ΓΔ: 1381.07 1.14% Τζίρος: 93.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΟΜΙΛΟΣ VIOHALCO

Viohlalco: Γιατί «φρέναρε» η ανάπτυξη το 2023- Αισιοδοξία για τη συνέχεια

Aύξηση τζίρου 50% και EBITDA 77% τα τελευταία τέσσερα χρόνια για τον όμιλο. Οι έκτακτες ζημιές από την αποτίμηση των μετάλλων και οι τόκοι πίεσαν την κερδοφορία πέρυσι. Τι αναμένει η διοίκηση του ομίλου για το τρέχον έτος.
MARKET MAKER

Το ράλι της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, νέες ισορροπίες για Πειραιώς, η Quest και η Motor Oil

Οι προσδοκίες για το deal της ΤΕΝΕΡΓ δίνουν ώθηση στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η Τρ. Πειραιώς κερδίζει «πόντους» σε όλους τους δείκτες, η Quest δίνει τη μάχη για να μείνει στον 25άρη και η Motor Oil «βάζει πλάτη» στον Γενικό Δείκτη.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πλήγμα στη Viohalco από τον χάλυβα: Μείωση τζίρου 27% για τη Σιδενόρ

Σε ζημιές πέρασε ο κλάδος χάλυβα του ομίλου Viohalco το 2023. Καλή η αγορά στην Ελλάδα λόγω κατασκευαστικής δραστηριότητας, αλλά οι εισαγωγές τρίτων στην Ευρώπη πίεσαν τα αποτελέσματα. Τι βλέπει για το 2024 η διοίκηση.
John Paulson, Trapeza Peiraios, Alpha Bank, EYDAP
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Ο Πόλσον αγοράζει Πειραιώς – Ελλάδα, η Viohalco επενδύει και η κρατική αφασία

Ο Τζ. Πόλσον στάζει μέλι για Τρ. Πειραιώς, κυβέρνηση και ελληνική οικονομία, οι ενεργειακές επενδύσεις του ομίλου Viohalco, οι φήμες για retail bond από Autohellas και τα νέα εγκληματικά περιστατικά που εκθέτουν Αστυνομία και Κράτος.
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

«Κόκκινος» Σεπτέμβριος στο ΧΑ με μεγάλες απώλειες και «βουτιές» έως 19%

Παραμένει υπό πίεση το ΧΑ έχοντας απώλειες 10,82% από τα υψηλά 9ετίας του περασμένου Ιουλίου. Μεγάλες είναι οι απώλειες που καταγράφουν κορυφαίες μετοχές τόσο του Large όσο και του Mid Cap το Σεπτέμβριο.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πώς βγαίνει κερδισμένη η Cenergy από την «παγωμένη» επένδυση στις ΗΠΑ

Τα προβλήματα των Δανών απομακρύνουν τη δημιουργία του εργοστασίου στις ΗΠΑ. Δεν ανησυχούν στη Cenergy, καθώς απελευθερώνονται κεφάλαια για να υποστηριχθεί η ξέφρενη ανάπτυξη στις πωλήσεις καλωδίων για τις ΑΠΕ.
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Ισχυρές αντοχές στη διεθνή υποχώρηση, οι προσδοκίες για τη συνέχεια

Άμυνες στην περιοχή των 1.300 μονάδων έβγαλε για δεύτερη ημέρα το Χρηματιστήριο, έχοντας – ξανά – καλύτερη εικόνα έναντι των ξένων αγορών. Αποτελέσματα και μπαράζ αναβαθμίσεων συντηρούν το αγοραστικό ενδιαφέρον.
ΑΓΟΡΕΣ

«Ξύπνησε» η περιφέρεια στο Χρηματιστήριο: Ράλι έως 51% μέσα στον Ιούνιο

«Ζωντάνεψαν» μετά τις εκλογές τα «μικρά χαρτιά», καθώς στρέφονται στο ΧΑ και οι Έλληνες μικροεπενδυτές. Πληθώρα μετοχών με υψηλές αποδόσεις μέσα στον Ιούνιο. Γύρισε στο 2008 η κεφαλαιοποίηση της αγοράς.
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Το happy end στην Aegean, το σίριαλ της ΑΒΒ και το ρεύμα της Viohalco

Ο φορολογούμενος, αθέατος ήρωας της ανάκαμψης της Aegean, η ανταλλαγή προτάσεων στην Aegean Baltic Bank, το «πράσινο» διμερές συμβόλαιο της Viohalco με τη ΔΕΗ, τα κέρδη από εστίαση - εκδηλώσεις και το μούδιασμα σε Μύκονο και Σαντoρίνη.
MARKET MAKER

Σύννεφα στις διεθνείς αγορές, η Coca Cola HBC σώζει το ΓΔ και η ανίκητη… βλακεία

Η νέα πτώση στη Wall Street, το κλείσιμο του Γενικού Δείκτη κοντά στο χαμηλό ημέρας, οι «πλάτες» στην αγορά από τη μετοχή της Coca Cola HBC, το «ξύπνημα» των χαρτιών του ομίλου Viohalco και οι χαμένοι στη MIG.