ΓΔ: 1424.04 0.16% Τζίρος: 185.19 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΟΜΙΛΟΣ ΚΟΠΕΛΟΥΖΟΥ

FSRU_Alexandroupolis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε εμπορική λειτουργία στο τέλος Απριλίου το FSRU της Αλεξανδρούπολης

Κεντρικό ρόλο στην προσπάθεια της Ευρώπης για την υποκατάσταση του ρωσικού αερίου λαμβάνει η Αλεξανδρούπολη. Η πλωτή μονάδα αποθήκευσης και επαναεριοποίησης LNG θα τροφοδοτεί την ευρύτερη περιοχή.
businessdaily-Kopelouzos-Sissi
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Η διπλωματία Κοπελούζου, η σιγή ασυρμάτου από ΔΕΗ και οι πλατφόρμες απάτης

Γιατί υπερέχει η ελληνική πρόταση διασύνδεσης με την Αίγυπτο, τα νεοϋρκέζικα ραντεβού του ΤΧΣ, οι πλατφόρμες της απάτης, η δίκη για τη Folli - Follie, parking στην Αθήνα με τιμές Μανχάταν, η μεταρρύθμιση στη Δικαιοσύνη και ο Άρειος Πάγος.
businessdaily-Kopelouzos-Sissi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνάντηση προέδρου Σίσι με τον Δημ. Κοπελούζο για την ηλεκτρική διασύνδεση

Ο εκπρόσωπος της Προεδρίας, δήλωσε ότι ο Πρόεδρος ενημερώθηκε για την πρόοδο του έργου "GREGY Project" για την ηλεκτρική διασύνδεση με την Ευρώπη, ιδίως με την επιτυχή ένταξη του έργου στον αρχικό κατάλογο έργων κοινού ενδιαφέροντος στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Deal με 2 ομίλους για κατασκευή υπεράκτιου αιολικού

Η εταιρεία υπέγραψε συμφωνία με τους ομίλους Κοπελούζου και Σαμαρά για το πάρκο ισχύος 216MW που θα εγκατασταθεί στα ανοιχτά της Αλεξανδρούπολης και γίνεται η μοναδική μέτοχος της «ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΙΟΛΙΚΗ 1 Α.Ε.».
businessdaily-FSRU Alexandroupolis
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ε. Κοπελούζου: Ανοίγει ο δρόμος για την έναρξη του FSRU Αλεξανδρούπολης

Με την υλοποίηση της πλωτής μονάδας υγροποιημένου φυσικού αερίου ανοίγει ο δρόμος και την έναρξη της επιχειρησιακής λειτουργίας του, τόνισε η πρόεδρος του ΔΣ της GASTRADE και ιδρύτρια μέτοχος της εταιρείας.
Terna-omilos-Kopelouzou
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε Τέρνα Ενεργειακή, όμιλο Κοπελούζου οι πρώτες άδειες για πιλοτικά υπεράκτια

Οι άδειες αφορούν τη θαλάσσια περιοχή που εκτείνεται νοτίως της ακτογραμμής της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου και βορείως-βορειοανατολικώς της Σαμοθράκης και ορίζεται ως περιοχή ανάπτυξης πιλοτικών Έργων ΥΑΠ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μνημόνιο ΑΔΜΗΕ με ELICA για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας - Αιγύπτου

Στόχος είναι ο EETC, η ELICA και ο ΑΔΜΗΕ να συμμετέχουν με 33,3% στη μετοχική σύνθεση, ενώ προβλέπεται ότι ο ΑΔΜΗΕ μπορεί να προχωρήσει, σε συνεργασία με την ELICA, σε πρόσθετες μελέτες για έργα υποδομής εσωτερικής μεταφοράς που ενδέχεται να απαιτηθούν.
kopelouzos sisi aigyptos
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συνάντηση είχε ο Δ. Κοπελούζος με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν κατά βάση η υλοποίηση έργων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην Αίγυπτο και τη μεταφορά της στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας μέσω της ηλεκτρικής σύνδεσης μεταξύ των δύο χωρών.
Omilos-Kopelouzou-Karydas
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Όμιλος Κοπελούζου: Η στρατηγική σημασία της ηλεκτρικής διασύνδεσης «GREGY»

Η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας -  Αιγύπτου στοχεύει να μεταφέρει από την Αίγυπτο στην Ελλάδα και μέσω τη Ελλάδας στην υπόλοιπη Ευρώπη, 3.000 μεγαβάτ πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην τελική ευθεία για το Θριάσιο ΙΙ - Νέες επενδύσεις φέρνει ο ανάδοχος

Το υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών ενέκρινε το πρώτο Πρακτικό αποσφράγισης και αξιολόγησης των (υπο)φακέλων «Δικαιολογητικά Συμμετοχής» και «Τεχνική Προσφορά» της κοινοπραξίας Hellenic Train (πρώην ΤΡΑΙΝΟΣΕ) - Damco (Όμιλος Κοπελούζου).
mitsotakis alexandroupoli dei depa kopelouzo
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αλεξανδρούπολη: Σήμα εκκίνησης από Μητσοτάκη για την μονάδα ηλεκτροπαραγωγής

Με τη σύμπραξη των τριών μεγάλων ενεργειακών ομίλων της χώρας, ΔΕΗ, ΔΕΠΑ Εμπορίας και Damco Energy του Ομίλου Κοπελούζου, ξεκινά άμεσα η κατασκευή της νέας μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύσιμο φυσικό αέριο, στην Αλεξανδρούπολη.