ΓΔ: 956.28 0.73% Τζίρος: 50.08 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ

ΔΙΕΘΝΗ

«Καμπανάκι» από Παγκόσμια Τράπεζα για καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς

Μέχρι σήμερα έχει εμβολιαστεί μόλις το 44,95% του πλανήτη με τις ανισότητες να είναι τεράστιες καθώς το ποσοστό εμβολιασμένων στις πλούσιες χώρες φτάνει το 67,45% και στις φτωχές χώρες το 4,36%, σύμφωνα με το στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας Μάμτα Μούρτι.
ΔΙΕΘΝΗ

Στα 860 δισ. δολάρια με αύξηση 12% το 2020 το χρέος των φτωχών χωρών

Σύμφωνα με έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας, οι καθαρές ροές από πολυμερείς οργανισμούς προς χώρες με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα αυξήθηκαν στα 117 δισ. δολάρια το 2020, στο υψηλότερο επίπεδο της δεκαετίας.
staikouras, YPOIK, epistreptea
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τραπέζας ο Χρ. Σταϊκούρας

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός θα πραγματοποιήσει και διακριτές διαδικτυακές συναντήσεις με επενδυτικούς και τραπεζικούς ομίλους, μεταξύ άλλων, η Nomura, η Société Générale, η HSBC και η Commerzbank.
ΔΙΕΘΝΗ

Παγκόσμια Τράπεζα: 216 εκατ. «μετανάστες» λόγω της κλιματικής αλλαγής

Το ινστιτούτο με έδρα την Ουάσιγκτον προέβλεπε το 2018, 143 εκατ. «κλιματικούς μετανάστες» έως το 2050 για την υποσαχάρια Αφρική, τη νότια Ασία και τη Λατινική Αμερική. Σήμερα, ο αριθμός μεγαλώνει.
Afghanistan, Taliban
ΔΙΕΘΝΗ

Λεφτά... δεν υπάρχουν για τους Ταλιμπάν, «ναρκοπέδιο» η οικονομία

Μπλοκαρισμένα τα συναλλαγματικά αποθέματα του Αφγανιστάν που βρίσκονται στο εξωτερικό, κομμένη η στήριξη από το ΔΝΤ. «Αναιμική» η ιδιωτική οικονομία της χώρας, βασικό προϊόν παράμενει το όπιο.
USA, HPA, Yelen
ΔΙΕΘΝΗ

Γέλεν: Περισσότερα ιδιωτικά κεφάλαια από τις τράπεζες για το κλίμα

H υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ ενθάρρυνε τις αναπτυξιακές τράπεζες να αυξήσουν την προσοχή τους στην κλιματική προσαρμογή και να υποστηρίξουν τις αναπτυσσόμενες χώρες για την υλοποίηση φιλόδοξων μέτρων μείωσης των εκπομπών βλαβερών αερίων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φυγή προς τα εμπρός για την οικονομία με την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης

Μιλώντας στην εκδήλωση του ΙΟΒΕ ο διευθ. σύμβουλος της Alpha Bank, κ. Βασ. Ψάλτης, τόνισε ότι η αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων, ύψους 72 δισ., προσφέρουν μια μοναδική ευκαιρία για τη χώρα.