ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Σχολείο στην Ολλανδία έκλεισε αφού δάσκαλοι διαγνώστηκαν θετικοί στην Covid-19

Είναι το πρώτο σχολείο που κλείνει ξανά, από τότε που η Ολλανδία έδωσε το πράσινο φως για την επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων την 11η Μαΐου στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των μέτρων καραντίνας.
ΔΙΕΘΝΗ

Ολλανδός πιθανόν μολύνθηκε από βιζόν σε εκτροφείο

Η υπουργός Γεωργίας υποβάθμισε τους φόβους και για άλλες μολύνσεις από ζώα σε ανθρώπους, λέγοντας ότι τα δείγματα αέρα και σκόνης που ελήφθησαν εξωτερικά των εκτροφείων βιζόν δεν περιείχαν κανένα ίχνος του ιού.
ΔΙΕΘΝΗ

Επίθεση Γιούνκερ στην Ολλανδία, ανεύθυνο το βέτο στο Eurogroup

Ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν θεωρεί ακατανόητη την θέση της Ολλανδίας και σημειώνει πως η ρητορική της χώρας μπορεί να οδηγήσει τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου να γυρίσουν την πλάτη στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα.
ΔΙΕΘΝΗ

«Σχέδιο Μάρσαλ» μετά τον κορονοϊό προτείνουν τώρα και οι Γερμανοί

Την ανάγκη να ανοικοδομηθεί η οικονομία της Ευρώπης μετά την κρίση της πανδημίας του κορονοϊού υπογράμμισε ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ που δήλωσε οτι απορρίπτεις τόσο τα ευρωομόλογα όσο και τους ελέγχους τύπου τροίκας.
ΔΙΕΘΝΗ

«Δώρο» στις χώρες που πλήττονται αντί για δάνειο προτείνει ο Μαρκ Ρούτε

Ούτε την αξιοποίηση του ΕΣΜ, αλλά ούτε και την έκδοση ευρωπαϊκών ομολόγων υποστηρίζει ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μάρκ Ρούτε που δηλώνει οτι θα προτιμούσε να κάνει ένα δώρο στις ευρωπαϊκές χώρες που βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική θέση εξαιτίας του κορονοϊού.
ΔΙΕΘΝΗ

Ολλανδική πρόταση για «Σχέδιο Μάρσαλ» για τη Νότια Ευρώπη

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός δέχεται έντονη κριτική για την απόφαση του να συνταχθεί με την Γερμανία και να αρνηθεί τα corona bonds που έχει προτείνει ο ευρωπαϊκός Νότος, με στελέχη του κυβερνητικού συνασπισμού να σημειώνουν την ανάγκη για αλληλεγγύη στην ΕΕ.
ΔΙΕΘΝΗ

Ξεπέρασαν τις 10.000 τα κρούσματα κορονοϊού στην Ολλανδία

Στους 771 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από κορονοϊό στην Ολλανδία που κατέγραψε 11% αύξηση των κρουσμάτων σε μια μέρα με τις υγειονομικές αρχές να προσθέτουν πως ο ρυθμός αύξηση των θανάτων παρουσιάζει επιβράδυνση.
ΔΙΕΘΝΗ

Philips: Σε κίνδυνο η παραγωγή ιατρικού υλικού εξαιτίας της απόφασης Τράμπ

Η ολλανδική εταιρεία Philips εξέφρασε τις ανησυχίες της πως η απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στην απόφαση της εταιρείας να στείλει αναπνευστήρες στις πιο ευάλωτες περιοχές του πλανήτη που πλήττονται από τον κορονοϊό.