ΓΔ: 1477.69 -0.27% Τζίρος: 79.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΟΟΣΑ

Στρατηγικές συναντήσεις του Κ. Χατζηδάκη στο πλαίσιο Διάσκεψης του ΟΟΣΑ

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή ΓΓ του ΟΟΣΑ καθώς και με τους ομολόγους του από Τουρκία και Ισραήλ. Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο των συναντήσεων.
Ellada, Greece, Oikonomia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΟΣΑ: Με 2% θα τρέξει η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το 2024

Πρόκληση για την ελληνική οικονομία θα αποτελέσει η ενίσχυση της παραγωγικότητας και της δημοσιονομικής προσαρμογής λόγω του υψηλού χρέους. Στο 0,7% η ανάπτυξη της οικονομίας της ευρωζώνης το 2024.
Τράπεζα της Ελλάδος
ESG

ΤτΕ: Εθνικός συντονιστής της παγκόσμιας εκστρατείας «Global Money Week»

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του ΟΟΣΑ που αφορά την ευαισθητοποίηση των νέων για θέματα χρηματοοικονομικής εκπαίδευσης. Η εκστρατεία αναδεικνύει τη σημασία της ενημέρωσης των νέων για βασικές οικονομικές έννοιες.
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΟΣΑ: Αναβαθμίζει στο 2,9% την εκτίμηση για τη διεθνή ανάπτυξη

Ο διεθνής οργανισμός τονίζει στην έκθεσή του ότι παραμένουν σημαντικοί κίνδυνοι για την παγκόσμια οικονομία, επικεντρώνοντας τις ανησυχίες στον πληθωρισμό, λόγω και της αναταραχής στην Ερυθρά Θάλασσα.
Pagoulatos-Giorgos-OOSA
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Παγουλάτος: Πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να βελτιώσει την καθημερινότητα

Ο Πρέσβης της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ και Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γιώργος Παγουλάτος τονίζει ότι «Η χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης μπορεί να βοηθήσει σε μεγάλο εύρος εφαρμογών».
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Αλλάζει το παραγωγικό μοντέλο της ελληνικής οικονομίας

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως το οικοσύστημα των ελληνικών startup και οι επενδύσεις σε νέες τεχνολογίας συμβάλλουν σημαντικά στην αλλαγή κατεύθυνσης που έχει πάρει η ελληνική οικονομία.
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΟΣΑ: Ενισχύθηκαν τα μέτρα κατά ρυπογόνων δραστηριοτήτων διεθνώς

Οι τιμές των δικαιωμάτων εκπομπών ρύπων, οι οποίες προκύπτουν μέσα από τα συστήματα αυτά και καθορίζουν το κόστος για τις επιχειρήσεις που ρυπαίνουν, συνέχισαν στις περισσότερες περιπτώσεις την ανοδική τάση τους μετά το 2021.
Ellada, Greece, Oikonomia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανάπτυξη 2% για την ελληνική οικονομία το 2024 αναμένει ο ΟΟΣΑ

Η Ελλάδα αναμένεται να επιτύχει αυξανόμενα πρωτογενή πλεονάσματα από 1,1% του ΑΕΠ το 2023 στο 2,1% το 2025, κάτι που θα συμβάλει στην ταχεία μείωση του δημόσιου χρέους από 163% του ΑΕΠ εφέτος στο 152% το 2025.
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΟΣΑ: Φορολογικοί παράδεισοι δεν είναι μόνον αυτοί που δηλώνονται έτσι

Οι χώρες με υψηλά επίσημα ποσοστά φορολόγησης (άνω του 15%) δεν τα εφαρμόζουν πάντα: περισσότερο από το ένα τέταρτο των κερδών φορολογούνται στην πραγματικότητα εκεί με ποσοστά κάτω του 15%.
pierrakakis, texnologia, psifiakis diakyvernisis, 5G
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΟΣΑ συναντήθηκε στο Παρίσι ο Κ. Πιερρακάκης

Στη συνάντηση ανταλλάχθηκαν μεταξύ άλλων απόψεις για την κατάσταση στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα, επισημάνθηκαν οι αναντιστοιχίες με τις διεθνείς τάσεις στην εκπαίδευση