ΓΔ: 904.09 0.09% Τζίρος: 65.69 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΟΤΑ

erga_ydreusi_nero
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠΕΝ: Στα 95 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός για έργα ύδρευσης των ΟΤΑ

Μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου οι προτάσεις χρηματοδότησης έργων στα δίκτυα δρευσης των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης με στόχο την εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας και ποιότητας ύδατος για ανθρώπινη κατανάλωση.
Perivallon, Klimatiki Allagi, Klima, Clima
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έξι μεγάλες ελληνικές πόλεις στις 100 κλιματικά ουδέτερες ως το 2030

Η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Καλαμάτα, τα Ιωάννινα, τα Τρίκαλα και η Κοζάνη επιλέχθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μεταξύ 377 ευρωπαϊκών πόλεων για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα για τις Κλιματικά Ουδέτερες Πόλεις .
Στεγαστικά Δάνεια, Ακίνητα, Τράπεζες
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχεται διαγραφή τελών και προστίμων για τα αδήλωτα τετραγωνικά

Μέχρι τις 30 Ιουνίου οι δηλώσεις χωρίς πρόστιμα στους δήμους. Με ρύθμιση από το υπουργείο Εσωτερικών θα διαγραφούν τα πρόστιμα και για όσους υπέβαλαν δηλώσεις από 1ης Ιανουαρίου έως 23 Μαρτίου.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠΕΝ: Φθηνό ρεύμα από τους δήμους για τους ευάλωτους καταναλωτές

Με το άρθρο 100 του νομοσχεδίου προβλέπεται ότι οι ΟΤΑ πρώτου και δεύτερου βαθμού θα μπορούν να εγκαθιστούν μονάδες ΑΠΕ για την υποστήριξη ευάλωτων καταναλωτών και την αντιμετώπιση της ενεργειακής ένδειας πολιτών.
Petsas
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα στήριξη των ΟΤΑ για το ενεργειακό κόστος προανήγγειλε ο Στέλιος Πέτσας

Από τη Θεσσαλονίκη ο αν. υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι θα υπάρξει εκ νέου στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσουν οι δήμοι την εισαγόμενη αύξηση στο ενεργειακό κόστος.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητροπολιτική Θεσσαλονίκη: 126 έργα προϋπολογισμού 106,5 εκατ. ευρώ

Υπογράφηκαν συμβάσεις ύψους 53 εκ. ευρώ για τοπικά και υπερτοπικά έργα. Παράλληλα ποσό 75,3 εκ. ευρώ διατέθηκε για επιπρόσθετη ενίσχυση 2.302 μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού.
Petsas
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στ. Πέτσας: Επιχορήγηση 75 εκατ. ευρώ στους ΟΤΑ λόγω ενεργειακής κρίσης

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών υπέγραψε την απόφαση για την επιπλέον επιχορήγηση δήμων και Περιφερειών προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα πρόσθετα έσοδα που άρχισαν να δημιουργούν αδιέξοδα στους αιρετούς της αυτοδιοίκησης.