ΓΔ: 1217.86 0.73% Τζίρος: 85.29 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ

digital transformation-texnologia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιτάχυνση της ψηφιοποίησης για τις ελληνικές εταιρείες λόγω πανδημίας

Σε έρευνα της Παγκόσμιας Τράπεζας, η οποία παρουσιάστηκε από το ΙΟΒΕ, καταγράφεται σημαντική επίπτωση για τα οικονομικά μεγέθη των επιχειρήσεων αλλά και για την απασχόληση λόγω των προβλημάτων που δημιούργησε η πανδημία.
ΔΙΕΘΝΗ

Για κίνδυνο ύφεσης μέσα στο 2023 προειδοποιεί η Παγκόσμια Τράπεζα

Η βασική πρόβλεψη του διεθνούς οργανισμού κάνει λόγο για επιβράδυνση της αύξησης του παγκόσμιου ΑΕΠ στο 1,7%, τον πιο αργό ρυθμό εδώ και σχεδόν τρεις δεκαετίες, με εξαίρεση τις υφέσεις του 2009 και του 2020.
Staikouras, Ypourgeio Oikonomikon, YPOIK
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταϊκούρας: Να ενσωματωθεί η διάσταση της βιοποικιλότητας στις επενδύσεις

Ο υπουργός δήλωσε ότι «η απώλεια της βιοποικιλότητας και η κλιματική αλλαγή είναι αλληλένδετες και αυξάνουν τον συστημικό κίνδυνο για την οικονομική ανάπτυξη, το χρηματοπιστωτικό σύστημα, την ανθρώπινη υγεία και την ευημερία».
ΔΙΕΘΝΗ

Ανησυχία ΔΝΤ για τις επιπτώσεις του πολέμου στην παγκόσμια οικονομία

Σοβαρή αβεβαιότητα επικρατεί στους κύκλους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία και καλούν όλο και πιο δυναμικά για τον τερματισμό του.
staikouras
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρ. Σταϊκούρας: Οι 6 άξονες στήριξης απέναντι στην ενεργειακή κρίση

Όπως επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών, ο πληθωρισμός πλήττει έντονα τα νοικοκυριά και απειλεί τον παραγωγικό ιστό των οικονομιών, ενώ υπογράμμισε ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί η ραγδαία αύξηση των τιμών ενέργειας.
staikouras
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Χρ. Σταϊκούρας στην ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας

Ο υπουργός θα συμμετέχει σε κλειστή συζήτηση με τη Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ και άλλους Ευρωπαίους αξιωματούχους, στην οποία θα συζητηθούν οι δημοσιονομικές προκλήσεις κατά την τρέχουσα περίοδο υψηλού πληθωρισμού.
pagkosmia trapeza-world bank-oikonomia
ΔΙΕΘΝΗ

Παγκόσμια Τράπεζα: Επενδύσεις 14,8 δισ. σε ορυκτά καύσιμα από το 2008

Σύμφωνα με έρευνα της The Big Shift Global η Παγκόσμια Τράπεζα μετά την Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα και παρά τις δεσμεύσεις της έχει χρηματοδοτήσει με δεκάδες δισ. δολάρια επενδύσεις σε έργα λιγνίτη και εξόρυξης πετρελαίου.