεχιστεί το ράλι τιμών στην αγορά κατοικιών της Ελλάδας

Η Alpha Bank σημειώνει ότι οι τιμές των οικιστικών ακινήτων έχουν αυξηθεί κατά 54% τα τελευταία χρόνια, αλλά απέχουν ακόμη από τα ιστορικά υψηλά. Ώθηση δίνεται από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις και τις ξένες επενδύσεις.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βραχυχρόνιες μισθώσεις: Η συμμαχία της ΑΑΔΕ με τις διεθνείς πλατφόρμες

Παράδειγμα καλής πρακτικής χαρακτηρίζει ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής το μνημόνιο συνεργασίας με τις διαδικτυακές πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης. Αποκαλύφθηκαν εισοδήματα άνω των 100 εκατ. ευρώ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Airbnb: Θα πρέπει να παρακρατεί φόρο και να τον αποδίδει στην εφορία

Απόφαση σταθμός από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς η πλατφόρμα και άλλες ιστοσελίδες βραχυπρόθεσμης μίσθωσης θα πρέπει να κοινοποιεί πληροφορίες από τις συμβάσεις μισθώσεων στις φορολογικές αρχές.